• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 29.3.2024Meniny má Miroslav
19°Bratislava

Bayern deklasoval Barcelonu aj v odvete, zahrá si finále LM

  • 10:33 02.05.2013
  • BARCELONA
Bayern deklasoval Barcelonu aj v odvete, zahrá si finále LM

Vo futbalovej Lige majstrov 2012/2013 bude čisto nemecké finále. Na londýnskom štadióne vo Wembley sa v sobotu 25. mája predstavia Borussia Dortmund a FC Bayern Mníchov.


Po futbalistoch Dortmundu, ktorí v utorok vyradili v semifinále Real Madrid napriek prehre 0:2 (prvý duel totiž vyhrali 4:1), uspeli proti španielskemu veľkoklubu aj Mníchovčania, a tak budú prvýkrát v histórii LM bojovať o trofej dvaja bundesligisti.

Hráči Bayernu po domácej výhre nad futbalistami FC Barcelona 4:0 potvrdili svoj postup víťazstvom aj na Nou Campe, kde zdolali Kataláncov bez svojej najväčšej hviezdy Lionela Messiho 3:0 (0:0).

Prvý gól strelil v 49. min ľavačkou holandský krídelník Arjen Robben. Vedenie mníchovského mužstva zvýšil v 72. min vlastným gólom stopér Gerard Piqué a o štyri minúty neskôr skončila v sieti Víctora Valdésa aj hlavička Thomasa Müllera z bezprostrednej blízkosti.

Zverenci trénera Juppa Heynckesa sú prví, komu sa po štyroch rokoch podarilo zdolať Barcelončanov na ich pôde v európskom pohári. Naopak, Barca sa nestala prvým tímom, ktorý by sa v najprestížnejšej klubovej súťaži "starého kontinentu" dostal do rozhodujúceho súboja zmazaním štvorgólového manka z prvej konfrontácie.

Bayern má na konte štyri tituly v európskom pohári číslo jeden, naposledy dominoval v roku 2001. Jeho finálový súper z Dortmundu bude mať šancu na druhý celkový primát, hráči Borussie premiérovo získali "ušatú" trofej v roku 1997.

Výsledok stredajšieho odvetného semifinálového stretnutia Ligy majstrov:

FC Barcelona (Šp.) - Bayern Mníchov (Nem.) 0:3 (0:0)
- prvý zápas 0:4, do finále postúpil Bayern

Góly: 49. Robben, 72. Piqué (vlastný), 76. Th. Müller, ŽK: 45.+ Dani Alves, 78. Piqué - 32. Robben, rozhodoval: Skomina (Slovin.)

Zostavy:
Barcelona: Víctor Valdés - Dani Alves, Piqué, Bartra (87. Montoya), Adriano Correia - Xavi Hernández (55. Alexis Sánchez), A. Song, Iniesta (64. T. Alcantára) - David Villa, Fábregas, Pedro Rodríguez
Bayern: Neuer - Lahm (77. Rafinha), J. Boateng, Van Buyten, Alaba - Javi Martínez (74. Tymoščuk), Schweinsteiger (66. Luiz Gustavo) - Robben, Th. Müller, Ribéry - Mandžukič


I. polčas

Prvý polčas priniesol iba dve gólové šance. V 12. min Bastian Schweinsteiger kolmou prihrávkou našiel Arjena Robbena, tomu však loptu v šestnástke sklzom vypichol barcelonský stopér Gerard Piqué.

Na druhej strane mohol v 27. min otvoriť skóre stretnutia domáci kapitán Xavi Hernández, no volejom zo siedmich metrov prestrelil Neuerovu bránku.


II. polčas

Bavorom vyšiel vstup do druhého dejstva, už v 49. min skóroval Robben - 0:1. Holandský stredopoliar sa vyhol ofsajdu po prihrávke Davida Alabu a svojou typickou kľučkou sa presadil cez Adriana Correiru a krížnou strelou prekonal Víctora Valdésa.

Barcelonský brankár sa v stredu stal sedemnástym hráčom, ktorý v Lige majstrov nastúpil na minimálne sto zápasov. V 72. min viedol Bayern v súčte už šesťgólovým rozdielom, Ribéryho center si do vlastnej bránky zrazil Piqué - 0:2.

Aspoň čestný zásah pre "blaugranas" mohol streliť na druhej strane David Villa, jeho hlavička sa však len obtrela o konštrukciu Neuerovej bránky. Nemeckému ligovému šampiónovi však vyšiel protiútok - na Ribéryho center najlepšie zaregoval Thomas Müller - 0:3.

Hlasy:

"Po minuloročnom finále som bol veľmi sklamaný, ale hneď potom sme začali pracovať. Od prvého dňa bol každý v tíme rozhodnutý, že chce veci zmeniť. Myslím si, že moje želanie byť lepším ako v predošlej sezóne ovplyvnilo hráčov. Sme mužstvo s úžasnou jednotou. Fantasticky spolupracujeme a máme obrovský hlad po úspechoch. Hráme rýchly futbal, sme dobre organizovaní, takticky vyspelí, dobre uzavierame priestor a vychádzali nám v tejto sezóne aj protiútoky," povedal po stretnutí tréner Bavorov Jupp Heynckes, ktorý po skončení ročníka odovzdá žezlo Pepovi Guardiolovi.

"Radi by sme boli hrali na rovnakej úrovni ako Bayern, ale môžeme mu len pogratulovať a vrátiť sa do práce," vyjadril sa kouč Barcelony Tito Vilanova.

"Keď je nejaký tím lepší, musíte mu poblahoželať. Teraz sa potrebujeme pripraviť na domácu súťaž, ukončiť ju čím skôr a potom by sme mali začať myslieť na budúcu sezónu," dodal obranca "blaugranas" Piqué.

Góly:

49. minúta - Arjen Robben - 0:1


72. minúta - Gerard Piqué (vlastný) - 0:2


76. minúta - Thomas Müller - 0:3

Zdroj: SITA
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.