• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 18.5.2024Meniny má Viola
15°Bratislava

Takto hazardovať so životom! Na babete bez prilby, bez „vodičáku“ a opitý

  • 9:58 20.08.2019
  • Košice
Takto hazardovať so životom! Na babete bez prilby, bez „vodičáku“ a opitý

Včera (19.8.) popoludní polícia zadokumentovala dopravnú nehodu v okrese Košice okolie, kde vodič (64) z okresu Košice okolie jazdil na motocykli zn. JAWA CM 49 bez evidenčného čísla v smere jazdy od obce Čaňa, pričom asi 500 metrov pred kruhovým objazdom na obec Haniska, na priamom úseku cesty, sa pravdepodobne nedostatočne venoval vedeniu vozidla a spadol na vozovku.

Dôchodca jazdil bez príslušného vodičského oprávnenia, bez riadne upevnenej ochrannej prilby na hlave, dokonca v stave vylučujúcom spôsobilosť, ktorý si privodil vplyvom návykovej látky. Dychová skúška bola u „nevodiča“ pozitívna s výsledkom 1,08 mg/l alkoholu v dychu, čo v prepočte predstavuje 2,25 promile. Pri dopravnej nehode motocyklista utrpel ľahké zranenia, na motocykli mu vznikla škoda 50 eur. Policajti muža zadržali a umiestnili do cely policajného zaistenia. Poverený príslušník PZ muža obvinil z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, za ktorým mu hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok. /fotografie z miesta udalosti v prílohe/

Neohrozujte seba i ostatných účastníkov! Dávajte na seba pozor!

O zodpovednosti tohto vodiča sa hovoriť naozaj nedá! Svojou nezodpovednosťou ohrozil nielen seba, ale i ostatných účastníkov cestnej premávky. Bezpečná jazda si vyžaduje maximálnu sústredenosť, opatrnosť a ostražitosť v cestnej premávke sú veľmi dôležité. Len vďaka nim možno predísť tragédiám a škodám na majetku. Alkohol za volant nepatrí!!!

Účastníci cestnej premávky, kedy si uvedomíte, že hazardovať so životom sa nevypláca?! Dookola sa opakujúce výzvy polície, upozornenia, dohováranie či pokuty, nič z toho nepadá na úrodnú pôdu. Len počas uplynulého, 33. týždňa 2019, bolo na cestách Košického kraja zistených 46 vodičov pod vplyvom alkoholu, 17 z nich s hodnotou vyššou ako 1 promile. Zaznamenali sme 5 dopravných nehôd pod vplyvom alkoholu. A to aj napriek neustálym výzvam polície a zvýšeným kontrolám na cestách je stále dosť nedisciplinovaných účastníkov cestnej premávky. Bez podpory samotných účastníkov cestnej premávky je akákoľvek aktivita polície neúčinná.

S cieľom ochrániť čo najviac ľudských životov polícia v kontrolách na cestách nepoľaví. V záujme zvýšenia bezpečnosti účastníkov cestnej premávky budú kontroly zamerané okrem iného aj na dodržiavanie zákazu požitia alkoholu alebo inej návykovej látky vodičmi. Počas včerajšieho zvýšeného dohľadu nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky na cestách Košického kraja policajti odhalili ďalších nezodpovedných 8 vodičov vozidiel, ktorí šoférovali pod vplyvom alkoholu! Štyria z nich „nafúkali“ nad 1 promile.

Zdroj: Info.sk, MINV, mjr. Mgr. Jana Mésarová
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Tretia májová sobota patrí na Slovensku Noci múzeí a galérií 2024

Tretia májová sobota patrí na Slovensku Noci múzeí a galérií 2024

DNES - 8:28Domáce

Tretia májová sobota patrí na Slovensku celoeurópskemu podujatiu Noc múzeí a galérií.

Uhrík: EÚ už krízy ani nerieši, len preklápa jednu do druhej

Uhrík: EÚ už krízy ani nerieši, len preklápa jednu do druhej

DNES - 7:09Domáce

Posledných 25 rokov vládnu v Európskej únii (EÚ) kresťanskí demokrati, socialisti a najnovšie aj liberáli a výsledkom je, že sa únia potáca od krízy ku kríze.

Pri dopravnej nehode zahynul 32 ročný vodič motocykla

Pri dopravnej nehode zahynul 32 ročný vodič motocykla

VČERA - 21:59Domáce

V piatok 17. mája v čase okolo 19:25 hod. došlo v Žiline na križovatke ulíc Priemyselná a Cestárska k tragickej dopravnej nehode.

Pápež František vyjadruje v liste prezidentke blízkosť a solidaritu

Pápež František vyjadruje v liste prezidentke blízkosť a solidaritu

VČERA - 20:38Domáce

Pápež František zaslal v súvislosti s útokom na premiéra Roberta Fica list prezidentke Zuzane Čaputovej, v ktorom vyjadruje blízkosť a solidaritu.

Robert Kaliňák: Cesta k zmieru nevedie cez falošnú politickú korektnosť

Robert Kaliňák: Cesta k zmieru nevedie cez falošnú politickú korektnosť

VČERA - 19:48Domáce

Na sociálnej sieti to uviedol podpredseda vlády a minister obrany Robert Kaliňák (Smer-SD) s tým, že jedinou cestou vpred je sebareflexia.