• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 3.5.2024Meniny má Galina
13°Bratislava

Poznáme totožnosť pilotov lietadla smrti

  • 16:12 26.03.2015
  • NEW YORK
Poznáme totožnosť pilotov lietadla smrti

Vo štvrtok pokračuje v Alpách pátranie po 150 obetiach a troskách havarovaného Airbusu A320 nízkonakladovej spoločnosti Germanwings. Vyšetrovatelia intenzívne hľadajú príčiny pádu lietadla. Informácie, ktoré sa menia v rýchlom slede, postupne zapadajú do skladačky.

Podľa najnovšej verzie práve kopilot Andreas Lubitz havaroval s lietadlom úmyselne. Lubitz riadil lietadlo spolu s kapitánom Patrickom Sonderheimerom. Obidvaja pochádzali z Nemecka. Lubitz, 28-ročný pilot, podľa agentúry AP sa pridal k Germanwings po ukončení školy a lietal s nimi iba rok a pol. Kapitán mal nalietaných vyše 6000 hodín a v nízkonákladovej spoločnosti začal pracovať v máji 2014. Lubitz nalietal iba 680 hodín. Andreas bol dlhé roky členom leteckého klubu LSC Westerwald, ktorý na svojej oficiálnej stránke vyvesili čiernu stuhu s číslom letu smrti 4U9525. Andreasovým snom bolo lietať, od vetroňov to dotiahol až k Airbusu, hovoria členovia LSC Westerwald.

Lubitz chcel byť pilotom od tínedžerských čias

Andreas Lubitz si prvýkrát okúsil pilotovanie ako tínedžer. V idylických kopcoch západného Nemecka si vyskúšal riadiť vetroň. Na ktorý si spravil licenciu a stal sa praktikantom Lufthansy, kde ho čakala tvrdá nemecká prípravná škola pre pilotov. Podľa leteckej spoločnosti Lufthansa Lubitz trénoval v Brémach, predtým než začal lietať pre Germanwings v septembri 2013. Podľa jeho známych nikdy neprejavil znamenie pre nastávajúcu tragédiu. Z práce v spoločnosti Germanwings bol nadšený. Členovia leteckého týmu v jeho rodnom Montabaur, kde si obnovil svoju leteckú licenciu, sa zhodli na tom, že sa Lubitz zdal byť spokojným so svojou novou prácou. "Bol šťastný, že má novú prácu a robil ju dobre," povedal dlhoročný člen leteckého klubu Peter Ruecker, ktorý sledoval Lubitza učiť sa lietať. Doplnil, že si pamätá na Lubitza ako "na tichého ale priateľského človeka". Lubitz mal mať aj priateľku, no jeho konto na sociálnej sieti bolo krátko po prevalení jeho totožnosti vymazane.

Rodičia kopilota sú atakovaní médiami

Predseda leteckého klubu Klaus Radke odmieta tvrdenie, že Lubitz havaroval umýselne vo francúzskych Alpách. "Nechápem, ako niekto môže podať takého vyhlásenie, ešte predtým ako je vyšetrovanie ukončené," rozhorčene dodal Radke. Pri dome rodičov Andreasa Lubitza stáli krátko po zverejnení totožnosti pilotov štyri policajné autá. Policajti neustále odháňajú od domu médiá. Dvojposchodový rodičovský dom sa nachádza v meste Montabaur šesťdesiat kilometrov severozápadne od Frankfurtu nad Mohanom. Všetci susedia sa k tragédii odmietli vyjadrovať. Lietadlo nízkonákladovej spoločnosti Germanwings havarovalo v utorok vo francúzskych Alpách. Na Palube Airbusu A320 bolo dokopy 150 ľudí, z toho 144 cestujúcich a šesťčlenná posádka. Nikto haváriu neprežil.

Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Na univerzite UCLA zadržali najmenej 200 propalestínskych demonštrantov

Na univerzite UCLA zadržali najmenej 200 propalestínskych demonštrantov

VČERA - 22:07Zahraničné

Prinajmenšom 200 propalestínskych demonštrantov zadržala vo štvrtok polícia v areáli Kalifornskej univerzity v Los Angeles.

NATO: Spojencov znepokojujú hybridné útoky Ruska, ktoré zasiahli okrem iných aj Česko

NATO: Spojencov znepokojujú hybridné útoky Ruska, ktoré zasiahli okrem iných aj Česko

VČERA - 22:05Zahraničné

Členovia Severoatlantickej aliancie sú hlboko znepokojení nedávnymi hybridnými útokmi pripisovanými Rusku, ktoré zasiahli predovšetkým Britániu, Česko, Estónsko, Nemecko, Litvu, Lotyšsko a Poľsko.

OSN: Obnova zbombardovaných domov v Pásme Gazy môže trvať 80 rokov

OSN: Obnova zbombardovaných domov v Pásme Gazy môže trvať 80 rokov

VČERA - 18:56Zahraničné

Obnova domov v Pásme Gazy by sa podľa správy Organizácie spojených národov (OSN) zverejnenej vo štvrtok mohla predĺžiť až do nasledujúceho storočia, informuje agentúra Reuters.

Macron varuje, že všetci nacionalisti sú

Macron varuje, že všetci nacionalisti sú "skrytí brexiteri"

VČERA - 16:55Zahraničné

Francúzsky prezident Emmanuel Macron

Fico vylúčil vyslanie slovenských vojakov na Ukrajinu

Fico vylúčil vyslanie slovenských vojakov na Ukrajinu

VČERA - 15:25Zahraničné

Premiér SR Robert Fico vylúčil vyslanie slovenských vojakov na Ukrajinu. Uviedol to počas štvrtkovej hodiny otázok v parlamente v reakcii na vyjadrenia francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona.