• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 3.5.2024Meniny má Galina
13°Bratislava

Páchateľ berlínskeho útoku je stále na úteku

  • 13:38 20.12.2016
  • Berlín
Páchateľ berlínskeho útoku je stále na úteku

Páchateľ útoku na trhy v Berlíne je stále na úteku.

Nemecká polícia priznala, že nechytila správneho človeka. Útočník je stále na slobode a je ozbrojený. S odkazom na policajný zdroj to uverejnil server Die Welt.

“Máme nesprávneho človeka ,” cituje Die Welt berlínsku políciu. “Tým sa situácia mení. Skutočný páchateľ je stále na slobode a ozbrojený a môže spôsobiť ďalšie škody ,” dodáva policajný zdroj.

23- ročný mladík, ktorého polícia zadržala pritom sám vypovedal, že s útokom nemá nič spoločné a poprel dnes svoju vinu či akúkoľvek spojitosť svojej osoby s týmto činom. S odvolaním sa na informácie z prostredia bezpečnostných zložiek to napísala agentúra DPA.

„V skutočnosti nie je isté, že bol vodičom,“ potvrdil dnes medializované informácie prezident berlínskej polície Klaus Kandt s tým, že polícia dosiaľ nepotvrdila, či zadržaný podozrivý bol skutočne vodičom kamiónu. Vyšetrovanie pokračuje, povedal novinárom.

Páchatelia útoku v Berlíne môžu byť na úteku

Páchateľ alebo páchatelia pondelňajšieho útoku na vianočné trhy v Berlíne, pri ktorom zahynulo 12 ľudí a ďalších takmer 50 osôb utrpelo zranenia, môžu byť na úteku, uviedol dnes na tlačovej konferencii v Berlíne šéf nemeckej polície Holger Münch.

„Máme vysoký stupeň pohotovosti a pokračujeme vo vyšetrovaní - samozrejme, vo všetkých smeroch,“ uviedol Münch.

Jeho slová zazneli po tom, ako nemecká prokuratúra vyhlásila, že muž pakistanského pôvodu, ktorého polícia v súvislosti s útokom na vianočných trhoch bezprostredne po jeho uskutočnení zadržala, pravdepodobne nie je jeho páchateľom.

V pondelok vošiel na vianočné trhy v berlínskej štvrti Charlottenburg kamión, podľa vyšetrovateľov pravdepodobne úmyselne, pričom jeho vodič usmrtil 12 ľudí a ďalších takmer 50 osôb zranil. Podľa pôvodných informácií mal za volantom sedieť muž pochádzajúci z Pakistanu alebo Afganistanu, ktorého polícia zadržala. Zadržaného neskôr identifikovali ako 23-ročného Pakistanca Navida B., ten však účasť na útoku od začiatku popiera.

Nemecký generálny prokurátor Peter Frank v súvislosti s jeho zadržaním na dnešnej tlačovej konferencii uviedol, že na potvrdenie skutočnosti, či páchateľom útoku bol alebo nebol spomínaný Pakistanec, je potrebné počkať do dnešného večera.

„Musíme si zvykať na myšlienku, že on tým páchateľom nebol,“ dodal Frank.

Miesto pondelňajšieho útoku dnes navštívila v sprievode spolkového ministra vnútra Thomasa de Maiziera aj nemecká kancelárka Angela Merkelová, ktorá už predtým označila útok za teroristický čin.

Zdroj: info.sk, Die Welt, TASR Foto: info.sk
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Na univerzite UCLA zadržali najmenej 200 propalestínskych demonštrantov

Na univerzite UCLA zadržali najmenej 200 propalestínskych demonštrantov

VČERA - 22:07Zahraničné

Prinajmenšom 200 propalestínskych demonštrantov zadržala vo štvrtok polícia v areáli Kalifornskej univerzity v Los Angeles.

NATO: Spojencov znepokojujú hybridné útoky Ruska, ktoré zasiahli okrem iných aj Česko

NATO: Spojencov znepokojujú hybridné útoky Ruska, ktoré zasiahli okrem iných aj Česko

VČERA - 22:05Zahraničné

Členovia Severoatlantickej aliancie sú hlboko znepokojení nedávnymi hybridnými útokmi pripisovanými Rusku, ktoré zasiahli predovšetkým Britániu, Česko, Estónsko, Nemecko, Litvu, Lotyšsko a Poľsko.

OSN: Obnova zbombardovaných domov v Pásme Gazy môže trvať 80 rokov

OSN: Obnova zbombardovaných domov v Pásme Gazy môže trvať 80 rokov

VČERA - 18:56Zahraničné

Obnova domov v Pásme Gazy by sa podľa správy Organizácie spojených národov (OSN) zverejnenej vo štvrtok mohla predĺžiť až do nasledujúceho storočia, informuje agentúra Reuters.

Macron varuje, že všetci nacionalisti sú

Macron varuje, že všetci nacionalisti sú "skrytí brexiteri"

VČERA - 16:55Zahraničné

Francúzsky prezident Emmanuel Macron

Fico vylúčil vyslanie slovenských vojakov na Ukrajinu

Fico vylúčil vyslanie slovenských vojakov na Ukrajinu

VČERA - 15:25Zahraničné

Premiér SR Robert Fico vylúčil vyslanie slovenských vojakov na Ukrajinu. Uviedol to počas štvrtkovej hodiny otázok v parlamente v reakcii na vyjadrenia francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona.