• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 28.3.2024Meniny má Soňa
15°Bratislava

Ozbrojený muž prepadol banku v Bratislave

  • 18:30 30.04.2013
  • BRATISLAVA
Ozbrojený muž prepadol banku v Bratislave

Neznámy ozbrojený muž dnes krátko pred 16:30 prepadol banku na Kaštieľskej ulici v Bratislave.

Ako agentúru SITA informovala bratislavská policajná hovorkyňa Petra Hrášková, muž vošiel do banky a so zbraňou žiadal peniaze, ktoré mu zamestnanci, obávajúci sa o svoje zdravie a život, vydali.

Suma podľa polície zatiaľ vyčíslená nie je. Muž potom z banky ušiel, zamestnanci ani klienti banky zranení neboli.

Policajti z druhého bratislavského okresu pátrajú po približne 170 centimetrov vysokom mužovi. Je štíhlej postavy a má dlhé svetlé vlasy.

V čase prepadnutia mal oblečené tmavé nohavice, biele tričko s výrazným obrázkom a nápisom vpredu. Na tvári mal farebnú šatku. Na mieste sú v súčasnosti policajti.

Lúpeže bánk v roku 2013

9. januára
Ozbrojený, kuklou maskovaný páchateľ lúpil popoludní v pobočke banky na Dolnej ulici v Banskej Bystrici. Zamestnanca ohrozoval zbraňou, v ruksaku si odniesol viac ako 1 800 eur. Pri prepade nebol nikto zranený.

1. februára
Ozbrojený páchateľ s kuklou na hlave lúpil pred piatou hodinou popoludní v pobočke banky na Detvianskej ulici v bratislavskej Rači. Odniesol si 3 500 eur. V banke v čase prepadu neboli klienti, nikto nebol zranený. V marci polícia z tohto činu obvinila 38-ročného Miloša K. z Bratislavy, ktorý skončil vo väzení pre inú majetkovú trestnú činnosť.

5. februára
Ozbrojený páchateľ lúpil napoludnie v pobočke banky na Ulici M. R. Štefánika v Pezinku. Odniesol si niekoľko tisíc eur aj s farbiacim balíčkom. V čase prepadu nebol v banke žiaden klient, nikto zo zamestnancov nebol zranený.

14. marca
Dvaja ozbrojení a maskovaní páchatelia lúpili v banke v liptovskomikulášskom obchodnom centre. V jednej pokladni našli iba papierové vrecká, druhú sa pracovníčke otvoriť nepodarilo. Z banky ušli bez peňazí.

27. marca
Maskovaný muž prepadol banku v Rajci. So sebou si odniesol niekoľko bankoviek a ušiel v aute. Zastavila ho však polícia. 47-ročný muž sa vlastnou zbraňou postrelil, okamžite ho previezli do nemocnice, zraneniam však podľahol.

11. apríla
Neznámy muž prepadol pobočku banky na Panónskej ulici v Bratislave. Pod hrozbou použitia zbrane si od zamestnankyne vypýtal peniaze. Z banky si odniesol 3 000 eur, nikto nebol zranený.

17. apríla
Ozbrojený a maskovaný muž lúpil napoludnie v banke na Americkej triede v Košiciach. Odniesol si nezistenú hotovosť. Pri prepade nebol nikto zranený.

22. apríla
Krátko pred 15:00 lúpil maskovaný páchateľ v pobočke Slovenskej sporiteľne na Námestí Dr. Clementisa v Tisovci. Pracovníčke pohrozil odpálením granátu, odniesol si viac ako tritisíc eur. Po pár hodinách policajti páchateľa zadržali v meste. Dvadsaťdvaročného mladíka z Hnúšte obvinili z lúpeže. K činu sa priznal a odovzdal aj väčšinu z ulúpených peňazí. Motívom jeho činu bol dlh a jediné riešenie videl nezamestnaný muž v bankovej lúpeži.

26. apríla
Ozbrojený muž prišiel krátko pred 12:45 do banky na Rovniakovej ulici v bratislavskej Petržalke. Od zamestnankýň žiadal peniaze, no následne bez nich ušiel

30. apríla
Neznámy ozbrojený muž krátko pred 16:30 prepadol banku na Kaštieľskej ulici v Bratislave. So zbraňou žiadal peniaze, ktoré mu zamestnanci, obávajúci sa o svoje zdravie a život, vydali. Suma podľa polície zatiaľ vyčíslená nie je. Muž potom z banky ušiel, zamestnanci ani klienti banky zranení neboli. Polícia po mužovi pátra.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
SNS vyzýva generálneho riaditeľa RTVS, aby sa vyjadril k svojmu majetkovému priznaniu

SNS vyzýva generálneho riaditeľa RTVS, aby sa vyjadril k svojmu majetkovému priznaniu

DNES - 15:30Domáce

Slovenská národná strana vyzýva generálneho riaditeľa RTVS Ľuboša Machaja, aby bezodkladne vysvetlil verejnosti chyby svojho majetkového priznania.

Korčok a Pellegrini sa zhodli, že SR stagnuje a potrebuje posun

Korčok a Pellegrini sa zhodli, že SR stagnuje a potrebuje posun

DNES - 15:17Domáce

Prezident krajiny síce nemá silné kompetencie na presadzovanie legislatívnych riešení, môže však otvárať témy a prinášať ich do politického priestoru.

Štátna ochrana prírody vysvetlila, ako vypátrali medvedicu, ktorá zranila ľudí v Liptovskom Mikuláši

Štátna ochrana prírody vysvetlila, ako vypátrali medvedicu, ktorá zranila ľudí v Liptovskom Mikuláši

DNES - 13:51Domáce

Medvedicu, ktorá útočila v Liptovskom Mikuláši, našli do 1,5 hodiny.

Karcinóm prsníka sa týka čoraz mladších žien, upozornila analýza

Karcinóm prsníka sa týka čoraz mladších žien, upozornila analýza

DNES - 13:44Domáce

Slovensko je na popredných priečkach v úmrtnosti na karcinóm prsníka, ktorý sa týka čoraz mladších žien.

Prezidentka: Učitelia napĺňajú svoje poslanie napriek ich podmienkam

Prezidentka: Učitelia napĺňajú svoje poslanie napriek ich podmienkam

DNES - 13:43Domáce

Mnohí učitelia napĺňajú svoje poslanie nie vďaka, ale napriek podmienkam, v akých pracujú.