• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Utorok, 25.6.2024Meniny má Tadeáš, Olívia
28°Bratislava

Prezident vrátil parlamentu zákon o ochrane osobných údajov

  • 18:09 05.04.2013
  • BRATISLAVA
Prezident vrátil parlamentu zákon o ochrane osobných údajov

Prezident Ivan Gašparovič vrátil Národnej rade SR zákon z 19. marca o ochrane osobných údajov.

Ako informoval agentúru SITA hovorca prezidenta SR Marek Trubač, prezident vrátil schválený zákon do parlamentu pre nedostatky vo viacerých jeho ustanoveniach.

Medzi dôvodmi na vrátenie zákona do zákonodarného zboru je napríklad použitie nesprávnych výrazov ako "nemôže" alebo "nie je oprávnený niečo vykonať", ktoré prezident požaduje nahradiť výrazom "nesmie".

Prezident požaduje, aby v zákone zostala zachovaná aj možnosť prevádzkovateľa, ktorý získava osobné údaje na účely identifikácie fyzickej osoby pri jej jednorazovom vstupe do jeho priestorov, požadovať okrem titulu, mena, priezviska a čísla občianskeho preukazu aj číslo služobného preukazu.

Nesúlad v zákone našiel prezident aj v ustanoveniach týkajúcich sa bezúhonnosti osoby kandidujúcej na funkciu a vykonávajúcej funkciu predsedu Úradu na ochranu osobných údajov. V zákone chýbajú aj podmienky odvolania poverenia zodpovednej osoby a otázky vyvolávajú aj podmienky udeľovania sankcií.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
V Bratislave sa opäť uskutoční Dúhový Pride, jeho témou bude slovenská kultúra

V Bratislave sa opäť uskutoční Dúhový Pride, jeho témou bude slovenská kultúra

DNES - 13:27Domáce

Na bratislavskom Námestí slobody sa 20. júla uskutoční 14. ročník Dúhového Prideu. Jeho tohtoročnou témou bude slovenská kultúra.

Mimoriadny výbor k situácii v polícii bude zvolaný do piatka

Mimoriadny výbor k situácii v polícii bude zvolaný do piatka

DNES - 12:49Domáce

Mimoriadne zasadnutie Výboru Národnej rady SR pre obranu a bezpečnosť k situácii v polícii bude zvolané do piatka.

Prokurátorka navrhuje väzbu pre útočníka z nemocnice na Kramároch

Prokurátorka navrhuje väzbu pre útočníka z nemocnice na Kramároch

DNES - 12:15Domáce

Prokurátorka podala návrh na väzobné stíhanie Zdeněka J., ktorý cez víkend v nemocnici na bratislavských Kramároch napadol pacienta a zdravotníkov.

Okruh liekov pre diabetikov sa rozšíri

Okruh liekov pre diabetikov sa rozšíri

DNES - 11:27Domáce

Okruh liekov pre cukrovkárov sa od septembra rozšíri.

Úrad verejného zdravotníctva varuje: Na toto si pri kúpe zmrzliny dávajte pozor

Úrad verejného zdravotníctva varuje: Na toto si pri kúpe zmrzliny dávajte pozor

DNES - 9:46Domáce

Kvalitu nebalenej zmrzliny možno rozoznať na základe farby či vône.