Zelený čaj: osviežujúci liek na cukrovku

Okrem hydratácie ponúka zelený čaj aj ďalšie zdravotné výhody.
Ochutené minerálky a sódy sú chutné, no môžu mať nežiaduce účinky na hladiny cukru v krvi. Ovocné šťavy sa môžu zdať zdravou voľbou. No v priemere má väčšina komerčných ovocných štiav zhruba rovnaké množstvo cukru ako ochutená sóda. Takže ak vám voda nechutí a džús a limonády môžu spôsobiť katastrofu s vašimi hladinami cukru v krvi, čo je zdravšia alternatíva?
Zelený čaj: uhasí smäd a lieči
Zo všetkých rôznych druhov čaju práve zelený čaj podstupuje najmenšou oxidáciou počas procesu spracovania. Minimálne spracovanie potrebné pre zelený čaj umožňuje tejto odrode mať vyššie hladiny katechínov, ako iné druhy čaju.
Štúdie naznačujú, že strava, ktorá má vysoký obsah katechínov, môže znižovať krvný tlak, pomáhať oxidačnému procesu tukov a pomáhať udržiavať dobré hladiny LDL-cholesterolu v krvi. Katechíny sú tiež silnými antioxidantmi, ktoré pomáhajú zmierniť poškodenie z voľných radikálov v tele.
Zelený čaj pre menší pás
Ďalšia výhoda, ktorá bola identifikovaná u katechínov, je ich termogénna vlastnosť, ktorá môže stimulovať telo, aby využívalo počas dňa energiu z uloženého telesného tuku. Pitie 4 až 5 šálok zeleného čaju v kombinácii s miernou úrovňou aktivity, preukázateľne pomáha ľuďom stratiť prebytočnú váhu a navyše dokáže znížiť obsah tuku v brušnej oblasti.
Zelený čaj vám pomôže spravovať vaše hladiny cukru v krvi
Obezita a nadváha boli identifikované ako rizikové faktory pre vývoj cukrovky 2. typu. Zložky v osviežujúcom pohári zeleného čaju môžu nielen pomôcť znížiť brušný tuk, ktorý je spojený s rozvojom cukrovky, no môže tiež pomôcť k zníženiu hladiny cukru v krvi, najmä keď jete potraviny, ktoré sú plné škrobu.
Údajne veľká spotreba zeleného čaju v ázijských krajinách môže byť dôvodom, že miera obezity a cukrovky 2. typu je tu oveľa nižšia, ako v iných krajinách, kde zelený čaj nie je tak populárny.

Niektoré opaľovacie krémy nie sú vhodné pre malé deti, na tento faktor si dajte pozor
Opaľovacie krémy s chemickými filtrami nie sú vhodné pre deti do troch rokov. Upozorňuje na to dermatovenerologička z Národného onkologického ústavu Zuzana Zelenayová.

4 chyby pri raňajkách, ktoré škodia hladine cukru v krvi
Na vyrovnanú hladinu cukru v krvi si musia dávať pozor nielen diabetici. Tieto chyby pri raňajkách ju dokážu vykoľajiť.

Pozor na tieto kuchynské riady. Podľa expertov spôsobujú štvornásobné riziko rakoviny
Kuchári a kuchárky, ale aj konzumenti, ktorí často prichádzajú do kontaktu s niektorými druhmi kuchynského riadu, u seba výrazne zvyšujú riziko vzniku rakoviny.

9 lží, ktoré si hovoríme o pití alkoholu
O negatívach spojených s konzumáciou alkoholu počul už každý. Prečo si teda stále klameme? Týchto 9 lží sa stále nevytratilo z povedomia verejnosti.

Jednoduchý spôsob, ako redukovať riziko ochorení mozgu: Stačí opakovať túto aktivitu
Denné opakovanie jednoduchej aktivity účinne redukuje riziko ochorení mozgu a spomaľuje jeho starnutie. Podľa mnohých vás dokonca ochráni pred demenciou.