• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 2.5.2024Meniny má Žigmund
19°Bratislava

Do Macedónska odcestuje ďalší kontingent policajtov strážiť hranice

  • 13:49 01.09.2016
  • Budapešť
Do Macedónska odcestuje ďalší kontingent policajtov strážiť hranice

Policajtom nastupujúcim do služby v tejto misii Balog zdôraznil, že sa stretnú s ilegálnou migráciou v prvej línii a že svojou službou prispejú k ochrane záujmov Maďarska i Európskej únie.

Ochrana grécko-macedónskych hraníc proti ilegálnym migrantom je úlohou ďalšieho kontingentu maďarských policajtov, ktorý dnes vycestuje do Macedónska. Podľa agentúry MTI zástupca šéfa maďarskej polície a veliteľ pohotovostnej polície János Balogh na rozlúčke s kontingentom v Budapešti uviedol, že ide o piatu misiu maďarských policajtov v tejto balkánskej krajine.

Medzi 25 policajtmi je aj jedna žena. Doterajšie misie boli podľa Balogha vysielané na základe individuálnych žiadostí. Terajšia však na základe nedávneho rozhodnutia maďarskej vlády bude trvať priebežne až do 31. decembra, pričom členov misie budú striedať po mesiaci.

Vysoký predstaviteľ maďarskej polície ďalej pripomenul, že Macedónsko bolo prvou krajinou, ktorá nasledovala príklad Maďarska pri uzatvorení hraníc. "Bol to jasný postoj, že treba zastaviť ilegálnu migráciu a neregulovanú masu utečencov bude potrebné usmerniť do regulovaných rámcov," konštatoval.

Policajtom nastupujúcim do služby v tejto misii Balog zdôraznil, že sa stretnú s ilegálnou migráciou v prvej línii a že svojou službou prispejú k ochrane záujmov Maďarska i Európskej únie. Vyzval ich, aby túto službu vykonávali rozhodne, v súlade so zákonom, odborne, ale aj ľudsky.
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál TASR, Foto: TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
OSN: Obnova zbombardovaných domov v Pásme Gazy môže trvať 80 rokov

OSN: Obnova zbombardovaných domov v Pásme Gazy môže trvať 80 rokov

DNES - 18:56Zahraničné

Obnova domov v Pásme Gazy by sa podľa správy Organizácie spojených národov (OSN) zverejnenej vo štvrtok mohla predĺžiť až do nasledujúceho storočia, informuje agentúra Reuters.

Fico vylúčil vyslanie slovenských vojakov na Ukrajinu

Fico vylúčil vyslanie slovenských vojakov na Ukrajinu

DNES - 15:25Zahraničné

Premiér SR Robert Fico vylúčil vyslanie slovenských vojakov na Ukrajinu. Uviedol to počas štvrtkovej hodiny otázok v parlamente v reakcii na vyjadrenia francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona.

Vojakov možno vyšleme na Ukrajinu, tvrdí Macron

Vojakov možno vyšleme na Ukrajinu, tvrdí Macron

DNES - 13:50Zahraničné

Francúzsky prezident Emmanuel Macron potvrdil, že nevylučuje vyslanie vojakov na Ukrajinu.