• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 3.5.2024Meniny má Galina
18°Bratislava

Poprad by mohol mať letecké spojenie s Moskvou a Petrohradom

  • 12:02 22.07.2015
  • POPRAD
Poprad by mohol mať letecké spojenie s Moskvou a Petrohradom

Cestujúci z popradského letiska by sa už v nasledujúcej zimnej sezóne mohli dostať letecky aj do Moskvy a Petrohradu. Zahraničná zástupkyňa Slovenskej agentúry pre cestovný ruch (SACR) v Moskve a zástupcovia leteckej spoločnosti airBaltic v Moskve na túto tému hovorili počas pracovného stretnutia s predstaviteľmi ruských turoperátorov ešte v polovici júla. Práve spomínaná lotyšská letecká spoločnosť prevádzkuje v zimnej sezóne spojenie medzi Popradom a Rigou, na ktoré by sa v budúcnosti mali napojiť lety z Rigy do Moskvy/Petrohradu. O rokovaniach informovala Ľubica Alušicová, zahraničná zástupkyňa SACR v Ruskej federácii.

"Cieľom stretnutia bolo informovať ruských turoperátorov o možnostiach pravidelnej leteckej dopravy z Moskvy do Popradu cez Rigu linkami airBaltic v zimnej sezóne 2015/2016," uviedla Alušicová. Podľa jej slov niektorí ruskí turoperátori využívali linku Moskva/Petrohrad – Riga – Poprad už v minulej zimnej sezóne, väčšiemu počtu cestujúcich však bránilo hlavne nie veľmi dobré napojenie lietadla z Popradu do Rigy na lietadlá z Rigy do Moskvy/Petrohradu. Predstaviteľka airBaltic preto prerokovala s centrálou v Rige možnosť časového posunutia letov tak, aby sa mohli cestujúci počas jedného dňa dostať z Popradu do Moskvy či Petrohradu.

Podľa Alušicovej by sa pre lety z Moskvy do Rigy a z Rigy do Popradu mali využívať lietadlá s kapacitou 149 miest, v prípade potreby je spoločnosť airBaltic pripravená posilniť lety do Popradu. Letecké spojenie Moskva - Riga - Poprad - Riga - Moskva by malo fungovať v dňoch od 19. decembra 2015 do 12. marca 2016, vždy v sobotu. Cestujúci z Popradu by sa do Moskvy mohli dostať za necelé štyri hodiny, rovnako by to bolo aj v prípade sobotných letov do Petrohradu. Spojenie Petrohrad - Riga - Poprad - Riga - Petrohrad by malo byť v prevádzke od 26. decembra 2015 do 12. marca 2016. Pre lety Petrohrad - Riga sa budú využívať lietadlá s kapacitou 76 miest.

Zahraničná zástupkyňa SACR v Ruskej federácii uviedla, že v súčasnosti sa čaká na odpoveď o možnosti pravidelného letu z bieloruského Minska cez Rigu do Popradu od predstaviteľky airBaltic v Minsku. "Tu je situácia zložitejšia, pretože linka Minsk - Riga nelieta v sobotu, v sobotu lieta do Rigy bieloruský národný letecký prepravca Belavia. Pokiaľ sa nepodarí presunúť pravidelnú linku airBaltic z Minska do Rigy z nedele na sobotu, existuje možnosť vlakovej, respektíve autobusovej dopravy z Minska alebo iných bieloruských miest do Rigy," uviedla Alušicová.

Lotyšská spoločnosť airBaltic aktuálne rokuje s ruskými turoperátormi o rozmere turoperátorskej tarify a skupinových taríf. Pripravené by mali byť turistické balíky na linky Moskva/Petrohrad - Riga - Poprad. "V cene turoperátorskej tarify za letenku bude zaradená ručná batožina na jedno miesto do 8 kg, batožina do batožinového priestoru lietadla do 20 kg plus 1 komplet lyžiarskej výstroje," dodala Alušicová.

V súčasnosti je na letisku Poprad - Tatry štyrikrát týždenne prevádzkovaná linka Poprad - Londýn. V lete pribudli aj letné charterové lety do Turecka a Bulharska a v zime pribudne aj utorková linka Riga - Varšava - Poprad a sobotňajšia linka Riga - Poprad - Riga.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
ZSSK spustila sezónnu linku z Bratislavy do chorvátskeho Splitu, došlo však k zmene prepravy áut

ZSSK spustila sezónnu linku z Bratislavy do chorvátskeho Splitu, došlo však k zmene prepravy áut

DNES - 16:34Ekonomické

Prvý vlak v tohtoročnej sezóne odišiel z Bratislavy do Splitu v piatok popoludní.

Pozor na podvodné správy o preplatkoch, takto vás môžu obrať o peniaze na bankovom účte

Pozor na podvodné správy o preplatkoch, takto vás môžu obrať o peniaze na bankovom účte

DNES - 15:36Ekonomické

Banka upozorňuje na falošné SMS správy, ktoré chcú od ľudí získať platobné údaje.

Do dvoch rokov sa má pripraviť rámec pre zavedenie digitálneho eura

Do dvoch rokov sa má pripraviť rámec pre zavedenie digitálneho eura

DNES - 14:07Ekonomické

Po dvoch rokoch skúmania odštartovala koncom minulého roka Európska centrálna banka, spoločne s centrálnymi bankami členských krajín Eurosystému, prípravnú etapu zavedenia digitálneho eura.

26 čerpacích staníc Benzinol prejde pod spoločnosť OMV Slovensko

26 čerpacích staníc Benzinol prejde pod spoločnosť OMV Slovensko

DNES - 13:48Ekonomické

Počet čerpacích staníc petrochemickej firmy OMV na Slovensku sa rozšíri.

Na Slovensko bolo z cudziny tento rok dovezených takmer 21.000 jazdených áut

Na Slovensko bolo z cudziny tento rok dovezených takmer 21.000 jazdených áut

DNES - 12:55Ekonomické

Od začiatku roka 2024 bolo na Slovensko dovezených z cudziny takmer 21.000 jazdených áut.