• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 19.4.2024Meniny má Jela
10°Bratislava

eGovernment a digitalizácia téma číslo jedna na ITAPA

  • 16:18 29.05.2013
  • BRATISLAVA
eGovernment a digitalizácia téma číslo jedna na ITAPA

Už zajtra (vo štvrtok) na Jarnej konferencii ITAPA/OPIS zhodnotia top lídri informatizácie, ako ďaleko pokročilo Slovensko v procese eGovernmentu a digitalizácie. Sľubujú hľadať návody na riešenia a zodpovedať, ako čo najrýchlejšie dokončiť súčasné informatizačné projekty v krajine. Kľúčové výzvy informatizácie pomenuje digitálny líder a štátny tajomník MF SR Peter Pellegrini.

Strategická doobedňajšia časť konferencie sa sústredí na pokrok vo všetkých segmentoch informatizácie, pokračujúc konkrétnymi výsledkami jednotlivých projektov, či už v základných registroch MVSR, elektronickom zdravotníctve pre ľudí, digitalizácii kultúrneho dedičstva, ústrednom portáli verejnej správy, či pokrývaní „bielych miest“ Slovenska, ktoré sú dnes ešte bez širokopásmového internetu. Zoberieme si návod, ako dobudovať internetové diaľnice, od pobaltského experta Gediminasa Šekčusa, ktorý stál od počiatku pri mimoriadne úspešnom projekte zavedenia broadbandu v Litve?

Ministerstvo financií kladie dôraz v tejto chvíli už na uskutočnenie konkrétnych krokov, a tak v poobedňajšej časti budú lídri z jednotlivých štátnych rezortov, ale aj zo strany dodávateľov projektov vzájomne diskutovať o harmonograme postupov vedúcich k urýchleniu informatizácie a k dosiahnutiu praktických výsledkov. Účastníci konferencie budú môcť klásť otázky diskutujúcim aj prostredníctvom smartphonov.

“Informatizácia Slovenska je v sklze, využime teda všetku energiu, aby ľudia konečne začali cítiť výhody eGovernmentu” komentujú súčasnú situáciu organizátori Jarnej konferencie ITAPA.

Záver Jarnej konferencie ITAPA/OPIS 2013 bude patriť témam eDemokracia a ochrana osobných údajov. Pozornosť môžu vzbudiť možno aj protichodné názory. Ako vytvárať občiansku spoločnosť, a zároveň chrániť osobné údaje? Robíme pre obidva prístupy dosť či málo? S prezentáciami tu vstúpia do diskusie aj Filip Vagač, splnomocnenec Vlády SR pre rozvoj občianskej spoločnosti, ako aj zástupcovia Úradu na ochranu osobných údajov a Americkej obchodnej komory.

Ďalšie informácie o Jarnej konferencii ITAPA/OPIS 2013 a kompletný program nájdete na www.itapa.sk
Zdroj: WBN/PR
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

Kúpele doma? Odpoveďou je sprchový set

22:33 05.03.2024Tlačové správy

Práca s energiou ľudského tela nie je len ezoterickou špecialitou.

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

Ako na efektívnu správu skladu: týmto chybám sa vyhnite

12:30 02.02.2024Tlačové správy

Keď vám sklad nefunguje dobre, pripravujete sa o dosť veľa peňazí. V článku sa zameriame na typické situácie, kedy firmám peniaze unikajú, a pozrieme sa, ako sa dajú riešiť.

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

Správne fungovanie nervovej sústavy: Čo nepodceňovať?

9:07 18.01.2024Tlačové správy

Nervová sústava je možno tou vôbec najdôležitejšou časťou nášho tela.

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

Aké typy kabeliek vám zaručene nesmú chýbať v šatníku?

15:30 20.12.2023Tlačové správy

V dnešnej dobe nie je šatník kompletný bez niekoľkých štýlových kabeliek, ktoré nielen dopĺňajú váš outfit, ale tiež vám uľahčujú každodenný život.

Ako kúpiť perfektné gumáky pre deti? Pozrite si niekoľko užitočných tipov!

Ako kúpiť perfektné gumáky pre deti? Pozrite si niekoľko užitočných tipov!

16:19 19.12.2023Tlačové správy

Mláky, voda, blato – ktoré dieťa by tomu odolalo? Na bezstarostne strávené chvíle vonku aj počas nepriaznivého počasia sú nevyhnutnou výbavou gumáky.