Kuchári súťažili v otváraní ustríc, titul majstra SR obhájil S. Dic

Prvé miesto si vybojoval s výsledným časom 4:27 min.
"Za svoje zručnosti vďačím skúsenostiam, ktoré som nadobudol v Anglicku. Pracoval som tam v ustricovom bare, kde som sa to naučil a teraz z toho ťažím," povedal o svojom víťazstve Dic, ktorý zastupoval reštauráciu zo Starej Ľubovne. Spolu Petrom Šimkom z prešovskej reštaurácie, ktorý sa umiestnil na druhom mieste, si vybojovali účasť na európskom šampionáte v otváraní ustríc 2017 vo švédskom Trollhättene, kde budú reprezentovať Slovensko. Na treťom mieste skončil Dominik Baloga z košického hotela.
Majstrovstvá Slovenska v otváraní ustríc sa konali v rámci prvého METRO Horeca sympózia hotelierov a reštauratérov. Ten bol platformou pre inšpiratívne odborné diskusie na mnohé aktuálne témy a trendy v oblasti hotelierstva a gastronómie.
V súlade s medzinárodnými pravidlami súťažiaci otvárajú 30 plochých ustríc typu Belon. Porota hodnotí rýchlosť, ale aj čistotu pracoviska a úpravu servírovaných ustríc. Trestné sekundy sa dávajú napríklad za narezanie tela ustrice, úlomky ulity v mäse, nedokonalé oddelenie ustrice od ulity a chybnú prezentáciu na pripravenej tácke.

Obvinenému v prípade únosu a intoxikácie študentky Sone predĺžili väzbu
Ivovi P., obvinenému v prípade únosu a intoxikácie študentky Sone, predĺžil Mestský súd Bratislava I 7. mája väzbu o štyri mesiace, teda do 8. októbra.

PS: Poškodený most v Poprade je symbolom zlyhania štátu, žiada rýchle opravy
Kritický stav dopravnej infraštruktúry na Slovensku sa aktuálne naplno prejavil v Poprade odtrhnutým nosníkom mosta.

Chemický ústav SAV reagoval na Kotlárov článok publikovaný v predátorskom časopise
Tvrdenia v článku o mRNA vakcínach proti covidu, ktorého spoluautorom je splnomocnenec vlády SR pre preverenie procesu riadenia a manažovania zdrojov počas pandémie ochorenia COVID-19 Peter Kotlár, sú nepodložené.