Od pondelka sa upravujú podmienky fungovania reštaurácií a kaviarní

Podmienky prevádzkovania reštaurácií a kaviarní sa od pondelka (24. 5.) upravia. Pripomenulo to Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR.
V bordových okresoch (III. stupeň varovania) nebude možné jesť a piť vo vnútri prevádzok. Povolené sú však letné terasy, kde sa bude môcť jesť len posediačky a mimo konzumácie jedla bude nutné mať nasadené rúško alebo respirátor. V červených (II. stupeň varovania) aj v ružových okresoch (I. stupeň varovania) budú podmienky rovnaké ako v tých bordových.
V oranžových okresoch (II. stupeň ostražitosti) už bude povolené interiérové sedenie a konzumácia jedla a nápojov. Pri jednom stole budú môcť sedieť maximálne štyria ľudia alebo osoby z jednej domácnosti. Mimo konzumácie jedla bude nutné mať nasadené rúško alebo respirátor. V žltých okresoch (I. stupeň ostražitosti) bude môcť pri jednom stole sedieť najviac šesť osôb.
V zelených okresoch počet zákazníkov v prevádzke a pri jednom stole nebude obmedzený. Povinnosť mať na tvári rúško alebo respirátor mimo času konzumácie jedla a nápojov však bude platiť.

Obvinenému v prípade únosu a intoxikácie študentky Sone predĺžili väzbu
Ivovi P., obvinenému v prípade únosu a intoxikácie študentky Sone, predĺžil Mestský súd Bratislava I 7. mája väzbu o štyri mesiace, teda do 8. októbra.

PS: Poškodený most v Poprade je symbolom zlyhania štátu, žiada rýchle opravy
Kritický stav dopravnej infraštruktúry na Slovensku sa aktuálne naplno prejavil v Poprade odtrhnutým nosníkom mosta.

Chemický ústav SAV reagoval na Kotlárov článok publikovaný v predátorskom časopise
Tvrdenia v článku o mRNA vakcínach proti covidu, ktorého spoluautorom je splnomocnenec vlády SR pre preverenie procesu riadenia a manažovania zdrojov počas pandémie ochorenia COVID-19 Peter Kotlár, sú nepodložené.