• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 26.4.2024Meniny má Jaroslava
Bratislava

Hasiči zasahujú v Bratislave pri nehodách autobusu a električky

  • 10:26 21.02.2017
  • Bratislava
Hasiči zasahujú v Bratislave pri nehodách autobusu a električky

Bratislavskí hasiči zasahovali v hlavnom meste pri nehodách autobusu a električky.

K nehode električky a osobného vozidla došlo pri nákupnom centre Polus na Vajnorskej ulici. Ako informovala bratislavská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková, vodič osobného motorového vozidla zn. Kia Soul (EVČ BR) prechádzal po Vajnorskej ulici v ľavom jazdnom pruhu v smere do mesta. V mieste s vyznačeným smerom jazdy rovno vodič s vozidlom odbočil doľava, cez úsek cesty križujúci koľajisko, kde došlo k stretu s električkou č. 4 idúcou po Vajnorskej ulici smerom do centra mesta.

Následkom stretu došlo k zakliesneniu vodiča vo vozidle, ktorého pomocou vyprošťovacej techniky vyslobodili príslušníci Hasičského a Záchranného zboru. Vodič vozidla bol službou rýchlej zdravotnej pomoci prevezený do jednej z bratislavských nemocníc. K zraneniu ďalších osôb nedošlo. Požitie alkoholických nápojov bolo vykonanou dychovou skúškou u vodiča električky vylúčené, na zistenie prítomnosti alkoholu v tele vodiča osobného vozidla bol nariadený odber krvi. Doprava v uvedenom úseku je vedená v jednom jazdnom pruhu a usmerňovaná hliadkou dopravnej polície.

Električkovú dopravu cez daný úsek odklonili. „Električky smerujúce z centra číslo 2 a 4 idú do Ružinova, električky smerujúce od Zlatých Pieskov idú po stanicu Nové Mesto. Dispečing zabezpečil náhradnú autobusovú dopravu pre cestujúcich v úseku medzi stanicou Nové Mesto a Trnavské mýto,“ priblížila hovorkyňa Dopravného podniku Bratislava Adriana Volfová.

K ďalšej nehode došlo na Saratovskej ulici

Dopravní policajti vyšetrujú okolnosti ďalšej dopravnej nehody v mestskej časti Bratislava Dúbravka, kde došlo k stretu vozidla s autobusom MHD linky č.83.

Vodič vozidla zn. Citroën Jumper (CZ) prechádzal po Saratovskej ulici v smere z mesta na Agátovú ulicu. Pri prechádzaní z priebežného jazdného pruhu do odbočovacieho jazdného pruhu došlo k stretu s autobusom idúcim v tom istom smere.

"Následkom dopravnej nehody došlo k zraneniu dvoch cestujúcich v autobuse, ktorí boli privolanou službou rýchlej zdravotnej pomoci prevezení do jednej z bratislavských nemocníc. Požitie alkoholických nápojov u oboch vodičov bolo vykonanou dychovou skúškou vylúčené. Škoda spôsobená dopravnou nehodou na vozidle Citroën bola predbežne vyčíslená na 1.500,- € a škoda na autobuse je v štádiu zisťovania," informovala bratislavská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková.

Zdroj: Info.sk, TASR, Foto: Info.sk
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Jourová: Ani Európska komisia, ani slovenská vláda si neprajú, aby SR prišla o eurofondy

Jourová: Ani Európska komisia, ani slovenská vláda si neprajú, aby SR prišla o eurofondy

VČERA - 21:25Domáce

Uviedla to podpredsedníčka Európskej komisie a eurokomisárka pre hodnoty a transparentnosť Věra Jourová na štvrtkovej tlačovej besede v Bratislave.

Susko: Ministerstvo nežiadalo Najvyšší súd o konkrétne spisy, iba záznamy o prerozdeľovaní

Susko: Ministerstvo nežiadalo Najvyšší súd o konkrétne spisy, iba záznamy o prerozdeľovaní

VČERA - 14:43Domáce

Ministerstvo spravodlivosti SR žiadalo od Najvyššieho súdu SR iba záznamy o procese prerozdeľovania spisov cez informačný systém.

Vážna nehoda na diaľnici D1: Zrazili sa tri vozidlá

Vážna nehoda na diaľnici D1: Zrazili sa tri vozidlá

VČERA - 14:06Domáce

Diaľnica je pre nehodu neprejazdná.

Pojednávanie v kauzách Donovaly a Báč zrušili, obžalovaným je aj Kočner

Pojednávanie v kauzách Donovaly a Báč zrušili, obžalovaným je aj Kočner

VČERA - 13:09Domáce

Na banskobystrickom pracovisku Špecializovaného trestného súdu sa vo štvrtok mal začať proces v kauzách Donovaly a Báč, ktoré sa týkajú páchania ekonomickej trestnej činnosti.