• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 3.5.2024Meniny má Galina
13°Bratislava

Trump ostro kritizoval médiá

  • 6:29 15.08.2016
  • Washington
Trump ostro kritizoval médiá

Trump sa už dlho vyjadruje kriticky o médiách, aj keď ťaží zo správ o svojej nekonvenčnej kampani.

Americký republikánsky prezidentský kandidát Donald Trump v nedeľu opakovane ostro kritizoval médiá s tvrdením, že nespravodlivo a nečestne pokrývajú jeho kampaň.

Trump sa už dlho vyjadruje kriticky o médiách, aj keď ťaží zo správ o svojej nekonvenčnej kampani, píše agentúra DPA. Nedeľňajší článok denníka New York Times (NYT), opisujúci zmätok v jeho volebnom tíme v súvislosti s jeho kontroverznými vyhláseniami, ho však zjavne "napálil".

Miliardársky podnikateľ označil správu NYT za "fikciu" s tým, že médiá chránia jeho demokratickú súperku Hillary Clintonovú. V sérii vyjadrení na Twitteri - za pol dňa ich zverejnil deväť - nazval médiá "odpornými a skorumpovanými" a dodal, že ak by o ňom informovali férovejšie a neprekrúcali by jeho slová, "porazil by som Hillary o 20 percent".

Trump v minulosti odmietol konkrétnym médiám akreditáciu na svoje mítingy alebo sľuboval sprísnenie zákonov proti urážkam na cti. "Nie je to 'sloboda tlače', keď môžu noviny a iní hovoriť a písať, čo chcú, aj keď je to úplne nepravdivé!" napísal v nedeľu.

NYT uviedli, že opakované pokusy poradcov o obmedzenie nepripravených vyjadrení Trumpa neboli úspešné, pričom citovali nemenované zdroje, podľa ktorých je kandidát "vyčerpaný, frustrovaný a stále zmätený jemnými stránkami politického procesu a tým, prečo jeho poburujúci prístup zjavne viazne".

Manažér Trumpovej kampane Paul Manafort v televízii CNN povedal, že médiá sa nesústreďujú na podstatné programové otázky, napríklad v súvislosti s minulotýždňovými konkurenčnými prejavmi Trumpa a Clintonovej o ekonomických otázkach. Trump podľa neho naďalej získava milióny dolárov na kampaň, zatiaľ čo cestuje do kľúčových štátov ako Ohio, Pensylvánia a Florida a zostáva osobne "veľmi spojený" s činnosťou svojho volebného tímu, uviedla agentúra AP.
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál TASR, Foto: TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Na univerzite UCLA zadržali najmenej 200 propalestínskych demonštrantov

Na univerzite UCLA zadržali najmenej 200 propalestínskych demonštrantov

VČERA - 22:07Zahraničné

Prinajmenšom 200 propalestínskych demonštrantov zadržala vo štvrtok polícia v areáli Kalifornskej univerzity v Los Angeles.

NATO: Spojencov znepokojujú hybridné útoky Ruska, ktoré zasiahli okrem iných aj Česko

NATO: Spojencov znepokojujú hybridné útoky Ruska, ktoré zasiahli okrem iných aj Česko

VČERA - 22:05Zahraničné

Členovia Severoatlantickej aliancie sú hlboko znepokojení nedávnymi hybridnými útokmi pripisovanými Rusku, ktoré zasiahli predovšetkým Britániu, Česko, Estónsko, Nemecko, Litvu, Lotyšsko a Poľsko.

OSN: Obnova zbombardovaných domov v Pásme Gazy môže trvať 80 rokov

OSN: Obnova zbombardovaných domov v Pásme Gazy môže trvať 80 rokov

VČERA - 18:56Zahraničné

Obnova domov v Pásme Gazy by sa podľa správy Organizácie spojených národov (OSN) zverejnenej vo štvrtok mohla predĺžiť až do nasledujúceho storočia, informuje agentúra Reuters.

Macron varuje, že všetci nacionalisti sú

Macron varuje, že všetci nacionalisti sú "skrytí brexiteri"

VČERA - 16:55Zahraničné

Francúzsky prezident Emmanuel Macron

Fico vylúčil vyslanie slovenských vojakov na Ukrajinu

Fico vylúčil vyslanie slovenských vojakov na Ukrajinu

VČERA - 15:25Zahraničné

Premiér SR Robert Fico vylúčil vyslanie slovenských vojakov na Ukrajinu. Uviedol to počas štvrtkovej hodiny otázok v parlamente v reakcii na vyjadrenia francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona.