• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 4.5.2024Meniny má Florián
12°Bratislava

V bratislavskom Štúdiu L+S hrajú aj počas divadelných prázdnin

  • 19:31 06.07.2016
  • Bratislava
V bratislavskom Štúdiu L+S hrajú aj počas divadelných prázdnin

V júli si tak môžu prísť na svoje divadelní fanúšikovia, ktorým počas roka nezostáva na návštevu divadla čas. V štúdiu sa predstaví aj spevák Peter Nagy.

V bratislavskom Štúdiu L+S sa tento rok opäť hrá aj počas divadelných prázdnin. V júli si tak môžu prísť na svoje divadelní fanúšikovia, ktorým počas roka nezostáva na návštevu divadla čas. Špeciálny letný program pokračuje dnes jedným z najnovších predstavení Meno. Inscenácia s podtitulom Komédia pobaví prostredníctvom situačného humoru každého diváka. Postarajú sa o to Zuzana Mauréry, Vladimír Hajdu, Richard Stanke, Lucia Hurajová a Kamil Mikulčík.

Bezmála 12 rokov hrajú v inscenácii Iluzionisti dokonale zladení Zuzana Fialová, Milan Lasica a Vladimír Hajdu. Ich herecké majstrovstvo, aj vďaka ktorému sa hra divákom nezunovala, si diváci môžu pozrieť 12. júla. Stret dvoch odlišných ľudí - mladej, energickej, mierne idealistickej začínajúcej spisovateľky a starnúceho, zatrpknutého, skeptického až cynického herca - vytvára dobré zázemie pre vtipné situácie a dialógy.

Sólový koncert bude mať na známej divadelnej scéne 14. júla slovenská spevácka legenda Peter Nagy, ktorý v priestoroch divadla nedávno vystavoval svoje obrazy. "Vymysleli sme si program, kde sa stretneme ako starí známi, ja sa budem trochu pýtať a Peter odpovedať, ale hlavne spievať. Domnievam sa, že na leto je tento večer Music á la Peter Nagy ako stvorený," dodáva k programu jeho autor a výkonný riaditeľ Štúdia L+S Pavol Danišovič.

V roku 1959 sa narodil v Prešove populárny spevák a umelecký fotograf PETER NAGY, ktorý v 80. rokoch 20. storočia prerazil hitmi ako Profesor Indigo, Kristína alebo Psi sa bránia útokom. Foto: TASR/Štefan Puškáš
Komédiu z prostredia bulvárnych novín - Lož má krásne nohy premiérovalo divadlo v apríli. Aj počas leta sa diváci môžu zabaviť na excelentných výkonoch hercov ako Peter Sklár, Zuzana Tlučková, Anikó Vargová či Pavol Šimun a Veronika Strapková. Komediálny titul dá priestor aj na rozmýšľanie, komu a čomu sme schopní len pre našu pohodlnosť často veriť.

Na snímke spevák Peter Lipa. Foto: TASR/Michal Svítok

Letný program v "Esku" ponúkne aj dovolenkovú náladu v podobe spoločného koncertu Milana Lasicu a Petra Lipu. Vystúpenie "dvoch pánov, ktorí sú ako víno", zaznie 22. júla. Záverečným júlovým predstavením bude Skaza Titaniku. V príbehu o ľudskej márnivosti sa o zábavu postarajú herci Sväťo Malachovský a Michal Kubovčík 23. júla. "Text hry je iba inšpiráciou pre dvoch hercov - klaunov, ktorí takmer dve hodiny v plnom nasadení nás nielen zabávajú, ale ako správni klauni, povedia aj to, čo si iní dovoliť nemôžu," TASR informovala Zuzana Čižmáriková, PR manažérka spoločnosti Forza.
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál TASR, Foto: TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Polícia pátra po nezvestnej Márii, trpí stratou pamäte

Polícia pátra po nezvestnej Márii, trpí stratou pamäte

VČERA - 21:51Domáce

Mária odišla od dcéry a odvtedy sa už rodine neozvala.

V súvislosti s reedukačnými centrami sa začalo viacero trestných stíhaní

V súvislosti s reedukačnými centrami sa začalo viacero trestných stíhaní

VČERA - 19:44Domáce

Generálna prokuratúra dospela k záveru, že tieto zariadenia neplnia svoj účel a porušujú práva detí.

Štát odškodní obete policajnej akcie vo Vrbnici

Štát odškodní obete policajnej akcie vo Vrbnici

VČERA - 18:37Domáce

Slovenská republika uzavrela zmier s obeťami policajnej akcie vo Vrbnici z roku 2015.

5-ročného chlapca našli pod vplyvom alkoholu, mal vyše 2,5 promile

5-ročného chlapca našli pod vplyvom alkoholu, mal vyše 2,5 promile

VČERA - 17:56Domáce

Päťročný chlapec sa mal napiť z fľaše s alkoholom.

Prezidentka: K demokracii nepatrí snaha o politické ovládnutie médií

Prezidentka: K demokracii nepatrí snaha o politické ovládnutie médií

VČERA - 13:20Domáce

Zuzana Čaputová pri príležitosti Svetového dňa slobody tlače pripomenula, že útoky na novinárov sú neakceptovateľné.