• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 27.7.2024Meniny má Božena
18°Bratislava

Uniesli rodinu, Paríž vyzýva občanov opustiť sever Kamerunu

  • 16:55 20.02.2013
  • PARÍŽ
Uniesli rodinu, Paríž vyzýva občanov opustiť sever Kamerunu

Francúzsko vyzvalo v stredu svojich občanov, aby opustili sever Kamerunu potom, čo ozbrojenci uniesli sedem francúzskych turistov.

Ozbrojení muži na motocykloch sa na severe krajiny pri hraniciach s Nigériou zmocnili siedmich členov jednej rodiny - manželského páru, ich štyroch malých detí a strýka. Unesených s najväčšou pravdepodobnosťou odviezli do Nigérie.

Francúzsky minister obrany Jean-Yves Le Drian podozrieva z únosu nigérijskú militantnú skupinu Boko Haram, k zodpovednosti sa však zatiaľ nikto neprihlásil.

"Tieto skupiny používajú rovnaké metódy, či to je v Mali, Somálsku či Nigérii," vyhlásil Le Drian. Ministerstvo zahraničia preto vyzvalo Francúzov, aby až do odvolania necestovali do oblastí pri hraniciach s Nigériou a aby tento región čo najskôr opustili.

Únos podľa všetkého súvisí s intervenciu Paríža v Mali, kde francúzske jednotky bojujú proti islamským povstalcom.
Francúzov napadli v utorok ráno

Francúzov napadli v utorok ráno v malej dedinke asi 10 kilometrov od nigérijských hraníc v oblasti Dadanga často navštevovanej turistami.

"Turisti sa vracali z národného parku Waza," povedal nemenovaný zdroj. Útoky proti francúzskym cieľom v poslednej dobe stúpli.
Vláda únoscom neustúpi

Francúzsko neustúpi teroristom, ktorí uniesli na severe Kamerunu sedem jeho občanov. Minister zahraničia Laurent Fabius v stredu vyhlásil, že vláda urobí všetko na záchranu rukojemníkov, pred "teroristami sa však neskloní".

"Nič by nebolo horšie, ako ustúpiť," zdôraznil.

Francúzsky minister obrany Jean-Yves Le Drian podozrieva z únosu nigérijskú militantnú skupinu Boko Haram, k zodpovednosti sa však zatiaľ nikto neprihlásil. Paríž už v tejto súvilosti vyzval svojich občanov, aby opustili sever Kamerunu.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Trump sa stretol s Netanjahuom a skonštatoval, že vždy mali dobrý vzťah

Trump sa stretol s Netanjahuom a skonštatoval, že vždy mali dobrý vzťah

VČERA - 22:13Zahraničné

Bývalý americký prezident a súčasný kandidát republikánov za prezidenta Donald Trump prijal v piatok izraelského premiéra Benjamina Netanjahua vo svojom sídle Mar-a-Lago v meste Palm Beach na Floride.

Otvárací ceremoniál OH2024: Výpravy sa plavili po Seine, divákov prekvapila Lady Gaga

Otvárací ceremoniál OH2024: Výpravy sa plavili po Seine, divákov prekvapila Lady Gaga

VČERA - 22:11Zahraničné

Olympijské hry v Paríži odštartovali v piatok unikátnym otváracím ceremoniálom, ktorý sa prvýkrát v histórii nekonal na hlavnom štadióne, ale v samotnom centre mesta.

Na tureckých protestoch proti zákonu o túlavých psoch došlo k zrážkam s políciou

Na tureckých protestoch proti zákonu o túlavých psoch došlo k zrážkam s políciou

VČERA - 21:29Zahraničné

Turecká polícia sa v hlavnom meste Ankara v piatok dostala do potýčok s demonštrantmi počas protestu proti plánom na odchyt a prípadné utratenie miliónov túlavých psov.

Americký skladateľ Philip Glass obvinil krymské divadlo z

Americký skladateľ Philip Glass obvinil krymské divadlo z "pirátstva"

VČERA - 18:59Zahraničné

Americký hudobný skladateľ Philip Glass obvinil divadlo na Rusmi okupovanom Kryme, že plánuje bez povolenia uviesť premiéru baletu s jeho hudbou.

Fico opäť telefonoval o zastavenej rope s ukrajinským premiérom

Fico opäť telefonoval o zastavenej rope s ukrajinským premiérom

VČERA - 18:02Zahraničné

Premiér SR Robert Fico v piatok opätovne telefonicky komunikoval otázku tranzitu ruskej ropy cez Ukrajinu s ukrajinským premiérom Denysom Šmyhaľom.