• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 27.4.2024Meniny má Jaroslav
Bratislava

Manželka princa Williama je v nemocnici, začala rodiť

  • 18:43 22.07.2013
  • BRATISLAVA
Manželka princa Williama je v nemocnici, začala rodiť

Bábätko princa Williama a jeho manželky Catherine by malo prísť na svet už v pondelok.

Vojvodkyňu z Cambridgeu totiž do londýnskej St. Mary's Hospital prijali v počiatočných fázach pôrodu. Podľa oficiálneho vyhlásenia tam pricestovala autom z Kensingtonského paláca o šiestej ráno.

Princ William, ktorý si dal prestávku od pracovných povinností pilota v Kráľovskom letectve, je po manželkinom boku.

Ďalšiu informáciu o vojvodkyninom stave sa verejnosť dozvie po narodení bábätka, ktoré oznámia prostredníctvom odkazu upevneného na drevený stojan pri Buckinghamskom paláci. Následne zverejnia oficiálnu elektronickú správu.

Dieťa, ktoré Kate Middleton porodí bude po princovi Charlesovi a Williamovi tretím následníkom trónu vo Veľkej Británii.

William a Catherine oznámili, že čakajú svoje prvé dieťa 3. decembra minulého roka. Pre jej pobyt v nemocnici v súvislosti s akútnou rannou nevoľnosťou verejnosť informovali hneď v počiatku tehotenstva a nie až po uplynutí 12 týždňov, ako býva zvykom.

Kráľovná Alžbeta II. na Nový rok podpísala deklaráciu, ktorá oprávňuje všetky deti vojvodu a vojvodkyne nosiť titul princa alebo princeznej. Keby tak neurobila, titul princ mohol dostať len ich najstarší syn. Potomok Catherine a Williama bude Jej alebo Jeho výsosťou z Cambridgeu.

Dvojica sa zoznámila v roku 2001 na univerzite v Škótsku. Pár tvoria od roku 2003. Zásnuby sa konali v októbri 2010, princ svojej nastávajúcej daroval 18-karátový zafírový prsteň, ktorý patril jeho matke. Svadba roka, ako ju označili médiá, sa konala 29. apríla 2011.

Ženích navliekol neveste na prst obrúčku z waleského zlata, ktoré darovala svojmu vnukovi kráľovná Alžbeta II. krátko po jeho zásnubách. Catherine, rovnako ako princezná Diana v roku 1981, nesľúbila Williamovi pred oltárom poslušnosť, ale "lásku, podporu, úctu a starostlivosť". Dvojicu sobášila hlava anglikánskej cirkvi - arcibiskup z Canterbury Rowan Williams.

Informácie pochádzajú z webstránky www.people.com a archívu agentúry SITA
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Španielsko oznámilo dodávku rakiet Patriot na Ukrajinu

Španielsko oznámilo dodávku rakiet Patriot na Ukrajinu

VČERA - 22:02Zahraničné

Španielsko dodá Ukrajine rakety Patriot. Na videokonferencii medzinárodnej Kontaktnej skupiny pre podporu Ukrajiny to v piatok oznámila španielska ministerka obrany Margarita Roblesová.

Izraelský minister Ben-Gvir sa zranil pri dopravnej nehode

Izraelský minister Ben-Gvir sa zranil pri dopravnej nehode

VČERA - 21:58Zahraničné

Pri dopravnej nehode dvoch vozidiel v piatok večer neďaleko Tel Avivu sa zranili traja ľudia vrátane izraelského ministra národnej bezpečnosti Itamara Ben-Gvira.

Francúzsko a Nemecko podpísali dohodu o spoločnom vývoji tanku novej generácie

Francúzsko a Nemecko podpísali dohodu o spoločnom vývoji tanku novej generácie

VČERA - 21:57Zahraničné

Francúzsko a Nemecko v piatok potvrdili plány na spoločný vývoj bojového tanku novej generácie, uviedla tlačová agentúra AFP.

Erdogan od nového šéfa NATO očakáva, že bude riešiť obavy Turecka

Erdogan od nového šéfa NATO očakáva, že bude riešiť obavy Turecka

VČERA - 21:56Zahraničné

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v piatok vyhlásil, že od nového generálneho tajomníka Severoatlantickej aliancie očakáva, že uprednostní riešenie obáv Turecka súvisiacich s terorizmom.

Biden je šťastný, že bude debatovať s Trumpom

Biden je šťastný, že bude debatovať s Trumpom

VČERA - 21:55Zahraničné

Americký prezident Joe Biden v piatok povedal, že je ochotný neskôr na jeseň debatovať so svojím pravdepodobným republikánskym oponentom Donaldom Trumpom.