• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Utorok, 7.5.2024Meniny má Monika
16°Bratislava

Gang mladíkov ubil v Londýne na smrť 31-ročného Čecha

  • 18:48 23.09.2016
  • Londýn/Praha
Gang mladíkov ubil v Londýne na smrť 31-ročného Čecha

K incidentu došlo vo východnej časti britskej metropoly, keď sa 31-ročný muž vracal z baru, kde popíjal s kolegami. Informoval o tom dnes britský denník The Daily Mirror.

Skupina neznámych mladíkov ubila v noci na štvrtok v Londýne na smrť Čecha, ktorý pracoval pre miestnu cateringovú spoločnosť. K incidentu došlo vo východnej časti britskej metropoly, keď sa 31-ročný muž vracal z baru, kde popíjal s kolegami. Informoval o tom dnes britský denník The Daily Mirror.

Motívom brutálneho útoku na Čecha Zdeňka M. bola podľa denníka Evening Standard "banálna roztržka" s tínedžermi v predajni rýchleho občerstvenia Perfect Friend Chicken v ulici East India Dock Road. Polícia po páchateľoch pátra.

České ministerstvo zahraničných vecí pre spravodajský server Novinky.cz smrť Čecha v Londýne potvrdilo. Zdeňek M. žil v Spojenom kráľovstve dlhodobo a pracoval ako zástupca vedúceho v cateringovej spoločnosti Harbour & Jones.

Telo muža potom našiel cyklista v kaluži krvi

"Môžeme potvrdiť úmrtie českého občana v Londýne. Po polnoci v noci na štvrtok sa vracal domov. Z informácií českého veľvyslanectva, ktoré komunikuje s políciou, vyplýva, že sa zrejme stal obeťou pouličnej kriminality. Do súvislosti s nedávnymi útokmi na poľských občanov ambasáda útok nedáva," povedala pre Novinky.cz hovorkyňa českej diplomacie Irena Valentová.

"Neviem, o čom sa hádali. Nedošlo tu k žiadnej strkanici ani rane päsťou. Kričali na seba asi desať sekúnd. Ten chlapec mohol mať tak 16 alebo 17 rokov, potom išiel a zavolal kamarátov, ktorí čakali vonku na bicykloch BMX," cituje Evening Standard zamestnanca prevádzky rýchleho občerstvenia, kde sa konflikt začal.

"Ten muž bol jednoznačne biznisman, mal oblek na mieru a bol v dobrej nálade. Povedal, že popíjal na párty a vracia sa domov," dodal zamestnanec Perfect Friend Chicken.

Telo muža potom našiel cyklista o necelých sto metrov ďalej v kaluži krvi. Pokúsil sa mu dať prvú pomoc, ale bolo už neskoro. Skupina mladíkov mu smrteľné zranenia zrejme spôsobila ranami ťažkou kovovou reťazou.

Potvrdenie informácií o tom, či bolo útočníkov viac, alebo toho, či Čecha zavraždili tínedžeri, nemá český rezort diplomacie vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie k dispozícii.

Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál TASR, Foto: shutterstock
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Izrael letecky zaútočil na ciele Hamasu v meste Rafah

Izrael letecky zaútočil na ciele Hamasu v meste Rafah

VČERA - 22:06Zahraničné

Izrael podnikol v pondelok večer intenzívne letecké útoky na mesto Rafah. Urobil tak po opätovnej výzve, aby ľudia opustili východnú časť tohto mesta na juhu Pásma Gazy.

Česko zasiahli prívalové dažde

Česko zasiahli prívalové dažde

VČERA - 21:20Zahraničné

Českú republiku zasiahli v pondelok prívalové dažde. Voda prerušila železničnú dopravu na trati z Českých Budějovíc do Strakoníc či obmedzila dopravu na časti diaľnice D1.

OSN: Výzva evakuovať Rafah je nehumánna

OSN: Výzva evakuovať Rafah je nehumánna

VČERA - 20:29Zahraničné

Izraelská výzva Palestínčanom, aby opustili mesto Rafah v Pásme Gazy, je nehumánna. V pondelok to vyhlásil Vysoký komisár OSN pre ľudské práva Volker Türk.

Rusko si predvolalo francúzskeho veľvyslanca pre provokačnú politiku Paríža

Rusko si predvolalo francúzskeho veľvyslanca pre provokačnú politiku Paríža

VČERA - 20:27Zahraničné

Rusko si v pondelok predvolalo francúzskeho veľvyslanca, aby vyjadrilo protest proti "provokačnej" politike Francúzska.

Biden zopakoval Netanjahuovi svoj jasný postoj o útoku na Rafah

Biden zopakoval Netanjahuovi svoj jasný postoj o útoku na Rafah

VČERA - 19:30Zahraničné

Americký prezident Joe Biden zopakoval v pondelok izraelskému premiérovi Benjaminovi Netanjahuovi "svoj jasný postoj" v súvislosti s avizovaným útokom Izraela na mesto Rafah na juhu Pásma Gazy.