• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Nedeľa, 28.4.2024Meniny má Jarmila
20°Bratislava

KRESÁK: Nie som z klinca zvesený, opozícia ma vopred neinformovala

  • 15:47 14.03.2017
  • Bratislava
KRESÁK: Nie som z klinca zvesený, opozícia ma vopred neinformovala

Koaličný poslanec za Most-Híd Peter Kresák dnes zdôraznil, že nie je z klinca zvesený a nebude hlasovať s opozičnými poslancami vždy, keď si to zmyslia.

Takto vysvetlil svoj postoj, keď nepodporil zaradenie debaty o údajnej nečinnosti špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika do programu dnešného Ústavnoprávneho výboru NR SR.

Minulý týždeň za takúto diskusiu Kresák zahlasoval, opozícii však vtedy chýbal hlas neprítomného Rastislava Schlosára (ĽSNS). Dnes poslanec strany Mariana Kotlebu prišiel a zaradenie debaty o Kováčikovi podporil. Kresák sa však zdržal. Ak by hlasoval kladne, tak ako minulý týždeň, návrh Jána Marosza (OĽaNO-NOVA) otvoriť diskusiu by získal dostatočnú podporu.

Prečo by som mal hlasovať vždy, keď si to kolegovia zmyslia? Nikto ma neinformoval, že čo budú navrhovať. Ja nie som predsa z klinca zvesený. Dnes bolo 26 legislatívnych bodov programu a ja som nemal vôbec chuť otvárať iné témy,“ povedal Kresák. To, že minulý týždeň hlasoval kladne, podľa jeho slov neznamená, že bude opozíciu podporovať vždy.

Tiež sa mu nepáči, že ho napriek minulotýždňovému hlasovaniu opozícia kritizovala. Narážal pritom aj na status Marosza, ktorý na sociálnej sieti napísal, že debatu na výbore zastavila vládna koalícia a nespomenul, že Kresák z Mostu-Híd bol za. Ten aktuálne tvrdí, že Kováčik na výbor príde, „keď sa rozhodneme“. „Nechajte sa prekvapiť,“ dodal Kresák.

Súčasťou dnešnej diskusie o Kováčikovi mala byť aj snaha o pozvanie generálneho prokurátora Jaromíra Čižnára a Kováčika na najbližšiu schôdzu výboru. Kováčikom sa mal zaoberať aj minulotýždňový (8.3.) mimoriadny ústavnoprávny výbor, koalícia však až na Kresáka nepodporila program takéhoto rokovania. „Chceli sme klásť otázky Čižnárovi a Kováčikovi, keďže reagujeme na medializované informácie, že si Kováčik pridelil 61 prípadov a nepodal ani jednu obžalobu,“ pripomenul Marosz, podľa ktorého sú ľudia na Slovensku frustrovaní z nevyriešených korupčných káuz. Podľa Marosza poslanci vládnej koalície zablokovaním rokovania výboru vzali opozícii právo hovoriť o tejto téme.

Predseda výboru Róbert Madej (Smer-SD) vtedy povedal, že v takom rokovaní nevidí zmysel, keďže Kováčik sa pred poslancov čoskoro postaví s odpočtom svojej práce. „Pokiaľ ide o poslancov, špeciálny prokurátor každoročne predkladá správy parlamentu,“ vysvetlil s tým, že o Kováčikovej správe by mala snemovňa rokovať o mesiac či dva. „Správa špeciálneho prokurátora je odpočet za jeho celoročné obdobie a myslím si, že vznikne dostatočne dobrý priestor na to, aby mohol odpovedať na akékoľvek otázky poslancov,“ doplnil Madej.

Zdroj: Info.sk, zdroj: TASR, Foto: TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Sergej Kozlík: Pre malé krajiny sú blokovacie práva v EÚ mimoriadne dôležité

Sergej Kozlík: Pre malé krajiny sú blokovacie práva v EÚ mimoriadne dôležité

DNES - 9:04Domáce

Slovenské ministerstvá a inštitúcie zväčša nemajú kapacitu ovplyvňovať priebeh tvorby nových rozhodnutí Európskej únie (EÚ) a vystupujú viac-menej ako štatisti.

Mladík v Žiline unikal pred policajtmi, zastavil až po varovných výstreloch

Mladík v Žiline unikal pred policajtmi, zastavil až po varovných výstreloch

VČERA - 19:32Domáce

Policajná hliadka chcela zastaviť v Žiline auto značky BMW, ktorého vodič riskantnou jazdou ohrozoval účastníkov cestnej premávky a poškodil automobil.

SHMÚ: Na západnom Slovensku treba v nedeľu rátať so silnejším vetrom

SHMÚ: Na západnom Slovensku treba v nedeľu rátať so silnejším vetrom

VČERA - 18:56Domáce

Na západnom Slovensku treba v nedeľu (28. 4.) počítať so silnejším vetrom.

Roman Michelko avizuje zmeny pri návrhu novely zákona o FPU

Roman Michelko avizuje zmeny pri návrhu novely zákona o FPU

VČERA - 14:12Domáce

Poslanec Národnej rady (NR) SR Roman Michelko (SNS) avizuje zmeny pri návrhu novely zákona o Fonde na podporu umenia.

Dve osoby zasiahol na stanici v Malackách elektrický prúd

Dve osoby zasiahol na stanici v Malackách elektrický prúd

VČERA - 11:18Domáce

Dve neplnoleté osoby zasiahol v piatok (26. 4.) na železničnej stanici v Malackách elektrický prúd.