• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 2.5.2024Meniny má Žigmund
18°Bratislava

Putin spochybnil tvrdenia, že si Trump pozval do hotela prostitútky

  • 5:31 18.01.2017
  • Moskva
Putin spochybnil tvrdenia, že si Trump pozval do hotela prostitútky

Ruský prezident Vladimir Putin vyjadril dnes pochybnosti o pravdivosti správ, podľa ktorých si novozvolený americký prezident Donald Trump počas návštevy Moskvy v roku 2013 pozval do hotelovej izby prostitútky.

Putin tak podľa agentúry Reuters reagoval na neoverené informácie z minulého týždňa, ktoré Trump označil za „vykonštruované správy a politický hon na čarodejnice“.

Na otázku internetovej spravodajskej televízie Life, či videl dokumenty alebo videozáznamy naznačujúce, že Trump si do hotelovej izby pozval skupinu prostitútok, Putin odpovedal: „Trump určite prišiel a okamžite vyrazil za moskovskými prostitútkami. Je to dospelý človek a okrem toho muž, ktorý sa dlhé roky podieľal na organizácii súťaží krásy. Spoločensky sa stýka s najkrajšími ženami sveta. Pokladám za ťažko uveriteľné, že utekal do nejakého hotela, aby sa tam stretol s našimi dievčatami so zníženou spoločenskou zodpovednosťou,“ uviedol Putin v Moskve na spoločnej tlačovej konferencii s moldavským prezidentom Igorom Dodonom.

Putin zároveň označil za „úplný nezmysel“ tvrdenia, že ruské tajné služby Trumpa sledovali, aby o ňom získali kompromitujúce informácie, pričom opäť zdôraznil, že sa s novozvoleným americkým prezidentom nikdy osobne nestretol.

Viaceré americké média v utorok večer informovali, že dosluhujúci prezident Barack Obama i Trump dostali minulý týždeň spolu so správou o ruských počítačových útokoch na USA aj neoverené dokumenty o tom, že „ruskí agenti“ údajne majú informácie osobného i finančného charakteru, ktoré kompromitujú nového prezidenta USA.

Spravodajský portál BuzzFeed následne zverejnil 35-stranový dokument, ktorý údajne poslúžil ako podklad pre správu tajných služieb. Dôveryhodnosť dokumentu však spochybnila aj platforma WikiLeaks, podľa ktorej tento materiál nie je správou rozviedky.

Zdroj: Info.sk, TASR, Foto: TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
OSN: Obnova zbombardovaných domov v Pásme Gazy môže trvať 80 rokov

OSN: Obnova zbombardovaných domov v Pásme Gazy môže trvať 80 rokov

DNES - 18:56Zahraničné

Obnova domov v Pásme Gazy by sa podľa správy Organizácie spojených národov (OSN) zverejnenej vo štvrtok mohla predĺžiť až do nasledujúceho storočia, informuje agentúra Reuters.

Fico vylúčil vyslanie slovenských vojakov na Ukrajinu

Fico vylúčil vyslanie slovenských vojakov na Ukrajinu

DNES - 15:25Zahraničné

Premiér SR Robert Fico vylúčil vyslanie slovenských vojakov na Ukrajinu. Uviedol to počas štvrtkovej hodiny otázok v parlamente v reakcii na vyjadrenia francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona.

Vojakov možno vyšleme na Ukrajinu, tvrdí Macron

Vojakov možno vyšleme na Ukrajinu, tvrdí Macron

DNES - 13:50Zahraničné

Francúzsky prezident Emmanuel Macron potvrdil, že nevylučuje vyslanie vojakov na Ukrajinu.