• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Utorok, 23.4.2024Meniny má Vojtech
Bratislava

Jesse Boykins III v Bratislave predstaví budúcnosť soulu

  • 17:04 30.04.2013
  • BRATISLAVA
Jesse Boykins III v Bratislave predstaví budúcnosť soulu

V bratislavskom klube LOFT! vystúpi v stredu 22. mája americký spevák, skladateľ a producent Jesse Boykins III so sprievodnou kapelou The Beauty Created. Hudobník, ktorého tvorba osciluje medzi soulom a R&B, v slovenskej metropole predstaví ostatnú štúdiovku Zulu Guru (2012). V rámci európskeho turné zavíta v druhej polovici mája aj do Mníchova, Amsterdamu, Leuvenu, Londýna, Zürichu, Nimes a Paríža. Bratislava bude teda jeho jedinou zastávkou v strednej Európe.

Ako predkapela vystúpi slovenská superskupina Zlokot, ktorá tento rok vydala debutový album Slowakische idiot. O afterpárty sa postará DJ Junior. Koncert Jesseho Boykinsa III bude ďalšou warm up akciou pred festivalom BA City Beats, ktorý sa bude konať 20. a 21. júna v Bratislave. Vystúpia na ňom Rudimental, Everything Everything, Hadouken!, Stereo MCs (DJ set), The Orb, Danko Jones a veľa ďalších.
Jesse Boykins III sa narodil vo februári 1985 v Chicagu. Neskôr žil v Miami a napokon sa presťahoval do Brooklynu. Ako deväťročný začal spievať v zbore a na strednej škole spolupracoval s Grammy Jazz Ensemble, s ktorým nahral album. Už vtedy ho fascinovali umelci ako Stevie Wonder, Marvin Gaye, ale i Björk, Sade a Pink Floyd. Zaujímal sa o to, ako tvoria texty, pretože aj on chcel vytvárať podobné skvosty. Hudbe sa venoval aj na New School University v New Yorku, kde mu pomáhal napríklad soulový muzikant Bilal. Na scéne debutoval v roku 2008 EP nahrávkou Dopamine: My Life On My Back. Ešte v tom istom roku vydal prvú štúdiovku The Beauty Created LP (2008). Magazín Okay Player mu zaň dal 90 bodov zo 100 možných. Nasledovala spolupráca s televíziou BET, nominácia na Soul Train Award (za video Amorous) a svetová šnúra Romantic Movement Tour.

Na spomenutom albume Zulu Guru sa Boykins spojil s muzikantom s pseudonymom MeLo-X. Podľa Ninja Tune touto nahrávkou určili, akým smerom sa bude uberať hip-hop a R&B, po hudobnej aj textovej stránke. “Zulu Guru tvorí zo žánrov farebnú mozaiku miešaním hip-hopu, afro-beatu, dancehallu, alectro-soulu a tranceu,“ napísal o albume redaktor britského magazínu Soul Culture. V súčasnosti Boykins dokončuje tretí album Love Apparatus, na ktorom pracuje s producentom Machine Drum. Ten je podpísaný aj pod jeho singlom B4 the Night is Thru, ktorý vyšiel na vinylovom labeli Alala Records.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Pred 90 rokmi sa narodil obľúbený český herec Josef Somr

Pred 90 rokmi sa narodil obľúbený český herec Josef Somr

8:57 15.04.2024Kultúra

Patril medzi najvýraznejšie osobnosti svojej hereckej generácie. Desiatky rokov bol jedným z najobsadzovanejších českých hercov.

Karel Kryl, popredný predstaviteľ protestsongu, sa narodil pred 80 rokmi

Karel Kryl, popredný predstaviteľ protestsongu, sa narodil pred 80 rokmi

6:37 12.04.2024Kultúra

Od narodenia Karla Kryla, pesničkára a básnika, jedného z najvýznamnejších predstaviteľov protestsongu v bývalom Československu, uplynie dnes 80 rokov.

Československý zlatý slávik Peter Nagy slávi 65. narodeniny

Československý zlatý slávik Peter Nagy slávi 65. narodeniny

6:14 09.04.2024Kultúra

Sám si stále hovorí, že je pesničkár. Dnes patrí medzi popredné osobnosti československej a slovenskej hudobnej scény. Prešovský rodák Peter Nagy oslávi 65. narodeniny.

Úspešná spisovateľka Táňa Keleová-Vasilková oslavuje 60. narodeniny

Úspešná spisovateľka Táňa Keleová-Vasilková oslavuje 60. narodeniny

7:53 07.04.2024Kultúra

Slovenská spisovateľka Táňa Keleová-Vasilková má na svojom konte takmer štyri desiatky úspešných románov.

Kapela Kiss predáva svoju obchodnú značku aj hudbu

Kapela Kiss predáva svoju obchodnú značku aj hudbu

19:25 04.04.2024Kultúra

Americká rocková kapela Kiss predáva svoju obchodnú značku, kompletnú zbierku skladieb a duševné vlastníctvo švédskej spoločnosti Pophouse Entertainment.