• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 18.5.2024Meniny má Viola
16°Bratislava

Husté hmly a dážď, na horách bude od stredy aj snežiť

  • 15:29 18.11.2013
  • BRATISLAVA
Husté hmly a dážď, na horách bude od stredy aj snežiť

V pondelok sa ráno a dopoludnia v nižších polohách na viacerých miestach vyskytla hmla, prípadne nízka oblačnosť, ktorá sa ojedinele udrží po celý deň.

Informuje o tom na svojej stránke Slovenský hydrometeorologický ústav.

V pondelok bude oblačno až zamračené, hmlisto a ojedinele slabý dážď. Ojedinele, najmä na severe, má byť polojasno. Fúkať bude slabý premenlivý vietor, na juhozápade rýchlosťou 15 až 30 km za hodinu, v nárazoch dosiahne aj okolo 45 kilometrov za hodinu.

Najvyššia denná teplota vystúpi v pondelok na 7 až 12 stupňov Celzia, na severe a východe bude miestami 2 až 6 stupňov Celzia. Teplota na horách po výške 1500 metrov dosiahne 5 stupňov Celzia.

V noci z pondelka na utorok bude oblačno až zamračené, ojedinele zmenšená oblačnosť. Miestami sa môže vyskytnúť aj mrholenie. Najnižšia nočná teplota klesne na 3 až -2, na juhozápade na okolo 5 stupňov Celzia. Fúkať bude vietor južných smerov rýchlosťou 5 až 20 kilometrov za hodinu.

V utorok bude prevažne zamračené a na niektorých miestach sa vyskytne hmla. Treba počítať s nízkou oblačnosťou a zamračeným počasím s mrholením. Oblačnosti bude k večeru pribúdať.

Pre Slovensko bude platiť do 10:00 hod výstraha prvého stupňa pred hmlou.

Najvyššia denná teplota dosiahne 4 až 9 stupňov Celzia, pri dlhšie trvajúcej oblačnosti bude okolo 11 stupňov Celzia. V noci teplota klesne na 4 až -1 stupeň Celzia. Teplota na horách vo výške 1500 metrov dosiahne okolo 5 stupňov Celzia.

Zaduje juhovýchodný až južný vietor s rýchlosťou 10 až 25 kilometrov za hodinu, na juhozápade v nárazoch miestami naberie rýchlosť okolo 45 kilometrov za hodinu.

Počasie v strednej Európe začne v stredu od západu ovplyvňovať rozsiahla brázda nízkeho tlaku vzduchu. Postupne príde od juhozápadu oblačné až zamračené počasie a miestami dážď. Od 1500 metrov hlásia sneženie.

Meteorológovia vydali na stredu aj výstrahu prvého stupňa pred hmlami.

Cez deň teplota nepresiahne 6 až 11 stupňov Celzia, v noci klesne na 6 až 1 stupeň. Zafúka juhovýchodný až južný vietor rýchlosťou 20 kilometrov za hodinu.

Nad vnútrozemím Európy sa bude vo štvrtok udržiavať rozsiahla oblasť nízkeho tlaku vzduchu. Vyskytnúť sa môže miestami aj občasný dážď, snežiť začne od cca 1300 metrov.

Denná teplota dosiahne 6 až 11 stupňov Celzia. V noci klesne na 6 až 0 stupňov.

Z centrálneho Stredomoria v piatok zasiahne do strednej Európy tlaková níž. Po jej prednej strane bude prúdiť do našej oblasti od Stredozemného mora teplý a vlhký vzduch.

V závere sa na viacerých miestach vyskytne občasný dážď alebo prehánky, od cca 1500 m sneženie. Denná teplota dosiahne 7 až 13 stupňov Celzia, v noci sa bude pohybovať okolo 7 až 2 stupňov.

Zamračená sobota prinesie na mnohých miestach dážď a na hrebeňoch Tatier aj sneženie. Cez deň sa teplota vyšplhá na 6 až 12 stupňov Celzia. Nočná teplota klesne na 7 až 1 stupeň.

Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Polícia pátra po nezvestnej 17-ročnej Zuzane

Polícia pátra po nezvestnej 17-ročnej Zuzane

DNES - 10:13Domáce

Policajti sa obracajú na verejnosť so žiadosťou o pomoc pri pátraní po 17-ročnej Zuzane Košeckej

Tretia májová sobota patrí na Slovensku Noci múzeí a galérií 2024

Tretia májová sobota patrí na Slovensku Noci múzeí a galérií 2024

DNES - 8:28Domáce

Tretia májová sobota patrí na Slovensku celoeurópskemu podujatiu Noc múzeí a galérií.

Uhrík: EÚ už krízy ani nerieši, len preklápa jednu do druhej

Uhrík: EÚ už krízy ani nerieši, len preklápa jednu do druhej

DNES - 7:09Domáce

Posledných 25 rokov vládnu v Európskej únii (EÚ) kresťanskí demokrati, socialisti a najnovšie aj liberáli a výsledkom je, že sa únia potáca od krízy ku kríze.

Pri dopravnej nehode zahynul 32 ročný vodič motocykla

Pri dopravnej nehode zahynul 32 ročný vodič motocykla

VČERA - 21:59Domáce

V piatok 17. mája v čase okolo 19:25 hod. došlo v Žiline na križovatke ulíc Priemyselná a Cestárska k tragickej dopravnej nehode.

Pápež František vyjadruje v liste prezidentke blízkosť a solidaritu

Pápež František vyjadruje v liste prezidentke blízkosť a solidaritu

VČERA - 20:38Domáce

Pápež František zaslal v súvislosti s útokom na premiéra Roberta Fica list prezidentke Zuzane Čaputovej, v ktorom vyjadruje blízkosť a solidaritu.