• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 2.5.2024Meniny má Žigmund
19°Bratislava

Nemecko sprísňuje zaobchádzanie s nežiadanými a nebezpečnými migrantmi

  • 17:38 02.06.2017
  • Berlín
Nemecko sprísňuje zaobchádzanie s nežiadanými a nebezpečnými migrantmi

Nemecké úrady budú mať po novom širšie právomoci, aby mohli jednoduchšie identifikovať a následne deportovať migrantov považovaných za nebezpečných alebo takých, čo nemajú oprávnenie na azyl. Napísala o tom agentúra AP.

Horná komora nemeckého parlamentu, Spolkový snem, dnes definitívne schválila nové predpisy, v súlade s ktorými môžu nemecké imigračné úrady okrem iného prehodnocovať údaje z telefonátov migrantov, ktorí pricestovali do tejto krajiny bez riadnych dokladov. V prípade posúdenia situácie za nebezpečnú môžu tiež poskytovať údaje ďalším orgánom.

Nové nariadenie ďalej urýchľuje proces deportácie nezažiadaných migrantov a umožňuje úradom, aby monitorovali potenciálne nebezpečných jednotlivcov v deportačnom procese, a to prostredníctvom elektronických náramkov na členku.

Vláda k týmto zmenám pristúpila v reakcii na decembrový teroristický úrok kamiónom v Berlíne. Tento čin totiž spáchal Tunisan so zamietnutou žiadosťou o azyl, čakajúci na deportáciu do svojej vlasti.

Nemecký minister vnútra Thomas de Maiziere v tejto súvislosti zdôraznil: „Tí, ktorí nepotrebujú ochranu, a predovšetkým tí, ktorí klamú, podvádzajú alebo spáchajú zločiny, musia čeliť následkom a vrátiť sa domov.“

Zdroj: Info.sk, TASR, Foto: TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
OSN: Obnova zbombardovaných domov v Pásme Gazy môže trvať 80 rokov

OSN: Obnova zbombardovaných domov v Pásme Gazy môže trvať 80 rokov

DNES - 18:56Zahraničné

Obnova domov v Pásme Gazy by sa podľa správy Organizácie spojených národov (OSN) zverejnenej vo štvrtok mohla predĺžiť až do nasledujúceho storočia, informuje agentúra Reuters.

Fico vylúčil vyslanie slovenských vojakov na Ukrajinu

Fico vylúčil vyslanie slovenských vojakov na Ukrajinu

DNES - 15:25Zahraničné

Premiér SR Robert Fico vylúčil vyslanie slovenských vojakov na Ukrajinu. Uviedol to počas štvrtkovej hodiny otázok v parlamente v reakcii na vyjadrenia francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona.

Vojakov možno vyšleme na Ukrajinu, tvrdí Macron

Vojakov možno vyšleme na Ukrajinu, tvrdí Macron

DNES - 13:50Zahraničné

Francúzsky prezident Emmanuel Macron potvrdil, že nevylučuje vyslanie vojakov na Ukrajinu.