• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 28.3.2024Meniny má Soňa
13°Bratislava

Heliport pri akvaparku Liptáci nechcú, sťažujú sa

  • 18:31 03.05.2013
  • LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ
Heliport pri akvaparku Liptáci nechcú, sťažujú sa

Heliport v blízkosti liptovskomikulášskeho akvaparku Tatralandia, z ktorého by mali vzlietať vrtuľníky na vyhliadkové lety, sa Liptákom nepáči.

Ako agentúru SITA informoval hovorca mesta Peter Lehotský, na verejné prerokovanie správy o posúdení vplyvov hluku helikoptér na životné prostredie prišlo takmer sto ľudí z mestskej časti Liptovská Ondrašová i priľahlých obcí Liptovský Trnovec a Liptovské Matiašovce.

Primátor Liptovského Mikuláša Alexander Slafkovský ich ubezpečil, že na májovom zastupiteľstve bude s mestskými poslancami hovoriť o možnosti zmeny územného plánu tak, aby z neho heliport vypustili. „Územný plán sa pripravoval v rokoch 2006 až 2010 a schvaľovaný bol tesne po komunálnych voľbách v decembri 2010. V pláne nie je heliport zakreslený, ale dostal sa do jeho textovej časti. Zistili sme, že podľa tohto územného plánu je možné heliport postaviť kdekoľvek v meste, kde je zmiešaná funkcia územia s prevahou občianskej vybavenosti. Teraz to ideme napraviť,“ povedal Slafkovský.

Mesto si uvedomuje, že týmto krokom podnikateľovi, ktorý chcel heliport vybudovať a prevádzkovať, vznikne škoda. „Budeme sa s ním snažiť dohodnúť na jej výške, prípadne o nej rozhodne súd. Zaplatil za projektovú dokumentáciu a ďalšie dokumenty. Poslanci by schválením vyškrtnutia heliportu z územného plánu zároveň zobrali na vedomie aj to, že nás to bude niečo stáť,“ dodal primátor, podľa ktorého by sa výška odškodnenia mohla pohybovať okolo 50-tisíc eur.

Podnikateľ z provizórnej pristávacej plochy medzi Liptovskou Ondrašovou a akvaparkom už lieta. „Obyvatelia z okolia sa na verejnom prerokovaní sťažovali na celodenný hluk. Podnikateľ svoje aktivity obhajoval, že sú v súlade so zákonmi a štúdiami, ktoré pre neho spracovali odborníci,“ dodal Lehotský.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Muž sa vyhrážal žene, že ju zapáli aj s celým bytom

Muž sa vyhrážal žene, že ju zapáli aj s celým bytom

DNES - 10:12Domáce

Muž vykrikoval, že zapáli celý byt a od ženy žiadal peniaze.

Večerné bohoslužby na Zelený štvrtok pripomínajú Ježišovu Poslednú večeru

Večerné bohoslužby na Zelený štvrtok pripomínajú Ježišovu Poslednú večeru

DNES - 8:41Domáce

Katolíci, evanjelici a ďalší kresťania vstúpili Palmovou nedeľou, nazývanou aj ako Kvetná nedeľa, do Svätého týždňa.

Školákom sa vo štvrtok začínajú veľkonočné prázdniny

Školákom sa vo štvrtok začínajú veľkonočné prázdniny

DNES - 7:41Domáce

Žiaci základných a stredných škôl majú od štvrtka veľkonočné prázdniny.

Na podporu RTVS sa v stredu v Bratislave uskutočnil protest

Na podporu RTVS sa v stredu v Bratislave uskutočnil protest

VČERA - 20:28Domáce

Stovky ľudí sa v stredu zúčastnili na Námestí slobody v Bratislave na proteste na podporu RTVS. Usporiadala ho iniciatíva Mier Ukrajine.