• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 28.3.2024Meniny má Soňa
14°Bratislava

Smrť kosí na cestách, cez víkend vyhaslo množstvo životov

  • 21:26 08.06.2014
  • BRATISLAVA/ NITRA
Smrť kosí na cestách, cez víkend vyhaslo množstvo životov

Polícia vyzýva všetkých účastníkov cestnej premávky, aby zvýšili opatrnosť, počet mŕtvych na cestách tento víkend je alarmujúci.

Pri nehode, ktorá sa stala v sobotu 7. júna večer medzi obcami Pozba v okrese Nové Zámky a Beša v okrese Levice, zomreli dvaja ľudia. Ako ďalej pre agentúru SITA uviedla nitrianska policajná hovorkyňa Božena Bruchterová, polícia nehodu stále vyšetruje.

Zatiaľ z nezistených príčin prešiel 72-ročný vodič do protismeru, kde sa zrazil s protiidúcim autom. On aj jeho spolujazdkyňa sa zranili ťažko, v aute sa okrem nich nachádzali ďalšie dve spolujazdkyne, 53-ročná a 86-ročná. Jedna zomrela na mieste, druhá po prevoze do nemocnice. Polícia zisťovala u vodiča protiidúceho auta alkohol v krvi, no výsledok bol negatívny. Ten sa nezranil. K nehode polícia privolala tiež znalca z odboru cestnej dopravy.

Pre nehodu, ktorá sa stala v sobotu večer o 21:30 medzi dvoma čerpacími stanicami, bola od 21:50 uzavretá cesta. Obchádzka viedla v smere od Levíc cez obce Horný Pial, Dolný Pial, Bardoňovo a opačne. Cestu však polícia už sprejazdnila v oboch smeroch.

Pri nehode, ktorá sa stala v sobotu 7. júna v obci Plavé Vozokany v okrese Levice, zomrela 77-ročná cyklistka. Ako agentúru SITA informovala nitrianska policajná hovorkyňa Božena Bruchterová, dôchodkyňa vychádzala z vedľajšej cesty na hlavnú, kde ju zachytilo prichádzajúce auto, ktoré viedol 40-ročný muž. Anna sa pri nehode vážne zranila, po dvoch hodinách v nemocnici zomrela.

Polícia vyzýva k opatrnosti na cestách, počet dopravných nehôd stúpa

Polícia vyzýva všetkých účastníkov cestnej premávky, aby zvýšili opatrnosť, venovali sa sledovaniu situácie v cestnej premávke a dodržiavali predpisy. Ako agentúru SITA informovala Denisa Baloghová z Prezídia Policajného zboru SR, počet mŕtvych na cestách tento víkend je alarmujúci.

Pri nehode v katastri obce Vychylovka v okrese Čadca v nedeľu krátko predpoludním zahynul ďalší motorkár. Zrazil sa s osobným autom, pričom zraneniam na mieste podľahol. V nedeľu skoro ráno približne o 4:00 našli mŕtveho 28-ročného motorkára Ladislava v Drienovci v okrese Košice - okolie. Podľa predbežných zistení zahynul po náraze do dopravnej značky.

Na ceste prvej triedy v Námestove zomrel v sobotu 7. júna krátko po 5:00 19-ročný vodič z okresu Námestovo. Mladík z doposiaľ nezistených príčin prešiel s autom do protismeru, kde sa zrazil s protiidúcim vozidlom. Jeho vodiča a dvoch spolujazdcov previezli do nemocnice.

O život v sobotu prišiel aj 29-ročný motorkár z Martina. Zomrel v katastri mestskej časti Ružomberok - Biely Potok, narazil z presne nezistených príčin do návesu Scanie, ktorá išla pred ním. Motorkár zahynul na mieste.

Na ceste prvej triedy v okrese Košice - okolie sa v nedeľu ráno približne o 3:45 stala dopravná nehoda, pri ktorej zomrel 29-ročný motorkár z Veľkých Kapušian. Ako agentúru SITA informovala košická policajná hovorkyňa Jana Mésarová, šiel od obce Turňa nad Bodvou v smere na obec Drienovec. Na rovnom, suchom úseku pravdepodobne pre únavu či mikrospánok a pre neprispôsobenie rýchlosti prešiel do protismeru, zišiel z cesty a v trávnatom poraste pri poľnohospodárskom družstve v obci Drienovec narazil do dopravnej značky označujúcej koniec obce. Motocyklista zraneniam na mieste podľahol. Na motorke vznikla škoda tisíc eur, na značke 300 eur. Poverený príslušník Okresného dopravného inšpektorátu OR PZ v Košiciach okolie v tejto súvislosti začal trestné stíhanie za usmrtenie.

V piatok popoludní 6. júna šokovala Slovensko nehoda autobusu so študentmi Športového gymnázia Jozefa Herdu v Trnave na diaľnici D1 v smere z Piešťan do Trnavy. Pri nehode prišli o život štyri študentky. Gymnazisti sa vracali z exkurzie na Orave.

Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Peter Kotlár: Boli identifikované zásahy do ľudských práv a slobôd počas COVID-19

Peter Kotlár: Boli identifikované zásahy do ľudských práv a slobôd počas COVID-19

DNES - 19:25Domáce

Zásahy do ľudských práv a základných slobôd počas pandémie COVID-19 boli identifikované počas tohtotýždňovej odbornej konferencie.

SNS vyzýva generálneho riaditeľa RTVS, aby sa vyjadril k svojmu majetkovému priznaniu

SNS vyzýva generálneho riaditeľa RTVS, aby sa vyjadril k svojmu majetkovému priznaniu

DNES - 15:30Domáce

Slovenská národná strana vyzýva generálneho riaditeľa RTVS Ľuboša Machaja, aby bezodkladne vysvetlil verejnosti chyby svojho majetkového priznania.

Korčok a Pellegrini sa zhodli, že SR stagnuje a potrebuje posun

Korčok a Pellegrini sa zhodli, že SR stagnuje a potrebuje posun

DNES - 15:17Domáce

Prezident krajiny síce nemá silné kompetencie na presadzovanie legislatívnych riešení, môže však otvárať témy a prinášať ich do politického priestoru.

Štátna ochrana prírody vysvetlila, ako vypátrali medvedicu, ktorá zranila ľudí v Liptovskom Mikuláši

Štátna ochrana prírody vysvetlila, ako vypátrali medvedicu, ktorá zranila ľudí v Liptovskom Mikuláši

DNES - 13:51Domáce

Medvedicu, ktorá útočila v Liptovskom Mikuláši, našli do 1,5 hodiny.

Karcinóm prsníka sa týka čoraz mladších žien, upozornila analýza

Karcinóm prsníka sa týka čoraz mladších žien, upozornila analýza

DNES - 13:44Domáce

Slovensko je na popredných priečkach v úmrtnosti na karcinóm prsníka, ktorý sa týka čoraz mladších žien.