• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 3.5.2024Meniny má Galina
13°Bratislava

VIDEO: Ďalší útok v dovolenkovom raji, počet obetí a zranených stúpol

  • 8:42 12.08.2016
  • Bangkok
VIDEO: Ďalší útok v dovolenkovom raji, počet obetí a zranených stúpol

Obe bomby boli ukryté v kvetináčoch a útočníci ich odpálili na diaľku prostredníctvom mobilných telefónov.

Bombové útoky, ktoré vo štvrtok a dnes zasiahli juh Thajska a vyžiadali si najmenej tri obete na životoch a minimálne 30 zranených, nesúvisia s islamským terorizmom. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na vyhlásenie thajskej polície.

"Sme si istí, že (útoky) nesúvisia s terorizmom," uviedol vysokopostavený predstaviteľ thajskej polície, ktorý však zároveň dodal, že zatiaľ je predčasné hovoriť o tom, kto za útokmi stojí.

Pri viacerých explóziách, ku ktorým došlo v noci nadnes a vo štvrtok v štyroch thajských mestách, zahynuli najmenej traja ľudia a minimálne 30 ľudí utrpelo zranenia, vrátane približne desiatich zahraničných turistov v prímorskom letovisku Hua Hin. Podľa médií ide o občanov Británie, Holandska, Nemecka, Rakúska a Talianska.

Ďalší výbuch pred policajnou stanicou

Útok sa odohral dnes ráno v juhothajskej provincii Surat Thani. Jedna z náloží vybuchla pred policajnou stanicou, druhá pred sídlom námornej polície.

Výbuchu dvoch bômb v letovisku Hua Hin

K výbuchom došlo krátko pred polnocou miestneho času v obľúbenom dovolenkovom meste Hua Hin, približne 200 kilometrov južne od Bangkoku, uviedla polícia.


Pri incidente zahynula jedna pouličná predavačka a štyria ďalší ľudia sú v kritickom stave. Na ošetrenie do nemocnice poslali najmenej 22 ľudí.

Polícia oznámila, že prípad nebude posudzovať ako nehodu a na miesto vyslala jednotku na likvidáciu výbušnín. Motív činu nie je podľa nej jasný, pretože išlo o zaľudnenú oblasť, kde boli domáci aj turisti. "Čo môžeme teraz urobiť, je zaistiť oblasť a zistiť ďalšie informácie," uviedol policajný predstaviteľ.

Úrad starostu nariadil po explóziách zatvorenie všetkých hlavných zábavných podnikov a vyzval ľudí, aby sa vrátili domov alebo ukryli.

Agentúra DPA s odvolaním sa na vyhlásenie obyvateľa Hua Hinu napísala, že medzi zranenými je aj päť zahraničných turistov. K výbuchom podľa neho došlo na križovatke, kde sa nachádza množstvo barov a obchodíkov. Oblasť navštevujú miestni, ale aj turisti, dodal.


K incidentu došlo pred predĺženým víkendom, počas ktorého v Thajsku oslavujú narodeniny kráľovnej Sirikit, ktorý je tiež miestnym Dňom matiek.

Podľa prvých správ médií boli obe bomby ukryté v kvetináčoch a útočníci ich odpálili na diaľku prostredníctvom mobilných telefónov.

Podobné dvojité bombové útoky sa dejú v Thajsku, predovšetkým v troch najjužnejšie položených provinciách, pomerne často a takmer na dennej báze. Oblasťou totiž zmieta už 12 rokov povstanie ozbrojených separatistov.

Útoky vo vyhľadávaných turistických letoviskách sú však zriedkavé.

Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál TASR, Foto: TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Na univerzite UCLA zadržali najmenej 200 propalestínskych demonštrantov

Na univerzite UCLA zadržali najmenej 200 propalestínskych demonštrantov

VČERA - 22:07Zahraničné

Prinajmenšom 200 propalestínskych demonštrantov zadržala vo štvrtok polícia v areáli Kalifornskej univerzity v Los Angeles.

NATO: Spojencov znepokojujú hybridné útoky Ruska, ktoré zasiahli okrem iných aj Česko

NATO: Spojencov znepokojujú hybridné útoky Ruska, ktoré zasiahli okrem iných aj Česko

VČERA - 22:05Zahraničné

Členovia Severoatlantickej aliancie sú hlboko znepokojení nedávnymi hybridnými útokmi pripisovanými Rusku, ktoré zasiahli predovšetkým Britániu, Česko, Estónsko, Nemecko, Litvu, Lotyšsko a Poľsko.

OSN: Obnova zbombardovaných domov v Pásme Gazy môže trvať 80 rokov

OSN: Obnova zbombardovaných domov v Pásme Gazy môže trvať 80 rokov

VČERA - 18:56Zahraničné

Obnova domov v Pásme Gazy by sa podľa správy Organizácie spojených národov (OSN) zverejnenej vo štvrtok mohla predĺžiť až do nasledujúceho storočia, informuje agentúra Reuters.

Macron varuje, že všetci nacionalisti sú

Macron varuje, že všetci nacionalisti sú "skrytí brexiteri"

VČERA - 16:55Zahraničné

Francúzsky prezident Emmanuel Macron

Fico vylúčil vyslanie slovenských vojakov na Ukrajinu

Fico vylúčil vyslanie slovenských vojakov na Ukrajinu

VČERA - 15:25Zahraničné

Premiér SR Robert Fico vylúčil vyslanie slovenských vojakov na Ukrajinu. Uviedol to počas štvrtkovej hodiny otázok v parlamente v reakcii na vyjadrenia francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona.