• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 25.4.2024Meniny má Marek
Bratislava

GP: Prepis hovoru Libora J. a Jankoviča neunikol z jej spisu

  • 16:19 06.05.2013
  • BRATISLAVA
GP: Prepis hovoru Libora J. a Jankoviča neunikol z jej spisu

Generálna prokuratúra Slovenskej republiky tvrdí, že prepis telefonátu medzi jedným z údajných šéfov bratislavského podsvetia Liborom J. a bývalým policajným viceprezidentom Stanislavom Jankovičom, ktorý bol medializovaný, neunikol z prokuratúry.

"Generálna prokuratúra Slovenskej republiky vylučuje, že prepisy telekomunikačnej prevádzky (ITP) unikli z vyšetrovacieho spisu vedeného na prokuratúre, používaného na súdne konanie pred Okresným súdom Bratislava I.," uviedla hovorkyňa generálnej prokuratúry Jana Tökölyová.

Prepis telefonátu, ktorý sa údajne uskutočnil 3. júna 2010, zverejnil novinár Tom Nicholson vo svojom blogu na webe 30. apríla a následne denník SME.

"Vzhľadom na to, že prepisy záznamov ITP uverejnené vo viacerých médiách boli dané do súvislosti s inými osobami a týkajú sa tej istej trestnej veci, Generálna prokuratúra Slovenskej republiky postúpila z úradnej povinnosti tieto skutočnosti na prešetrenie Úradu kontrolnej a inšpekčnej služby Ministerstva vnútra Slovenskej republiky," dodala Tökölyová.

Nicholson v blogu napísal, že podľa prepisov mal Jankovič poslať Liborovi J. nasledovnú SMS správu: „Ahoj, kamarát je práve u g.p." Podľa blogujúceho novinára sa s troškou fantázie dá tipovať, že skratka „g.p." mohla znamenať generálneho prokurátora, ktorým v tom čase ešte bol Dobroslav Trnka.

Keďže správa bola odoslaná o 09:07, je možné, že v Kancelárii GP ešte stále existuje zoznam ľudí, ktorí boli v to ráno u Trnku prijatí, poznamenal Nicholson. V blogu písal, že hovorkyňa generálnej prokuratúry Jana Tökölyová však odmietla prezradiť, či sa to dá zistiť. "Novinárovi Nicholsonovi bolo umožnené v piatok 3. mája 2013 nahliadnuť do knihy návštev na GP SR, aby si mohol overiť pravdivosť svojich tvrdení. Ospravedlnil sa a túto možnosť do dnešného dňa nevyužil," uviedla teraz Tökölyová.

Po zverejnení odpočutých telefonátov sa Jankovič rozhodol odstúpiť z postu poradcu ministra vnútra, informovalo prednedávnom SME. Rozhovor bol podľa denníka SME odpočutý na základe súhlasu špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici v júni 2010.

Jankovič s Liborom J. si v ňom tykajú a dohadujú si stretnutie. Libor J. zároveň Jankovičovi naznačuje, že mu hrozia problémy na útvaroch, ktoré má on pod palcom. Jankovič ale hovorí, že to nie sú jeho útvary. V polícii ako viceprezident zodpovedal za dopravnú políciu. Jankovič tiež Liborovi J. poslal SMS v znení: Náš kamarát je teraz u g.p. Aj jej prepis je v spise. Kaliňák tvrdí, že doteraz o Jankovičových kontaktoch s Liborom J. nevedel. Polícia podľa neho jakšíkovcov, keď bol minister vnútra, riadne vyšetrovala.

Ako sa ďalej píše v článku, Jankovič kontakty s Liborom J. nepoprel, povedal, že sa poznajú ešte z čias, keď bol Libor J. policajt. Jankovič priznal, že sa v minulosti niekoľkokrát stretol aj s kamarátom bývalého generálneho prokurátora Dobroslava Trnku podnikateľom Mariánom Kočnerom. Podľa Nicholsona mal Libor J. kontakty na viacerých vysoko postavených policajtov aj prokurátorov. Telefonovať si mal aj s terajším námestníkom riaditeľa SIS a bývalým krajským policajným riaditeľom v Bratislave Ľudovítom Mihálom. SIS povedala, že je to pokus diskreditovať Mihála, dodalo SME.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
SHMÚ varuje: V týchto lokalitách hrozí sneh a mráz

SHMÚ varuje: V týchto lokalitách hrozí sneh a mráz

VČERA - 19:19Domáce

Najmä na severe môže od večera snežiť.

Polícia upozorňuje na medveďa v chatovej lokalite

Polícia upozorňuje na medveďa v chatovej lokalite

VČERA - 17:50Domáce

V okolí obce zaznamenali pohyb medveďa.

Manažment RTVS vníma krok vlády ako snahu ovládnuť inštitúciu

Manažment RTVS vníma krok vlády ako snahu ovládnuť inštitúciu

VČERA - 16:19Domáce

Schválenie zákona o Slovenskej televízii a rozhlase znamená účelovú zmenu, ktorá nemá opodstatnenie a je v rozpore s legislatívnymi štandardmi.

Danko: Od zákona o neziskových organizáciách neustúpime

Danko: Od zákona o neziskových organizáciách neustúpime

VČERA - 16:05Domáce

Koaličná SNS neustúpi od návrhu zákona o neziskových organizáciách.

Polícia rieši prípad podvodnej stránky, vydávajúcej sa za zbierku pre Ukrajinu

Polícia rieši prípad podvodnej stránky, vydávajúcej sa za zbierku pre Ukrajinu

VČERA - 15:11Domáce

Polícia rieši prípad podvodnej webstránky, ktorá sa vydávala za web zbierky Munícia pre Ukrajinu.