• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Streda, 24.4.2024Meniny má Juraj
Bratislava

Štyria členovia rodiny zahynuli po páde z okna, podľa polície uverili konšpirácii

  • 20:45 23.03.2023
  • Montreux
Štyria členovia rodiny zahynuli po páde z okna, podľa polície uverili konšpirácii

Polícia, ktorá sa zaoberá vyšetrovaním tragického úmrtia štyroch rodinných príslušníkov, po roku zverejnila nové detaily.

24. marca 2022 došlo vo švajčiarskom meste Montreux k tragickému úmrtiu štyroch členov rodiny po tom, ako vypadli z okna na siedmom poschodí bytovky. Vyšetrovanie prípadu, ktorý otriasol Švajčiarskom, sa podľa polície blíži ku koncu.

Ako informuje spravodajský portál BBC, polícia vylúčila cudzie zavinenie v prípade úmrtí 8-ročného dievčatka, jeho matky, otca a matkinej sestry. Okrem nich z okna vypadol aj 15-ročný syn manželov, ktorý bol po páde dlhší čas v kóme, z ktorej sa už prebral. Na predmetný incident si však vôbec nepamätá.

Kolektívnu samovraždu si vopred nacvičili

Dospelí, ktorí sa prisťahovali do Švajčiarska z Francúzska dva roky pred tragédiou, podľa polície nevykazovali žiadne známky úvah o samovražde. Dôkazy z miesta činu pritom nenaznačujú, že by pred udalosťou došlo k zápasu alebo požitiu omamných látok zo strany ktoréhokoľvek zo zúčastnených.

„Švajčiarske úrady po roku vyšetrovania dospeli k záveru, že matka a jej sestra boli hlboko presvedčené o pravdivosti survivalistických a konšpiračných teórií,“ píše BBC.

Polícia po úmrtiach prehľadala byt päťčlennej rodiny, v ktorom našla zásoby jedla, liekov a hygienických potrieb, pričom všetky boli starostlivo usporiadané a uskladnené. Rodina vychádzala z bytu len zriedka, deti vzdelávali rodičia.

„Podľa vyšetrovateľov boli dve ženy mimoriadne podozrievavé voči vláde a miestnym úradom a svoje deti presviedčali o tom, že svet je nepriateľské miesto,“ pokračuje BBC, podľa ktorého toto presvedčenie v matke a jej sestre ukotvila aj pandémia ochorenia COVID-19 a invázia Ruska na Ukrajinu.

Polícia preverila aj obsah nájdených elektronických zariadení, pričom odhalila, že rodina vopred starostlivo naplánovala spoločnú samovraždu a jej členovia si ju predtým dokonca nacvičili.

Krátko pred tragédiou ich navštívila polícia

Dospelí podľa všetkého čakali na vhodný čas na uskutočnenie hrozného činu, ktorý ich mal podľa ich slov previesť na lepší svet. „Je tragické, že ich rozhodnutie pravdepodobne podporila rutinná kontrola Montreuxskej polície,“ uvádza BBC.

V deň kolektívnej samovraždy na dvere bytu zaklopali policajní príslušníci, ktorí chceli upozorniť otca, že je povinný sa dostaviť v miestnej škole, kde mal prediskutovať učebné osnovy potrebné pri vzdelávaní syna z domu. Polícia pristúpila k tomuto kroku po tom, ako muž ignoroval niekoľko výziev školského zariadenia adresovaných formou listu.

„Políciu nevpustili dnu a do niekoľkých minút zomreli,“ dodáva BBC. Švajčiarske orgány apelujú na akceptovanie súkromia preživšieho chlapca.

Zdroj: Info.sk, DP, bbc.com
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Na hokejové MS v Ostrave nasadia stovky policajtov, parkovanie bude obmedzené

Na hokejové MS v Ostrave nasadia stovky policajtov, parkovanie bude obmedzené

DNES - 11:47Zahraničné

Denne budú v meste nasadené stovky policajtov, ktorí budú dozerať na bezpečnosť a plynulosť dopravy.

Amnesty kritizuje Slovensko za Rómov aj LGBT, vo svete varuje pred zrútením poriadku

Amnesty kritizuje Slovensko za Rómov aj LGBT, vo svete varuje pred zrútením poriadku

DNES - 10:47Zahraničné

Medzinárodná ľudskoprávna organizácia Amnesty International vo svojej výročnej správe za rok 2023 upozorňuje na diskrimináciu Rómov na Slovensku a prípady policajnej brutality voči nim.

Referendum o vstupe do EÚ bolo jediné platné v ére samostatnosti SR

Referendum o vstupe do EÚ bolo jediné platné v ére samostatnosti SR

DNES - 9:34Zahraničné

Slovenská republika sa stala členským štátom Európskej únie (EÚ) 1. mája 2004.

Sestra severokórejského vodcu: Vybudujeme ohromnú vojenskú silu

Sestra severokórejského vodcu: Vybudujeme ohromnú vojenskú silu

DNES - 7:00Zahraničné

Severná Kórea bude pokračovať v budovaní "ohromujúcej a najsilnejšej vojenskej sily" na ochranu svojej suverenity a mieru v regióne, vyhlásila Kim Jo-džong.

Rusko: Námestník ministra obrany bol zadržaný pre podozrenie z korupcie

Rusko: Námestník ministra obrany bol zadržaný pre podozrenie z korupcie

DNES - 5:52Zahraničné

Ruské úrady zadržali námestníka ministra obrany Timura Ivanova pre podozrenie z korupcie. Oznámil to v utorok Vyšetrovací výbor Ruskej federácie.