• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 3.5.2024Meniny má Galina
13°Bratislava

Neďaleko slovensko-ukrajinskej hranice zastrelili dvoch ľudí

  • 21:34 11.07.2015
  • KYJEV
Neďaleko slovensko-ukrajinskej hranice zastrelili dvoch ľudí

Najmenej dvaja ľudia prišli o život a ďalší utrpeli zranenia pri streľbe v západoukrajinskom meste Mukačevo neďaleko slovenských a maďarských hraníc. Oznámila to agentúra AP s odvolaním sa na ukrajinské médiá. Presné okolnosti streľby, ku ktorej došlo v miestnom športovom komplexe, zostávajú nejasné. Do incidentu boli zapletení ozbrojenci ukrajinského radikálneho zoskupenia Pravý sektor, z ktorých dvaja údajne zahynuli.

Ukrajinský minister vnútra Arsen Avakov uviedol, že v zakarpatskom Mukačeve prebiehala špeciálna operácia bezpečnostných síl, zameraná na odzbrojenie a zatknutie členov zločineckého gangu, ktorí sa zmocnili civilného zariadenia v Mukačeve. Informovala o tom agentúra UNIAN.

Všetko o napätej situácii na Ukrajine sa dočítate ----> TU.

Na členov Pravého sektora mali zaútočiť banditi

Na operácii sa podieľala Ukrajinská bezpečnostná služba (SBU), ktorú posilnili príslušníci špeciálnej policajnej jednotky a ukrajinskej Národnej gardy. Ukrajinský prezident Petro Porošenko vydal príkaz na okamžité zatknutie "zločincov" zodpovedných za krviprelievanie v Mukačeve.

Pravý sektor uviedol, že na jeho členov zaútočili miestni "banditi" napojení na ukrajinského poslanca Mychaila Laňa. Tento niekdajší člen Strany regiónov exprezidenta Viktora Janukovyča patrí v súčasnosti do politickej frakcie vystupujúcej proti Pravému sektoru. Podľa vyhlásenia Pravého sektora prišli v dôsledku ostrej streľby v Mukačeve o život dvaja jeho členovia a štyria boli zranení, z toho dvaja vážne. Skupina dáva výbuch násilia do súvislosti s tým, že sa jej podarilo prerušiť pašerácke tunely v Zakarpatskej oblasti.

Odporúčame:

Teroristická hrozba na Ukrajine vzrástla, tvrdí Porošenko


Udalosť má viacero verzií

Podľa poradcu ukrajinského ministra vnútra Antona Geraščenka boli zabití traja ľudia a zranenia utrpeli traja policajti a štyria civilisti. Útočníci podľa neho zničili granátometmi dve policajné autá.

Miestne médiá podávajú aj inú verziu udalostí, podľa ktorých mukačevský športový klub obsadili členovia Pravého sektora. Na odpor sa im vraj postavili ozbrojenci verní poslancovi Laňovi. V nadväznosti na násilie v Mukačeve vypukla aj ďalšia streľba neďaleko hotela, ležiaceho pri diaľnici, ktorá spája pohraničné mesto Čop s Kyjevom.

Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Slovensko si v rebríčku slobody tlače pohoršilo o 12 miest

Slovensko si v rebríčku slobody tlače pohoršilo o 12 miest

DNES - 10:06Zahraničné

Sloboda tlače na celom svete je ohrozovaná zo strany politických úradov, ktoré by mali byť jej ochrancami.

Orbán: Nedovolíme, aby Maďarov tretíkrát vtiahli do vojny

Orbán: Nedovolíme, aby Maďarov tretíkrát vtiahli do vojny

DNES - 10:05Zahraničné

Maďarsko je podľa Orbána na strane mieru.

Americká armáda pri vlaňajšej operácii v Sýrii nedopatrením zabila civilistu

Americká armáda pri vlaňajšej operácii v Sýrii nedopatrením zabila civilistu

DNES - 7:12Zahraničné

Americká armáda vo štvrtok priznala, že pri jej vlaňajšom útoku dronom v Sýrii zahynul civilista.

Šéf britskej diplomacie Cameron sa v Kyjeve stretol so Zelenským

Šéf britskej diplomacie Cameron sa v Kyjeve stretol so Zelenským

DNES - 6:34Zahraničné

Cameron navštívil Kyjev po tom, čo britský premiér Rishi Sunak minulý týždeň ohlásil ďalšiu vojenskú pomoc Ukrajine v hodnote 617 miliónov eur.