• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 27.4.2024Meniny má Jaroslav
20°Bratislava

Clintonová sa zúčastní na všetkých troch predvolebných debatách

  • 6:52 09.08.2016
  • Washington
Clintonová sa zúčastní na všetkých troch predvolebných debatách

Trump navrhuje iné termíny, keďže na už stanovené dni pripadnú zápasy Národnej futbalovej ligy, čo môže znížiť sledovanosť politických diskusií.

Kandidátka Demokratickej strany pre voľby prezidenta USA Hillary Clintonová sa zúčastní na všetkých troch predvolebných debatách, v ktorých by sa mala stretnúť so svojím republikánskym súperom Donaldom Trumpom. Oznámil to v noci nadnes šéf Clintonovej tímu John Podesta.

Vysvetlil, že Clintonová si je vedomá významu jesenných prezidentských volieb a domnieva sa, že debaty poskytnú voličom možnosť oboznámiť sa s názormi kandidátov na otázky, ktoré budú dôležité pre budúcnosť krajiny.

Podesta súčasne vyjadril znepokojenie nad tým, že Trumpov tábor sa "už zaoberá machináciami". "Nie je jasné, či sa im (Trump) snaží vyhnúť, alebo sa len zahráva s médiami, aby rozpútal ešte väčšie divadlo," uviedol Podesta.

Podľa neho sa Clintonovej štáb nesnaží vyvolať diskusiu o debatách kandidátov do volieb prezidenta USA či začať rokovania o nich. Jediný problém Clintonovej tímu momentálne spočíva v tom, že nie je jasné, či Trump vystúpi v debatách v tom čase, na tom mieste a v takom formáte, ako to vlani stanovila nezávislá komisia. "My pozvanie komisie prijímame, a to isté očakávame aj od Trumpa," spresnil Podesta.

Nezávislá komisia už vlani rozhodla, že debaty kandidátov na post prezidenta USA sa uskutočnia 26. septembra, 9. októbra a 19. októbra.

Trump však navrhuje iné termíny, keďže na už stanovené dni pripadnú zápasy Národnej futbalovej ligy, čo môže znížiť sledovanosť politických diskusií.
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál TASR, Foto: TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Syrskyj: Situácia na fronte je zložitá a má

Syrskyj: Situácia na fronte je zložitá a má "tendenciu eskalovať"

DNES - 17:54Zahraničné

Hlavný veliteľ ukrajinských ozbrojených síl Olexandr Syrskyj informoval západných partnerov o zložitej operačno-strategickej situácii na fronte, ktorá má tendenciu eskalovať.

Súd v Moskve vzal do väzby ďalšieho podozrivého v kauze útoku na Crocus City

Súd v Moskve vzal do väzby ďalšieho podozrivého v kauze útoku na Crocus City

DNES - 16:15Zahraničné

Súd v Moskve v sobotu vzal do väzby ďalšiu osobu podozrivú v kauze teroristického útoku v koncertnej sále Crocus City Hall neďaleko Moskvy.

WSJ: Putin pravdepodobne nenariadil, aby Navaľného zabili

WSJ: Putin pravdepodobne nenariadil, aby Navaľného zabili

DNES - 12:23Zahraničné

Americké spravodajské služby skonštatovali, že šéf Kremľa Vladimir Putin pravdepodobne nenariadil, aby opozičného lídra Alexeja Navaľného vo februári zabili v trestaneckej kolónii.

Ukrajina tvrdí, že dronmi zasiahla dve ropné rafinérie na juhu Ruska

Ukrajina tvrdí, že dronmi zasiahla dve ropné rafinérie na juhu Ruska

DNES - 11:07Zahraničné

Ukrajinské drony zasiahli dve ruské ropné rafinérie a vojenské letisko v rámci rozsiahleho útoku, ktorý Kyjev podnikol v noci na sobotu.

V Nemecku naďalej pátrajú po nezvestnom chlapcovi s autizmom

V Nemecku naďalej pátrajú po nezvestnom chlapcovi s autizmom

DNES - 10:03Zahraničné

Masívna pátracia akcia na severozápade Nemecka po nezvestnom šesťročnom chlapcovi trpiacom autizmom neúspešne pokračovala aj v noci na sobotu.