• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 18.5.2024Meniny má Viola
12°Bratislava

Polícia vyhlásila pátranie po exministrovi Igorovi Štefanovovi

  • 18:43 19.11.2018
  • Bratislava
Polícia vyhlásila pátranie po exministrovi Igorovi Štefanovovi

Polícia vyhlásila pátranie po bývalom ministrovi výstavby a regionálneho rozvoja SR za SNS Igorovi Štefanovovi.

Aktualizované 20:00

Ako informovala polícia prostredníctvom svojej facebookovej stránky, momentálne eskortujú Igora Štefanova do väzenia. "Bratislavskí policajti realizujú dodanie osoby Igora Š. do výkonu trestu. Pátranie je skončené," uvádza polícia.

Po bývalom ministrovi výstavby a regionálneho rozvoja SR za SNS Igorovi Štefanovovi bolo v pondelok vyhlásené pátranie v súvislosti s jeho dodaním do výkonu trestu pre kauzu nástenkový tender. Informáciu potvrdila bratislavská krajská policajná hovorkyňa Veronika Slamková.

V uvedenom prípade bolo v pondelok po mužovi vyhlásené pátranie na účel jeho dodania do výkonu trestu odňatia slobody,“ uviedla Slamková.

Portál Aktuality.sk informoval, že do výkonu trestu mali obaja odsúdení exministri Marián Janušek a Igor Štefanov nastúpiť v piatok (16. 11.). Napriek tomu, že už mali byť obaja vo výkone trestu, podľa Aktualít im dáva zákon čas, kým si preberú písomné rozhodnutie súdu. Právni zástupcovia oboch exministrov mali uviesť, že rozhodnutie súdu ešte nedostali. Portál zároveň informoval, že po exministra Janušeka mali policajti v pondelok prísť na miesto jeho trvalého bydliska.

Senát Najvyššieho súdu (NS) SR vo štvrtok (15. 11.) odsúdil bývalých ministrov výstavby a regionálneho rozvoja SR za SNS Mariána Janušeka a Igora Štefanova na dlhoročné tresty odňatia slobody. Janušeka odsúdil na 11 rokov a Štefanova na deväť rokov v kauze nástenkového tendra.

Súd ich uznal vinnými z trestných činov machinácie pri verejnom obstarávaní a verejnej dražbe a zneužívania právomoci verejného činiteľa. Tresty by si mali odpykať v ústave s minimálnym stupňom stráženia. Okrem toho im bol udelený peňažný trest vo výške 30.000 eur. Ak by ho neuhradili, hrozí im zvýšenie trestu o jeden rok.

Kauza siaha do roku 2007. Vtedajšie ministerstvo výstavby malo zverejniť oznam o tendri iba na nástenke v uzavretej chodbe ministerstva. Lukratívnu zákazku tak malo získať konzorcium, ktoré o súťaži vedelo. O kreslo vtedy prišli obaja odsúdení ministri za SNS. Jediným záujemcom, a teda aj víťazom nástenkového tendra, bolo konkrétne konzorcium firiem Avocat a Zamedia, obe boli blízke vtedajšiemu šéfovi koaličnej SNS Jánovi Slotovi. Škoda, ktorá vznikla štátu pri tendri, dosiahla podľa prvostupňového súdu však až približne 12,7 milióna eur.

Zdroj: Info.sk, TASR, Foto: TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Uhrík: EÚ už krízy ani nerieši, len preklápa jednu do druhej

Uhrík: EÚ už krízy ani nerieši, len preklápa jednu do druhej

DNES - 7:09Domáce

Posledných 25 rokov vládnu v Európskej únii (EÚ) kresťanskí demokrati, socialisti a najnovšie aj liberáli a výsledkom je, že sa únia potáca od krízy ku kríze.

Pri dopravnej nehode zahynul 32 ročný vodič motocykla

Pri dopravnej nehode zahynul 32 ročný vodič motocykla

VČERA - 21:59Domáce

V piatok 17. mája v čase okolo 19:25 hod. došlo v Žiline na križovatke ulíc Priemyselná a Cestárska k tragickej dopravnej nehode.

Pápež František vyjadruje v liste prezidentke blízkosť a solidaritu

Pápež František vyjadruje v liste prezidentke blízkosť a solidaritu

VČERA - 20:38Domáce

Pápež František zaslal v súvislosti s útokom na premiéra Roberta Fica list prezidentke Zuzane Čaputovej, v ktorom vyjadruje blízkosť a solidaritu.

Robert Kaliňák: Cesta k zmieru nevedie cez falošnú politickú korektnosť

Robert Kaliňák: Cesta k zmieru nevedie cez falošnú politickú korektnosť

VČERA - 19:48Domáce

Na sociálnej sieti to uviedol podpredseda vlády a minister obrany Robert Kaliňák (Smer-SD) s tým, že jedinou cestou vpred je sebareflexia.

Robert Kaliňák: Na budúci týždeň bude mimoriadne zasadnutie vlády k eurofondom

Robert Kaliňák: Na budúci týždeň bude mimoriadne zasadnutie vlády k eurofondom

VČERA - 19:24Domáce

Na budúci týždeň sa uskutoční mimoriadne zasadnutie vlády k eurofondom.