• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 29.3.2024Meniny má Miroslav
20°Bratislava

Najlepšie suroviny proti vypadávaniu vlasov

  • 19:20 09.03.2016
  • Bratislava
Najlepšie suroviny proti vypadávaniu vlasov

Každému človeku vypadávajú vlasy, keďže je to súčasť prirodzeného vlasového cyklu. Čo ale robiť, ak strácate príliš veľa vlasov? Pripravili sme pre vás niekoľko užitočných tipov.

Denne nám vypadne približne sto vlasov. Ak je to ale dvakrát viac, hovoríme o nadmernom vypadávaní. Zrejme vás nepotešíme informáciou, že ním trpí čoraz viac ľudí. Za nadmerné vypadávanie môže viac faktorov – stres, fajčenie, nedostatočná výživa, pôsobenie chemikálií v kozmetike, rôzne ochorenia a tiež starnutie.

Čítajte: Vypadávanie vlasov – toto sú najčastejšie príčiny

Proti vypadávaniu môžete zakročiť viacerými spôsobmi, od chirurgických úprav skalpu, až po používanie špeciálnych prípravkov. My vám poradíme najúčinnejšie prírodné suroviny, ktoré vám pomôžu zastaviť stratu vlasov.

  • Masáž olejmi

Niekedy môže vypadávanie vlasov spôsobiť problém s cirkuláciou krvi. Vlasy tak nedostávajú všetky živiny, ktoré potrebujú. Masírovaním olejmi posilníte prúdenie krvi aj v tejto oblasti a naviac dodáte vlasovým folikulom živiny.

Na masírovanie je vhodné použiť kokosový, ricínový, olivový alebo mandľový olej. Vyberajte ale čo najkvalitnejší. Stačí si nabrať niekoľko kvapiek na prsty a masírovať skalp aspoň dvakrát týždenne.

  • Indický egreš

je bohatý na vitamín C, ktorého nedostatok sa tiež môže podpísať na vypadávaní vlasov. Naviac má silné antioxidačné, antibakteriálne a exfoliačné účinky, čo vám pomôže udržať pokožku na hlave zdravú a tým podporíte aj rast vlasov.

Indický egreš zvyčajne dostanete vo forme prášku. Odporúčame vám ho zmiešať s citrónovou šťavou, aplikovať ho na skalp a chvíľu zmesou masírovať korienky vlasov. Vlasy môžete následne zmyť alebo zatočiť do uteráka, nechať zmes pôsobiť počas noci a umyť až ráno.

Čítajte: Ako prirodzene zastaviť šedivenie vlasov

Ak ale máte farbené vlasy, dávajte si pozor na účinok citrónu – pri dlhšom pôsobení môže farbu vlasov zmeniť.

  • Senovka grécka

Obsahuje hormóny, ktoré podporujú rast vlasov a obnovujú vlasový folikul. Naviac sa v nej nachádzajú proteíny a kyselina nikotínová (niacín), ktorá tiež stimuluje rast vlasov.

Nechajte hrsť semiačok počas noci v miske s vodou. Ráno preceďte a podrvte semiačka tak, aby ste z nich vytvorili pastu. Tú aplikujte ku korienkom vlasov. Nechajte pôsobiť aspoň pol hodiny a potom si zmyte vlasy.

  • Aloe vera

Aloe vera obsahuje enzýmy, ktoré priamo podporujú zdravý rast vlasov. Jeho alkalická funkcia môže mať tiež blahodárny vplyv na vlasový folikul a celkové zdravie pokožky vlasov. Pri pravidelnom používaní môže tiež zmierniť pocity svrbenia, začervenanie a tiež lupiny na pokožke hlavy.

Čítajte: Chcete dlhé, hebké a rovné vlasy? Vyskúšajte účinné domáce recepty

Využite gél alebo šťavu z aloe vera a aplikujte ju na skalp. Nechajte ju pôsobiť niekoľko hodín a potom zmyte.

  • Červená repa

Je bohatá na bielkoviny,draslík, vápnik, fosfor a tiež vitamíny B a C. Všetky tieto živiny potrebujú aj naše vlasy pre správny rast. Odporúča sa konzumovať ju pravidelne a tiež si z jej listov môžete pripraviť odvar, ktorým zmyjete vlasy.

  • Ibištek

Zrejme ste netušili, že aj ibištek má blahodárny vplyv na vlasy. Okrem toho, že podporuje ich rast, jeho používaním tiež zabránite štiepeniu končekov a tvorbe lupín.

Najlepšie je zmiešať hrsť ibišteka s kokosovým olejom a zmes zohriať. Potom olej aplikujte na korienky vlasov a jemne masírujte. Ideálne je nechať ibištek pôsobiť počas noci a ráno zmyť vlasy.

  • Kokosové mlieko

Je bohaté na proteíny a esenciálne tuky, ktoré podporujú rast vlasov a súčasne zabraňujú ich vypadávaniu. Odporúčame ho aplikovať na skalp, nechať pôsobiť aspoň 20 minút a následne umyť vlasy šampónom.

Máte vlastné triky, ako zastaviť nadmerné vypadávanie vlasov? Podeľte sa s nami o vaše skúsenosti v komentári pod článkom.

Zdroj: Info.sk, DK, thehealthsite.com, top10homeremedies.com. Foto: shutterstock.com
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Kofeín ovplyvňuje riziko autizmu, varujú vedci

Kofeín ovplyvňuje riziko autizmu, varujú vedci

DNES - 8:56Zdravie

Káva môže mať vplyv na rozvoj autizmu u detí.

Vápnik a vitamín D má aj nežiadúce účinky. Doplnky s kalciom a D3 zvyšujú riziko fatálneho ochorenia

Vápnik a vitamín D má aj nežiadúce účinky. Doplnky s kalciom a D3 zvyšujú riziko fatálneho ochorenia

7:22 26.03.2024Zdravie

Štúdia ukázala, že doplnky s vápnikom a vitamínom D dokážu znížiť riziko jedného ochorenia, no zároveň zvyšujú riziko iného ochorenia.

Aký je najlepší typ spánku – krátky a hlboký alebo dlhší a ľahší?

Aký je najlepší typ spánku – krátky a hlboký alebo dlhší a ľahší?

19:49 21.03.2024Zdravie

Z hľadiska odpočinku je dôležité jeho trvanie aj kvalita. Ktorý faktor však zaváži viac?

Môže vám káva zvýšiť tlak? + Tri ďalšie odpovede na otázky o vašom obľúbenom nápoji

Môže vám káva zvýšiť tlak? + Tri ďalšie odpovede na otázky o vašom obľúbenom nápoji

20:13 18.03.2024Zdravie

Káva má schopnosť prebudiť a dodať energiu. Ako to však súvisí s obehovou sústavou?

Ako účinne bojovať proti oparu? Dôležitý je príbor aj uterák

Ako účinne bojovať proti oparu? Dôležitý je príbor aj uterák

9:06 18.03.2024Zdravie

Dermatovenerologička odporúča niekoľko zásad, ktorými by sa mali viesť pacienti s oparom.