• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 2.5.2024Meniny má Žigmund
14°Bratislava

Slovan podľa Koníka musí zmeniť myslenie niektorých hráčov

  • 11:45 07.08.2016
  • Bratislava
Slovan podľa Koníka musí zmeniť myslenie niektorých hráčov

Hoci futbalisti ŠK Slovan Bratislava v druhom i štvrtom kole Fortuna ligy 2016/2017 uspeli zhodne 3:2, domáce víťazstvá nad Zlatými Moravcami, resp. Dunajskou Stredou sa len ťažko dajú porovnať z hernej stránky. Dočasný tréner Vladimír Koník stihol vo svojom prvom a možno poslednom stretnutí na lavičke A-tímu "belasých" zlepšiť hru v krídelných priestoroch, ktorá bola v sobotu ich hlavnou útočnou cestou.

"Do zápasu sme išli s dvoma základnými cieľmi: triumfovať na vlastnom trávniku a využiť ofenzívny potenciál mužstva. Za krátky čas sme potrebovali prebudiť krídelníkov, najmä v úvodnom dejstve sa nám to darilo. Dosiahli sme dôležitý úspech po zmene kouča, ktorá vždy doľahne na kabínu. Hráči nie sú spokojní s momentálnym statusom Slovana, keď ho považujú za tím, ktorý nebehá a nebojuje. Predovšetkým prvý polčas ukázal, že s kádrom sa dá pracovať," zhodnotil Koník.

Kým útočná fáza bola v poriadku, šéftréner mládeže ŠK Slovan považuje za problematické iné dva aspekty: "Kvalita smerom dopredu nechýba, ťažkosti vidím v defenzíve, aj keď sa to možno nezdalo. Nie je to iba o dvoch inkasovaných góloch. Slovan si rešpekt budoval aj pokorou, no dnes má na súpiske, našťastie málo, hráčov, u ktorých je evidentné, že im stačí figurovať v tomto klube. Takéto myslenie treba zmeniť. František Kubík alebo Adam Zreľák boli lídrami vo svojich predchádzajúcich pôsobiskách, ale v Bratislave ako keby sa zastavili. Slovan by mal byť prestupnou stanicou do veľkého futbalu, komfort a podmienky im na to ponúka."

Vladimír Koník cítil po nahradení Cyperčana Nikodimosa Papavasilioua na Pasienkoch pokoj: "Prekvapilo ma to, keďže ide o Slovan. Sám na seba som však kládol tlak a zodpovednosť, nie je jednoduché naskočiť na lavičku a spraviť niečo pozitívne. V detstve som na Slovan chodil ako fanúšik. Neviem, v akom štádiu sú rokovania s potenciálnym nástupcom, takže nedokážem odhadnúť, či mužstvo povediem aj v nasledujúcom vystúpení." Oficiálny údaj o návštevnosti bol nemalou zásluhou hosťujúcich priaznivcov 1469 divákov, k čomu Koník iba stroho poznamenal: "Veď to už tu je roky."

Rovnako FC DAC 1904 nie je hotový produkt, na Žitnom ostrove sú v procese tvorby tímu. "Mladíci sa musia naučiť hrať takéto špecifické duely proti Slovanu alebo Trnave. Sú to skúsenosti, aké musíme prežiť pri budovaní nového mužstva. V sobotu som už videl znaky, že futbalisti začínajú chápať, čo znamená obliekať si dres Dunajskej Stredy," skonštatoval tréner Krisztián Németh.
Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál TASR, Foto: TASR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Kliešte sú v máji aktívne,po návšteve prírody si treba skontrolovať pokožku

Kliešte sú v máji aktívne,po návšteve prírody si treba skontrolovať pokožku

VČERA - 20:23Domáce

Kliešte si svoje obete vyhľadávajú najmä v čase rozmnožovania, teda zvyčajne počas apríla a mája.

Leteckí záchranári pomáhali vo Vysokých Tatrách 57-ročnému lyžiarovi

Leteckí záchranári pomáhali vo Vysokých Tatrách 57-ročnému lyžiarovi

VČERA - 19:58Domáce

Leteckí záchranári z Popradu pomáhali v stredu dopoludnia 57-ročnému lyžiarovi vo Vysokých Tatrách.

Zakvitnuté čerešne na prvomájový bozk nájdu Žilinčania pomocou aplikácie

Zakvitnuté čerešne na prvomájový bozk nájdu Žilinčania pomocou aplikácie

VČERA - 16:38Domáce

Lokality so zakvitnutými čerešňami na prvomájový bozk nájdu Žilinčania v geografickom informačnom systéme (GIS) mesta.

Rudolf Schuster: Miesto Slovenska je v Európskej únii

Rudolf Schuster: Miesto Slovenska je v Európskej únii

VČERA - 14:01Domáce

Slovensko musí poznať svoje miesto vo svete, a to je v Európskej únii.

SaS: Vstup SR do EÚ bol významný, z členstva pramenia mnohé výhody

SaS: Vstup SR do EÚ bol významný, z členstva pramenia mnohé výhody

VČERA - 11:57Domáce

Vstup SR do Európskej únie (EÚ) bol najvýznamnejším míľnikom. Únia nie je bezchybná, no našej krajine garantuje slobodu a prosperitu.