• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 11.5.2024Meniny má Blažena
16°Bratislava

Veronika Remišová vstupuje do strany Andreja Kisku

  • 15:19 27.06.2019
  • Bratislava
Veronika Remišová vstupuje do strany Andreja Kisku

Veronika Remišová oznámila svoj zámer na tlačovej konferencii strany Za ľudí.

Poslankyňa Národnej rady (SR) a bývalá predsedníčka poslaneckého klubu hnutia OĽaNO sa pridáva k vznikajúcej strane Za ľudí, ktorej lídrom je bývalý prezident Andrej Kiska. Oznámila to vo štvrtok na tlačovej konferencii. V strane sa chce podľa svojich slov venovať svojim doterajším prioritám - oblasti korupcie a bezpečnosti, ako aj práci polície a prokuratúry.

Remišová tvrdí, že na dosiahnutie zmeny sú okrem prepracovaného programu a kvalitných ľudí potrební aj lídri, „ktorí sa nebudú vzájomne hašteriť, ale budú spolupracovať, zamerajú sa na seriózny program a diskusiu s budúcimi partnermi“. Slovensko tiež podľa nej potrebuje „konštruktívnu a energickú politiku s úctou k pravde, s ľuďmi v regiónoch“. Kiska Remišovú označil za „najsilnejšieho človeka v boji proti korupcii“, ktorý sa pridáva do tímu.

Remišová odmietla špekulácie, že by Za ľudí chcela vládnuť so Smerom-SD a potenciálnou stranou bývalého ministra zdravotníctva a vnútra Tomáša Druckera. „Viete, že som nešla do politiky, aby som skončila vo vláde so Smerom. To je absolútne neprijateľné. Garantujem, že so Smerom do vlády nepôjdeme,“ zdôraznila. Kiska v tejto súvislosti lídrov demokratických strán vyzval, aby uvažovali o spolupráci, komunikovali a nevysielali „jedovaté šípy“, ktorými škodia len sami sebe.

Líder vznikajúcej strany zároveň kritizoval novelu zákona o volebnej kampani, ktorú vo štvrtok schválil parlament a ktorá má zaviesť finančné limity pre strany, či zrušiť tretie strany ako oprávnené subjekty viesť volebnú kampaň. Označil ju za „hanbu“ a „výsmech demokracie“. Je totiž podľa neho pohodlná pre politické strany, ktoré sú roky v parlamente a „zásadne limituje fungovanie a vznik nových politických strán“.

K štvrtkovému prieskumu agentúry Focus, ktorá Kiskovej strane namerala 5,2 percenta, bývalý prezident uviedol, že ide o „úžasné číslo“. Pripomenul, že prieskum sa realizoval len pár dní po ohlásení mena strany. „To, aké reálne sú naše šance, uvidíme začiatkom októbra,“ myslí si.

Remišová a ďalší štyria poslanci minulý týždeň oznámili, že nebudú v budúcoročných parlamentných voľbách kandidovať za hnutie OĽaNO. Remišová sa zároveň vzdala funkcie predsedníčky poslaneckého klubu hnutia. Poslanci vo svojom vyhlásení uviedli, že k rozhodnutiu prispelo napríklad to, že poctivá politika sa nedá robiť bez spolurozhodovania ľudí v regiónoch.

Strana Smer-SD prijala rozhodnutie bývalej poslankyne OĽaNO spojiť svoje politické sily s bývalým prezidentom „s veľkým pobavením“. „Žena, ktorá nikdy neniesla žiadnu politickú zodpovednosť a ktorá celý čas hovorí o čistote verejného života, sa v mene naplnenia svojich osobných ambícií spojila s najväčším podvodníkom, aký sa kedy vyskytol na slovenskej politickej scéne,“ uviedol v reakcii koaličný poslanec Robert Fico.

Zdroj: Info.sk, TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Dočkáme sa mierových rokovaní v Bratislave? Hrabko odpovedá

Dočkáme sa mierových rokovaní v Bratislave? Hrabko odpovedá

DNES - 7:58Domáce

Možnosť rokovaní o ukončení konfliktu na Ukrajine v Bratislave, ktorú vo svojom prejave pri príležitosti Dňa víťazstva nad fašizmom 8. mája spomenul zvolený prezident Peter Pellegrini, je hudbou budúcnosti.

Tragédia v nočnom klube: Z miesta hlásia obeť

Tragédia v nočnom klube: Z miesta hlásia obeť

DNES - 7:14Domáce

V bratislavskom nočnom klube došlo k tragickému incidentu.

Obmedzenia na D2: Tomuto sa od soboty nevyhnete

Obmedzenia na D2: Tomuto sa od soboty nevyhnete

DNES - 6:48Domáce

Polícia upozorňuje na obmedzenie premávky na diaľnici D2 v smere do Bratislavy.

Výstraha pre stred a východ: Pred týmto varuje SHMÚ

Výstraha pre stred a východ: Pred týmto varuje SHMÚ

VČERA - 19:02Domáce

Pre viacero oblastí platí od polnoci výstraha.

Na Orave našli mŕtve telo s bodnou ranou, nevylúčili cudzie zavinenie

Na Orave našli mŕtve telo s bodnou ranou, nevylúčili cudzie zavinenie

VČERA - 16:41Domáce

Telo muža bez známok života našli v rodinnom dome.