• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 2.5.2024Meniny má Žigmund
15°Bratislava

Szijjártó: USA chcú vidieť mnoho prisťahovalcov v Európe

  • 10:14 29.10.2015
  • Budapešť
Szijjártó: USA chcú vidieť mnoho prisťahovalcov v Európe

Podľa maďarského ministra je Maďarsko jedinou európskou krajinou, ktorá dokázala zastaviť na svojich hraniciach príliv prisťahovalcov.

Spojené štáty chcú vidieť v Európe mnoho prisťahovalcov, preto veľvyslankyňa USA v Budapešti Colleen Bellová kritizovala v stredu maďarskú vládu za komunikáciu týkajúcu sa migrácie. Uviedol to dnes maďarský minister zahraničných vecí a vonkajších ekonomických vzťahov Péter Szijjártó vo vyhlásení, ktoré komunikačný odbor rezortu diplomacie poskytol TASR.

"Vieme, že USA by chceli vidieť čo najviac prisťahovalcov v Európe, zrejme preto teraz sformulovali svoj názor,"reagoval šéf maďarskej diplomacie. Bellová v stredu na budapeštianskej konferencii na pôde Korvínovej univerzity povedala, že "rétorika namierená proti cudzincom nepomôže v hľadaní riešenia problému".

"Maďarsko je jedinou európskou krajinou, ktorá dokázala zastaviť na svojich hraniciach príliv prisťahovalcov,"argumentoval Szijjártó.

"Mnohokrát sme počuli Bellovej prednášky na univerzitách, v ktorých prezentovala americké postoje, tie neobsahujú žiadne nové prvky," píše sa vo vyhlásení maďarského ministra, ktorý zdôraznil, že o týchto otázkach Maďarsko rokuje s Európskou úniou. "Dokonca mnohé sme už prediskutovali a aj uzavreli," zdôraznil Szijjártó.

Veľvyslankyňa ďalej kritizovala dohodu Maďarska s Ruskom o dostavbe atómovej elektrárne v Paksi, ktorá by podľa jej vyjadrenia nemala byť utajovaná, ako aj korupciu v Maďarsku. Kriticky sa vyjadrila tiež k postoju maďarskej vlády k občianskym organizáciám, k otázke nezávislosti justície a slobody médií. Podľa jej názoru Maďarsko v týchto oblastiach urobilo v uplynulých rokoch kroky späť v porovnaní s predchádzajúcim obdobím.

Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál TASR, Foto: TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Na univerzite UCLA zadržali najmenej 200 propalestínskych demonštrantov

Na univerzite UCLA zadržali najmenej 200 propalestínskych demonštrantov

DNES - 22:07Zahraničné

Prinajmenšom 200 propalestínskych demonštrantov zadržala vo štvrtok polícia v areáli Kalifornskej univerzity v Los Angeles.

NATO: Spojencov znepokojujú hybridné útoky Ruska, ktoré zasiahli okrem iných aj Česko

NATO: Spojencov znepokojujú hybridné útoky Ruska, ktoré zasiahli okrem iných aj Česko

DNES - 22:05Zahraničné

Členovia Severoatlantickej aliancie sú hlboko znepokojení nedávnymi hybridnými útokmi pripisovanými Rusku, ktoré zasiahli predovšetkým Britániu, Česko, Estónsko, Nemecko, Litvu, Lotyšsko a Poľsko.

OSN: Obnova zbombardovaných domov v Pásme Gazy môže trvať 80 rokov

OSN: Obnova zbombardovaných domov v Pásme Gazy môže trvať 80 rokov

DNES - 18:56Zahraničné

Obnova domov v Pásme Gazy by sa podľa správy Organizácie spojených národov (OSN) zverejnenej vo štvrtok mohla predĺžiť až do nasledujúceho storočia, informuje agentúra Reuters.

Fico vylúčil vyslanie slovenských vojakov na Ukrajinu

Fico vylúčil vyslanie slovenských vojakov na Ukrajinu

DNES - 15:25Zahraničné

Premiér SR Robert Fico vylúčil vyslanie slovenských vojakov na Ukrajinu. Uviedol to počas štvrtkovej hodiny otázok v parlamente v reakcii na vyjadrenia francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona.