Rozmrazovanie mäsa v stojatej vode a izbovej teplote môže byť nebezpečné
Stojatá voda a izbová teplota sú podľa hygienikov kultivačným prostredím a mäso môžu kontaminovať.
Rozmrazovať mäso v stojatej vode alebo pri izbovej teplote predstavuje podľa hygienikov zdravotné riziko, pretože sa v ňom môžu premnožiť mikroorganizmy.
Stojatá voda a izbová teplota sú podľa nich kultivačným prostredím a mäso môžu kontaminovať. "Napríklad salmonelou, Campylobacterom alebo črevnými baktériami," informovala TASR hovorkyňa Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR Lenka Skalická.
Ľudia v domácnostiach by s mäsom mali podľa nej manipulovať rovnako ako pracovníci v stravovacích zariadeniach. "Tam z hľadiska zachovania zdravotnej neškodnosti platí, že mäso možno rozmrazovať buď v rozmrazovačoch alebo v chladničke pri teplote najviac štyri stupne Celzia," povedala. V stojatej vode či izbovej teplote to stravovacím zariadeniam zakazuje vyhláška.
Ak spotrebiteľ pripravuje čerstvé mäso, tiež by sa mal vyhnúť stojatej vode a opláchnuť by ho mal pod studenou tečúcou vodou.
V bytovom dome vybuchla plynová bomba, na miesto vyslali záchranárov
Na miesto vyslali ambulanciu rýchlej zdravotnej pomoci.
Polícia pátra po 17-ročnom Petrovi, nevrátil sa z dovolenky
Mladík sa nevrátil z dovolenky, nezvestný je od konca apríla.
V niekoľkých školách zasahujú policajti
Polícia preveruje výstražné oznámenia, ktoré sa týkajú viacerých bratislavských škôl.
Vo výberovom konaní na šéfa Fakultnej nemocnice v Trenčíne uspel Michal Plesník
Vo výberovom konaní na post šéfa Fakultnej nemocnice Trenčín uspel Michal Plesník. Bol jediným uchádzačom.
Koalícia bude o kandidátoch na členov Súdnej rady SR ešte rokovať
SNS za nomináciou Štefana Harabina stojí. Vyplýva to z vyjadrení koaličných poslancov Národnej rady SR na štvrtkovej tlačovej konferencii.