• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 3.5.2024Meniny má Galina
13°Bratislava

Záhadne zmiznutý Boeing zostrelili USA, tvrdí odborník. Prečo?

  • 8:24 23.12.2014
  • WASHINGTON
Záhadne zmiznutý Boeing zostrelili USA, tvrdí odborník. Prečo?

Lietadlo malajzijskej spoločnosti nezvestné od začiatku marca vraj zostrelili americké sily pre obavy z možného teroristického útoku.

V pondelok zverejnených vyjadreniach pre týždenník Paris Match sa tak vyjadril bývalý šéf dnes už neexistujúcich francúzskych aerolínii Proteus Airlines Marc Dugain.

Svedectvo z ostrova Maldivy

Ten sa odvoláva na svedectvá z ostrova Maldivy, kde sa už krátko po zmiznutí stroja objavili svedecké výpovede hovoriace o pozorovaní veľmi nízko letiaceho "obrovského" stroja vo farbách Malaysia Airlines.

Podľa jeho slov je preto pravdepodobné, že v momente straty kontaktu so strojom vyrazili zo základne z neďalekého ostrova Diego Garcia americké stíhačky a zasiahli. Nechceli totiž dopustiť, aby potenciálne unesený stroj spôsobil útoky podobné tým z 11. septembra. Terčom útoku podľa jeho slov mala byť práve veľká základňa USA v strede Indického oceánu.

"Je to extrémne mocná vojenská základňa. Je prekvapujúce, že Američania stratili všetky stopy po lietadle. Bez zachádzania do konšpiračných teórii tu je možnosť, že Američania lietadlo zastavili," povedal Dugain, ktorý spochybňuje úplne zmiznutie "63 metrov dlhého objektu pri vlastnení najlepších technológii na svete" Američanmi.

Francúz zároveň uviedol, že jeden z príslušníkov britskej tajnej služby mu tlmočil varovanie pred pátraním po zmiznutom stroji. Trosky po jeho zrútení pri ostrove pod správou Británie totiž údajne nebol problém zlikvidovať, citujú jeho slová viaceré západné médiá.

Nezvestní od marca

Malajzijský stroj s 239 osobami zmizol ôsmeho marca za dodnes neobjasnených okolností počas letu z Kuala Lumpuru do Pekingu. Vyšetrovatelia tvrdia, že lietadlo spoločnosti Malaysia Airlines sa po strate kontaktov a komunikačných zariadení nad Juhočínskym morom otočilo a zamierilo do odľahlých oblastí Indického oceánu. Doteraz sa z nezvestného Boeingu nepodarilo nájsť ani jedinú trosku. Pátranie prebieha už niekoľko mesiacov západne od Austrálie.

Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Na univerzite UCLA zadržali najmenej 200 propalestínskych demonštrantov

Na univerzite UCLA zadržali najmenej 200 propalestínskych demonštrantov

VČERA - 22:07Zahraničné

Prinajmenšom 200 propalestínskych demonštrantov zadržala vo štvrtok polícia v areáli Kalifornskej univerzity v Los Angeles.

NATO: Spojencov znepokojujú hybridné útoky Ruska, ktoré zasiahli okrem iných aj Česko

NATO: Spojencov znepokojujú hybridné útoky Ruska, ktoré zasiahli okrem iných aj Česko

VČERA - 22:05Zahraničné

Členovia Severoatlantickej aliancie sú hlboko znepokojení nedávnymi hybridnými útokmi pripisovanými Rusku, ktoré zasiahli predovšetkým Britániu, Česko, Estónsko, Nemecko, Litvu, Lotyšsko a Poľsko.

OSN: Obnova zbombardovaných domov v Pásme Gazy môže trvať 80 rokov

OSN: Obnova zbombardovaných domov v Pásme Gazy môže trvať 80 rokov

VČERA - 18:56Zahraničné

Obnova domov v Pásme Gazy by sa podľa správy Organizácie spojených národov (OSN) zverejnenej vo štvrtok mohla predĺžiť až do nasledujúceho storočia, informuje agentúra Reuters.

Macron varuje, že všetci nacionalisti sú

Macron varuje, že všetci nacionalisti sú "skrytí brexiteri"

VČERA - 16:55Zahraničné

Francúzsky prezident Emmanuel Macron

Fico vylúčil vyslanie slovenských vojakov na Ukrajinu

Fico vylúčil vyslanie slovenských vojakov na Ukrajinu

VČERA - 15:25Zahraničné

Premiér SR Robert Fico vylúčil vyslanie slovenských vojakov na Ukrajinu. Uviedol to počas štvrtkovej hodiny otázok v parlamente v reakcii na vyjadrenia francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona.