• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 2.5.2024Meniny má Žigmund
19°Bratislava

Bagdadom otriasli výbuchy muničného skladu

  • 11:35 02.09.2016
  • Bagdad
Bagdadom otriasli výbuchy muničného skladu

Požiar zapríčinil odpálenie rakiet, ktoré zasiahli susedné štvrte, pričom zabili najmenej štyroch ľudí a zranili desiatky ďalších obyvateľov.

Výbuchy, ktoré otriasli dnes skoro ráno irackým hlavným mestom Bagdad, spôsobila explózia v muničnom sklade na východnej strane metropoly. Uviedol to predstaviteľ irackej bezpečnosti, ktorého citovala tlačová agentúra DPA.

"Explózia si vyžiadala obete medzi civilistami," napísal v tlačovom vyhlásení hovorca bagdadského útvaru pre bezpečnostné operácie Saad Maan, ale ďalšie podrobnosti neposkytol.

Agentúra Reuters s odvolaním sa na policajné a nemocničné zdroje napísala, že požiar v muničnom sklade zapríčinil odpálenie rakiet, ktoré zasiahli susedné štvrte, pričom zabili najmenej štyroch ľudí a zranili desiatky ďalších obyvateľov. Škody vznikli na domoch, obchodoch a autách na najmenej ôsmich miestach.

Sklad podľa miestneho policajta patrí jednej zo šiitských polovojenských skupín, ktoré sa zúčastňujú na bojoch proti extrémistickej skupine Islamský štát (IS).
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál TASR, Foto: TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
OSN: Obnova zbombardovaných domov v Pásme Gazy môže trvať 80 rokov

OSN: Obnova zbombardovaných domov v Pásme Gazy môže trvať 80 rokov

DNES - 18:56Zahraničné

Obnova domov v Pásme Gazy by sa podľa správy Organizácie spojených národov (OSN) zverejnenej vo štvrtok mohla predĺžiť až do nasledujúceho storočia, informuje agentúra Reuters.

Fico vylúčil vyslanie slovenských vojakov na Ukrajinu

Fico vylúčil vyslanie slovenských vojakov na Ukrajinu

DNES - 15:25Zahraničné

Premiér SR Robert Fico vylúčil vyslanie slovenských vojakov na Ukrajinu. Uviedol to počas štvrtkovej hodiny otázok v parlamente v reakcii na vyjadrenia francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona.

Vojakov možno vyšleme na Ukrajinu, tvrdí Macron

Vojakov možno vyšleme na Ukrajinu, tvrdí Macron

DNES - 13:50Zahraničné

Francúzsky prezident Emmanuel Macron potvrdil, že nevylučuje vyslanie vojakov na Ukrajinu.