• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 3.5.2024Meniny má Galina
13°Bratislava

Putin: Snaha Západu izolovať Rusko nebude úspešná

  • 17:04 26.05.2022
  • Moskva
Putin: Snaha Západu izolovať Rusko nebude úspešná

Ruský prezident Vladimir Putin vo štvrtok vyhlásil, že Západ neuspeje vo svojich snahách izolovať Rusko a že sám bude čeliť ekonomickým problémom. TASR o tom informuje na základe správ agentúr AP a Reuters.

Putin počas svojho príhovoru k členom Euroázijského ekonomického fóra, do ktorého patrí niekoľko bývalých sovietskych republík, uviedol, že Rusko sa neodstrihne od medzinárodnej spolupráce a technológií.

Podľa šéfa Kremľa je nemožné a doslova nerealistické izolovať Rusko v modernom svete a tí, ktorí sa o to pokúsia, uškodia v prvom rade sami sebe.

Putin v tejto súvislosti spomenul ekonomické výzvy, ktorým Západ v súčasnosti čelí, vrátane „inflácie, aká tu nebola 40 rokov, rastúcej nezamestnanosti, narušenia dodávateľských sieti či zhoršenia globálnej krízy v takej citlivej sfére, akou sú potraviny“.

Reuters zároveň upozorňuje, že šéf Kremľa nespresnil, ako si Rusko plánuje udržať prístup k západným technológiám.

Ruský prezident však tiež uznal, že sankcie Západu narušili dodávateľské siete v Rusku, no to sa podľa Putina dokáže novej situácii prispôsobiť.

Predstavitelia našich podnikov samozrejme čelia problémom, a to najmä v súvislosti s dodávateľskými sieťami a dopravou. No všetko je možné prispôsobiť, vybudovať novým spôsobom... V určitom bode sa to nezaobíde bez strát, ale v určitým spôsobom nám to pomôže stať sa silnejšími,“ vyhlásil Putin.

Podľa ruského prezidenta je v konečnom dôsledku možno aj dobré, že niektoré západné spoločnosti z Ruska odišli.

Rusko je od začiatku vojenskej invázie na Ukrajinu stále viac a viac izolované od Západu, ktorý na Moskvu uvalil rozsiahle ekonomické sankcie. Mnohé západne spoločnosti v tejto súvislosti tiež nadobro opustili Rusko, pripomína Reuters.

Zdroj: Info.sk, TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Na univerzite UCLA zadržali najmenej 200 propalestínskych demonštrantov

Na univerzite UCLA zadržali najmenej 200 propalestínskych demonštrantov

VČERA - 22:07Zahraničné

Prinajmenšom 200 propalestínskych demonštrantov zadržala vo štvrtok polícia v areáli Kalifornskej univerzity v Los Angeles.

NATO: Spojencov znepokojujú hybridné útoky Ruska, ktoré zasiahli okrem iných aj Česko

NATO: Spojencov znepokojujú hybridné útoky Ruska, ktoré zasiahli okrem iných aj Česko

VČERA - 22:05Zahraničné

Členovia Severoatlantickej aliancie sú hlboko znepokojení nedávnymi hybridnými útokmi pripisovanými Rusku, ktoré zasiahli predovšetkým Britániu, Česko, Estónsko, Nemecko, Litvu, Lotyšsko a Poľsko.

OSN: Obnova zbombardovaných domov v Pásme Gazy môže trvať 80 rokov

OSN: Obnova zbombardovaných domov v Pásme Gazy môže trvať 80 rokov

VČERA - 18:56Zahraničné

Obnova domov v Pásme Gazy by sa podľa správy Organizácie spojených národov (OSN) zverejnenej vo štvrtok mohla predĺžiť až do nasledujúceho storočia, informuje agentúra Reuters.

Macron varuje, že všetci nacionalisti sú

Macron varuje, že všetci nacionalisti sú "skrytí brexiteri"

VČERA - 16:55Zahraničné

Francúzsky prezident Emmanuel Macron

Fico vylúčil vyslanie slovenských vojakov na Ukrajinu

Fico vylúčil vyslanie slovenských vojakov na Ukrajinu

VČERA - 15:25Zahraničné

Premiér SR Robert Fico vylúčil vyslanie slovenských vojakov na Ukrajinu. Uviedol to počas štvrtkovej hodiny otázok v parlamente v reakcii na vyjadrenia francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona.