• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 2.5.2024Meniny má Žigmund
14°Bratislava

Video: Takto vyzerá vianočná výzdoba v Bielom dome. Prvá dáma USA stavila na tradície

  • 17:01 01.12.2017
  • Washington
Video: Takto vyzerá vianočná výzdoba v Bielom dome. Prvá dáma USA stavila na tradície

Na vianočnú výzdobu v Bielom dome bolo zvedavých už viac ako 11-tisíc ľudí, ktorí si pozreli toto video.

Vianoce už sú za rohom a o vianočnú výzdobu sa starajú nielen žienky v bežných domácnostiach, ale ale aj prvá dáma USA, Melania Trumpová. Tá sa postarala o to, aby vianočná atmosféra vstúpila do Bieleho domu. Na prvé Vianoce svojej rodiny v Bielom dome zvolila tradičnejšiu výzdobu, ale ku klasickému vzhľadu pridala aj niekoľko štýlových noviniek. Informovala o tom tlačová agentúra AP.

Ozdoby sú rozmiestnené

Nové sú tento rok venčeky visiace zvonku z každého okna. Takisto nové sú lesknúce sa biele zimné konáre lemujúce chodbu vo Východnom krídle, ktorá vedie hostí k stromu skrášlenému oficiálnou vianočnou ozdobou rodiny Trumpovcov. Ozdoba zlatej farby obsahuje prezidentský znak obkolesený cezmínovým vencom.

Vianočná pohľadnica rodiny je zarámovaná a je na nej nápis „Veselé Vianoce a šťastný Nový rok“. Nesie aj podpis prezidenta Donalda Trumpa, prvej dámy a ich 11-ročného syna Barrona.

Na tomto videu si môžete pozrieť, ako to tento rok pred Vianocami vyzerá v Bielom dome. Ráčte „vstúpiť“ dnu.

Medzi neodmysliteľnými „klasikami“ je 5,5 metra vysoká jedlička na tradičnom mieste v Modrej izbe s ozdobami, na ktorých sú pečate každého štátu a územia USA.

159-kilogramový perníkový Biely dom ponúka tento rok pohľad na sídlo z juhu.

„Ozdoby sú rozmiestnené!“ napísala už v pondelok ráno prvá dáma na Twitteri. „Biely dom je pripravený sláviť! Želáme vám veselé Vianoce a radostné sviatky!“

Melania Trumpová zvolila ako tému výzdoby „starodávne tradície“, ktorá podľa vyhlásenia Bieleho domu vzdáva poctu 200-ročným sviatočným tradíciám v tomto sídle amerického prezidenta.

Pomáhalo 150 dobrovoľníkov

Biely dom v pondelok najprv predstavil výzdobu sídla médiám. S prípravou pomáhalo prvej dáme vyše 150 dobrovoľníkov z 29 štátov, ktorí strávili cez víkend zdobením hál a chodieb 1600 hodín. Prvá dáma takisto hostila deti a študentov z neďalekej vojenskej základne, s ktorými si prezreli výzdobu a potom spolu vyrábali umelecko-remeselné dielka.

Biely dom uviedol, že prvá dáma osobne vyberala každý detail výzdoby. Poslednú prehliadku urobila v nedeľu večer, keď sa vrátila z rodinnej oslavy Dňa vďakyvzdania vo vile v meste Palm Beach na Floride.

V pondelok večer mali začať sláviť sviatky na párty pre dobrovoľných dekoratérov a nasledujúce týždne budú pokračovať rôznymi večierkami a recepciami - niekedy sa budú konať až dve denne. Podľa očakávania si Biely dom príde prehliadnuť vyše 25.000 návštevníkov, ale kuchyňa je na to už pripravená: upečených je celkovo 31.000 sušienok, z nich 15.000 sladkých.

Vianoce v štýle pani Trumpovej tvorí 71 vencov, 53 vianočných stromčekov, vyše 18.000 svetielok, viac ako 12.000 ozdôb, vyše 2800 metrov stuhy a okolo 300 metrov girlánd, informoval Biely dom.

Zdroj: Info.sk, TASR, Foto: YouTube
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Zelenskyj odvolal predstaviteľa tajnej služby spájaného s korupciou

Zelenskyj odvolal predstaviteľa tajnej služby spájaného s korupciou

DNES - 6:21Zahraničné

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal vedúceho oddelenia kybernetickej bezpečnosti spravodajskej služby SBU Iľľu Viťuka. Ukrajinské médiá ho spájajú s obvineniami z korupcie.

Spojené štáty obvinili Rusko z použitia chemických zbraní na Ukrajine

Spojené štáty obvinili Rusko z použitia chemických zbraní na Ukrajine

DNES - 6:14Zahraničné

Spojené štáty obvinili v stredu Rusko z toho, že použilo proti ukrajinským silám chemickú zbraň v rozpore s medzinárodným dohovorom o zákaze tejto výzbroje.

Duda: Poľsko chce využiť predsedníctvo v EÚ na upevnenie vzťahov s USA

Duda: Poľsko chce využiť predsedníctvo v EÚ na upevnenie vzťahov s USA

DNES - 6:12Zahraničné

Nadchádzajúce predsedníctvo Poľska v Rade Európskej únie sa bude zameriavať na posilnenie spolupráce so Spojenými štátmi a Ukrajinou. Povedal to v stredu poľský prezident Andrzej Duda.

V Moskve vystavili západnú vojenskú techniku ukoristenú počas vojny na Ukrajine

V Moskve vystavili západnú vojenskú techniku ukoristenú počas vojny na Ukrajine

VČERA - 16:31Zahraničné

V ruskej metropole Moskva v stredu otvorili výstavu západnej vojenskej techniky ukoristenej ukrajinskej armáde počas bojov na Ukrajine.

Von der Leyenová v Bruseli pri vlajke EÚ oslávila 20. výročie rozšírenia

Von der Leyenová v Bruseli pri vlajke EÚ oslávila 20. výročie rozšírenia

VČERA - 16:28Zahraničné

Niekoľko stoviek občanov členských krajín Európskej únie si v stredu doobeda rozvinutím obrovskej vlajky EÚ v bruselskom parku Parc du Cinquantenaire pripomenulo "veľké rozšírenie" z roku 2004.