• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 18.5.2024Meniny má Viola
12°Bratislava

Doplňujúce voľby v Nitrianskom kraji prebiehajú pokojne

  • 18:59 09.04.2016
  • Zlaté Moravce/Bodza/Domadice
Doplňujúce voľby v Nitrianskom kraji prebiehajú pokojne

Podľa slov podpredsedníčky Mestskej volebnej komisie v Zlatých Moravciach Aleny Sklenkovej sa dnešné voľby na primátora mesta začali načas vo všetkých 11 volebných okrskoch.

Primátora, starostov i poslanca obecného zastupiteľstva si dnes volia občania v Nitrianskom kraji v doplňujúcich voľbách do orgánov samosprávy.

Podľa slov podpredsedníčky Mestskej volebnej komisie v Zlatých Moravciach Aleny Sklenkovej sa dnešné voľby na primátora mesta začali načas vo všetkých 11 volebných okrskoch. „Začali sme normálne o siedmej hodine. Volí sa do večera do 20. hodiny a myslíme si, že tie prvé výsledky by mohli byť okolo 21. hodiny. Potom sa overená zápisnica odnesie na Obvodnú volebnú komisiu v Nitre,“ povedala Sklenková s tým, že oficiálne výsledky volieb zverejní až Ústredná volebná komisia.

Pokojný priebeh volieb v Zlatých Moravciach potvrdil aj predseda Obvodnej volebnej komisie v Nitre Tibor Ujlacký, podľa ktorého sa zatiaľ nevyskytli žiadne problémy. „Stretli sme sa iba s bežnými podnetmi, ktoré súvisia napríklad s tým, či môžu ľudia mať so sebou nejakého asistenta, alebo či môže byť prenosná urna použitá aj v inom okrsku, prípadne či môžu byť dopísaní do zoznamov voliči, ktorí sa v nich nenašli nejakým nedopatrením alebo administratívnou chybou. Takže iba bežné veci a zatiaľ všetko prebieha v pokoji,“ uviedol Ujlacký.

V Zlatých Moravciach sa o post hlavy mesta uchádza osem kandidátov. Víťazka komunálnych volieb v roku 2014 Serafína Ostrihoňová musela zo svojej funkcie odísť potom, ako ju vlani súd uznal spolu s podnikateľom Viliamom Ondrejkom vinnou z prečinu podvodu formou spolupáchateľstva. Mali sa ho dopustiť pri prevode pozemkov pod priemyselným parkom.

Doplňujúce voľby sa dnes v Nitrianskom kraji konajú aj v troch obciach. V Ardanovciach v okrese Topoľčany si obyvatelia volia poslanca obecného zastupiteľstva. V Bodzi v okrese Komárno zostal post hlavy obce uvoľnený po zosnulom Vojtechovi Antalovi. Aj tu je podľa slov zapisovateľky obecnej volebnej komisie Evy Koczkásovej priebeh volieb pokojný.

Voľby sa dnes konajú aj v obci Domadice v Levickom okrese, kde sa zvolený starosta Marian Berkeš svojej funkcie vzdal. Ako pre TASR uviedla zapisovateľka obecnej volebnej komisie Jana Slušná, aj tu je priebeh volieb bezproblémový.
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál TASR, Foto: TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Uhrík: EÚ už krízy ani nerieši, len preklápa jednu do druhej

Uhrík: EÚ už krízy ani nerieši, len preklápa jednu do druhej

DNES - 7:09Domáce

Posledných 25 rokov vládnu v Európskej únii (EÚ) kresťanskí demokrati, socialisti a najnovšie aj liberáli a výsledkom je, že sa únia potáca od krízy ku kríze.

Pri dopravnej nehode zahynul 32 ročný vodič motocykla

Pri dopravnej nehode zahynul 32 ročný vodič motocykla

VČERA - 21:59Domáce

V piatok 17. mája v čase okolo 19:25 hod. došlo v Žiline na križovatke ulíc Priemyselná a Cestárska k tragickej dopravnej nehode.

Pápež František vyjadruje v liste prezidentke blízkosť a solidaritu

Pápež František vyjadruje v liste prezidentke blízkosť a solidaritu

VČERA - 20:38Domáce

Pápež František zaslal v súvislosti s útokom na premiéra Roberta Fica list prezidentke Zuzane Čaputovej, v ktorom vyjadruje blízkosť a solidaritu.

Robert Kaliňák: Cesta k zmieru nevedie cez falošnú politickú korektnosť

Robert Kaliňák: Cesta k zmieru nevedie cez falošnú politickú korektnosť

VČERA - 19:48Domáce

Na sociálnej sieti to uviedol podpredseda vlády a minister obrany Robert Kaliňák (Smer-SD) s tým, že jedinou cestou vpred je sebareflexia.

Robert Kaliňák: Na budúci týždeň bude mimoriadne zasadnutie vlády k eurofondom

Robert Kaliňák: Na budúci týždeň bude mimoriadne zasadnutie vlády k eurofondom

VČERA - 19:24Domáce

Na budúci týždeň sa uskutoční mimoriadne zasadnutie vlády k eurofondom.