• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Nedeľa, 5.5.2024Meniny má Lesana, Lesia
15°Bratislava

FOTO: 8-ročný chlapec vybehol na cestu a zrazil sa s autom. Polícia apeluje na chodcov a cyklistov

  • 14:14 06.12.2016
  • Trnava
FOTO: 8-ročný chlapec vybehol na cestu a zrazil sa s autom. Polícia apeluje na chodcov a cyklistov

V tme sú cyklisti a chodci takmer neviditeľní.

Polícia opäť dokumentovala nehody s účasťou chodcov a cyklistov. Tie sa stali od soboty takmer v každom okrese Trnavského kraja. V sobotu boli k nehode s chodcom privolaní galantskí dopravní policajti do obce Šoporňa. Po 19.00 h išiel vodič na aute Renault Captur po Ulici Seredskej smerom na obec Šintava. Z pravej strany cesty mu mimo priechod pre chodcov náhle vstúpil na cestu 42 ročnú muž v tmavom oblečení bez reflexných prvkov. Pri náraze utrpel chodec zranenie hlavy a bol prevezený RZP do nemocnice. Po nehode mu policajti namerali v dychu 1,05 mg/l alkoholu, čo je viac ako 2 promile.

Účastníkom nehody bol iba 8 ročný malý chlapec

K nehodám s chodcami došlo aj v pondelok v okrese Trnava a Senica. V meste Trnava bol účastníkom nehody iba 8 ročný malý chlapec. Krátko pred 14.00 h vošiel na cestu spoza zaparkovaného auta. Dopravná nehoda sa stala na Ulici Stromovej smerom na Bratislavskú. Vodič na aute Škoda Octavia sa snažil vyhnúť zrážke brzdením aj stočením riadenia doľava, no zrážke už nedokázal zabrániť. Chlapec sa pri nehode zranil, pravdepodobne ľahko.

K nehode s nemotorovým účastníkom došlo včera aj v okrese Dunajská Streda. K zrážke osobného auta s cyklistom došlo v Dunajskej Strede krátko pred 17.00 h v križovatke miestnych ulíc Maloblahovská a Družstevná. 53 ročný cyklista bol v čase nehody neosvetlený, bez reflexných prvkov. Vodič na aute Mercedes Benz ho vzhľadom na zníženú viditeľnosť pravdepodobne nemohol včas zaregistrovať.

Senickí policajti boli privolaní k nehode chodca o 20.45 h v obci Osuské. K nehode medzi autom Peugeotom a chodcom došlo na rovnom úseku cesty. 79 ročný miestny muž použil na prechod obcou namiesto chodníka pravý okraj cesty. Pravdepodobne stratil rovnováhu a prešiel priamo pod kolesá za ním prichádzajúceho auta. Po nehode bol 79 ročný muž prevezený so zraneniami do nemocnice. Policajti alkohol u vodiča nezistili a chodcovi bude za týmto účelom odobratá krv.

"Polícia apeluje na ľudí, aby pri vstupe na cestu mysleli predovšetkým na svoju bezpečnosť. Dostatočné osvetlenie na bicykloch, nosenie reflexných prvkov je prvým krokom k jej zvýšeniu. Rodičom odporúčame, aby si našli pár minút s deťmi a pohovorili si o nástrahách na cestách," informovala trnavská policajná hovorkyňa Mária Linkešová.

Zdroj: info.sk, KR PZ TT, Foto: KR PZ TT
Najnovšie v kategóriiViac článkov
ÚVZ: Správny postup pri umývaní rúk treba naučiť už malé deti

ÚVZ: Správny postup pri umývaní rúk treba naučiť už malé deti

DNES - 9:21Domáce

Správnou hygienou rúk možno obmedziť šírenie infekcií. Je vhodné ju naučiť už deti. Tie si hygienické návyky na celý život vytvárajú v predškolskom veku.

Na Kežmarskom hrade slávnostne otvárajú letnú turistickú sezónu

Na Kežmarskom hrade slávnostne otvárajú letnú turistickú sezónu

DNES - 8:39Domáce

Letnú turistickú sezónu v nedeľu slávnostne otvárajú na nádvorí Kežmarského hradu.

Pravoslávni kresťania oslavujú najväčší sviatok, Paschu

Pravoslávni kresťania oslavujú najväčší sviatok, Paschu

DNES - 7:47Domáce

Pravoslávni kresťania na Slovensku i vo svete, ktorí sa riadia podľa juliánskeho kalendára, vstúpili v pondelok do Veľkého či Strastného týždňa, počas ktorého si pripomínajú utrpenie, smrť a pochovanie Ježiša Krista.

V Martine spadol vetroň

V Martine spadol vetroň

VČERA - 19:34Domáce

Na mieste zasahujú záchranné zložky.

V Partizánskom vyhlasujú mimoriadnu situáciu

V Partizánskom vyhlasujú mimoriadnu situáciu

VČERA - 19:22Domáce

V meste zasadá krízový štáb.