• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 26.4.2024Meniny má Jaroslava
Bratislava

VIDEO: V Nemecku sa zrútili dve stíhačky

  • 15:24 24.06.2019
  • Berlín
VIDEO: V Nemecku sa zrútili dve stíhačky

Zrážku dvoch stíhačiek vo vzduchu potvrdila aj armáda.

Aktualizácia 16:56: Pilota jednej z dvoch stíhačiek nemeckej armády, ktoré sa v pondelok po zrážke zrútili na severe krajiny, sa podarilo nájsť živého. Informácie pre agentúru DPA potvrdilo nemecké ministerstvo obrany.

Obom pilotom sa podarilo zo stíhačiek katapultovať. Zachránený muž dopadol na korunu stromu, odkiaľ ho záchranári úspešne zložili na zem. Po druhom pilotovi pátrali aj s pomocou civilných a vojenských vrtuľníkov. V blízkosti zrážky sa však našli časti ľudského tela. Zatiaľ ale nie je isté, či patria druhému z pilotov, uviedla hovorkyňa policajného prezídia v meste Neubrandenburg.

K zrážke došlo v pondelok na území spolkovej krajiny Meklenbursko-Predpomoransko. Jedna zo stíhačiek typu Eurofighter dopadla do lesa blízko obce Jabel, zatiaľ čo druhá na okraj lesa južne od obce Nossentiner Hütte. Obe miesta sú od seba vzdialené približne desať kilometrov.

Stíhačky neniesli nijakú muníciu, uviedla hovorkyňa okresu Mecklenburgische Seenplatte (Meklenburská jazerná plošina).

Polícia v okolí mesta Malchow vydala varovanie, aby sa občania k troskám stíhačiek, ktoré môžu predstavovať nebezpečenstvo, nepribližovali. Zároveň požiadala občanov, aby uvoľnili cestu záchranárskym vozidlám a vyhli sa danej oblasti, napísalo na Twitteri policajné prezídium mesta Neubrandenburg.

EUROFIGHTER CRASH

EUROFIGHTER-CRASH IN DER MÜRITZREGION Zwei Luftwaffenjets – offenbar vom Typ Eurofighter – sind über der Müritzregion abgestürzt. Offenbar haben sich die beiden Maschinen kurz vor 14 Uhr in der Luft berührt. Danach sind zwei Feuerbälle nördlich des Fleesensees zu Boden gestürzt. Vor Ort gibt es jetzt auch Waldbrände. Die Feuerwehren und Rettungskräfte der Region sind im Großeinsatz. Es gibt widersprüchliche Meldungen, wonach sich die beiden Piloten mit dem Schleudersitz retten konnten. Wie die Flieger bewaffnet waren ist noch unklar. Ein Video zeigt die beiden Absturzstellen. Mehr in den Ostseewelle-Nachrichten.

Posted by Ostseewelle HIT-RADIO Mecklenburg-Vorpommern on Monday, June 24, 2019

Zdroj: Info.sk, TASR, Video: facebook.com/IloveOstseewelle
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Španielsko oznámilo dodávku rakiet Patriot na Ukrajinu

Španielsko oznámilo dodávku rakiet Patriot na Ukrajinu

DNES - 22:02Zahraničné

Španielsko dodá Ukrajine rakety Patriot. Na videokonferencii medzinárodnej Kontaktnej skupiny pre podporu Ukrajiny to v piatok oznámila španielska ministerka obrany Margarita Roblesová.

Izraelský minister Ben-Gvir sa zranil pri dopravnej nehode

Izraelský minister Ben-Gvir sa zranil pri dopravnej nehode

DNES - 21:58Zahraničné

Pri dopravnej nehode dvoch vozidiel v piatok večer neďaleko Tel Avivu sa zranili traja ľudia vrátane izraelského ministra národnej bezpečnosti Itamara Ben-Gvira.

Francúzsko a Nemecko podpísali dohodu o spoločnom vývoji tanku novej generácie

Francúzsko a Nemecko podpísali dohodu o spoločnom vývoji tanku novej generácie

DNES - 21:57Zahraničné

Francúzsko a Nemecko v piatok potvrdili plány na spoločný vývoj bojového tanku novej generácie, uviedla tlačová agentúra AFP.

Erdogan od nového šéfa NATO očakáva, že bude riešiť obavy Turecka

Erdogan od nového šéfa NATO očakáva, že bude riešiť obavy Turecka

DNES - 21:56Zahraničné

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v piatok vyhlásil, že od nového generálneho tajomníka Severoatlantickej aliancie očakáva, že uprednostní riešenie obáv Turecka súvisiacich s terorizmom.

Biden je šťastný, že bude debatovať s Trumpom

Biden je šťastný, že bude debatovať s Trumpom

DNES - 21:55Zahraničné

Americký prezident Joe Biden v piatok povedal, že je ochotný neskôr na jeseň debatovať so svojím pravdepodobným republikánskym oponentom Donaldom Trumpom.