• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Utorok, 23.4.2024Meniny má Vojtech
11°Bratislava

Futbalisti Slovana porazili Žilinu a získali Slovenský pohár

  • 20:03 01.05.2013
  • RUŽOMBEROK
Futbalisti Slovana porazili Žilinu a získali Slovenský pohár

Futbalisti MŠK Žilina nezopakovali svoje minuloročné víťazstvo v Slovenskom pohári. Obhajcovia prvenstva podľahli v stredajšom finále Slovnaft Cupu 2012/2013 v Ružomberku hráčom ŠK Slovan Bratislava 2:0 (1:0).

O góly "belasých" sa postarali Igor Žofčák v 27. min a krátko po zmene strán Lester Peltier, ktorý v 49. min stanovil konečný výsledok.

Slovanisti triumfovali v SP celkovo trinástykrát, z toho šesťkrát (1994, 1997, 1999, 2010, 2011 a 2013) získali trofej v samostatnej ére SR od roku 1993.3

Bratislavský líder Corgoň ligy má vďaka úspechu vo finále 44. ročníka slovenskej pohárovej futbalovej súťaže šancu na zisk tohtosezónneho double, keďže už len krok ho delí od vybojovania si majstrovského titulu.

Výsledok - Slovnaft Cup 2012/2013 - finále (hralo sa na 1 zápas):

MŠK Žilina - ŠK Slovan Bratislava 0:2 (0:1)
- hralo sa v Ružomberku, Slovan sa stal víťazom Slovnaft Cupu

Góly: 27. I. Žofčák, 49. L. Peltier, bez kariet, rozhodovali: Kráľovič - R. Sluk, Vindiš, 3410 divákov

Zostavy:
Žilina: Krnáč - Mabouka, Piaček, V. Leitner, Ricardo Nunes - Akakpo - Barčík, Paur (55. Bello), Škvarka (55. Guba), Pich (81. Lupčo) - T. Majtán
Slovan: P. Kováč - Bagayoko, Gorosito, Kolčák, Pauschek - Kladrubský (71. Kopúnek), Grendel - I. Žofčák, Milinkovič (80. M. Kuzma) - Seydouba Soumah (72. Halenár), L. Peltier

Obrazom: Finále Slovenského pohára v Ružomberku

I. polčas

Prvý zaujímavejší moment stretnutia prišiel až po štvrťhodine hry. Žilinčania rozohrali šikovnú akciu, na jej konci bol Škvarka, ktorý však z dvadsiatich metrov mieril vysoko nad.

V 17. min si Kováč v bránke Slovana bez problémov poradil so streleckým pokusom Mabouku z diaľky. Vzápätí mali prvú príležitosť "belasí", mikrosúboj Peltiera s Krnáčom vyznel pre žilinského gólmana. Ten o pár sekúnd neskôr čelil aj nepríjemnej Gorositovej strele.

V 27. min založili slovanisti biliardovú akciu po osi Milinkovič - Peltier - Žofčák, pričom posledný menovaný technickou krížnou strelou z vnútra šestnástky otvoril skóre stretnutia - 0:1.

Potom sa dlho hralo bez väčších príležitostí na jednej či druhej strane. Šance prišli až v nadstavenom čase prvého dejstva, keď najprv Milinkovič stroskotal na Krnáčovi a následne mal veľkú šancu Barčík, ale v koncovke mu chýbalo viac šťastia.
II. polčas

Slovanu vyšiel vstup do druhého polčasu podľa predstáv. V 49. min Soumah poslal do behu Peltiera, ktorý z prvej zvýšil na 2:0.

Krátko nato mohli udrieť Žilinčania, Maboukov pokus zblízka však skončil na brvne bránky Bratislavčanov. Konštrukcia tej istej svätyne sa zatriasla aj o pár minút neskôr, keď striedajúci Bello opečiatkoval žrď.

V 62. min bol vo voľnej pozícii Milinkovič, ale až pridlho váhal so zakončením, vzápätí Peltierova strela len tesne minula žilinskú bránku.

Nasledovala fáza v znamení územnej prevahy "šošonov", avšak slovanistická obrana pracovala spoľahlivo. S pribúdajúcimi minútami hra strácala na tempe, Slovan bol očividne spokojný s dvojgólovým náskokom, kým Žilina akoby strácala nádej na zvrat. Nudu na štadióne preťahala až 84. min a v nej Peltierova strela z diaľky a istý zákrok Krnáča. Potom sa už iba čakalo na záverečný hvizd hlavného rozhodcu.

Hlasy:
Štefan Tarkovič (tréner Žiliny): "Gratulujem mužstvu Slovana k zisku pohára. My sme zle vstúpili do zápasu. Cez polčasovú prestávku sme si povedali, čo chceme zmeniť v našej hre. Žiaľ, na ihrisku to hráči nedokázali zrealizovať. Naopak, rýchlo sme dostali druhý gól. Potom z chlapcov akoby opadlo napätie a mali sme dve výborné šance. Gól, ktorý by nás vrátil do stretnutia, nám však nebol súdený."

Samuel Slovák (tréner Slovana): "Videli sme pekné finále pred dobrou kulisou. Od začiatku sme boli lepším mužstvom. Za stavu 2:0 vrhla Žilina všetky sily do útoku, ale dobre sme bránili a dvakrát stálo pri nás aj šťastie. Som veľmi rád, že sme zvíťazili."

Róbert Pich (stredopoliar Žiliny): "Z pohľadu celého stretnutia bol dosť dôležitý prvý gól v našej sieti, ktorý nás na dlhší čas pribrzdil. Po prestávke sa hralo hore - dolu, dvakrát sme trafili konštrukciu bránky Slovana. Ak by sme strelili kontaktný gól, možno by sa duel vyvíjal inak. Z našej strany to nebol dobrý výkon."

Erik Grendel (stredopoliar Slovana): "Od úvodu finále sme na ihrisku dominovali. Naše víťazstvo je úplne zaslúžené. Spoľahlivo sme hrali v obrane, vpredu odviedli výbornú robotu Soumah a Žofčák."
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.