• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Sobota, 20.4.2024Meniny má Marcel
10°Bratislava

Chromíka cena Homofób roka teší, rád si ju prevezme

  • 6:30 15.07.2015
  • 'BRATISLAVA
Chromíka cena Homofób roka teší, rád si ju prevezme

Anton Chromík z Aliancie za rodinu sa stal nositeľom anticeny Homofób roka, rád si ju verejne prevezme na Námestí slobody v Bratislave, kam pozýva všetkých priateľov aliancie. Ako uviedol pre agentúru SITA, "z nominovaných výrokov ankety Homofób roka je jasné, že toto slovo znamená zástanca manželstva a rodiny a preto si cenu veľmi rád preberiem".

Odporúčame:

Chromík je Homofóbom roka, prvenstvo získal za výrok o LGBTI


Druhé miesto patrí kňazovi

Výrok o tom, že uznanie ľudských práv LGBTI menšiny sa skončí diktatúrou, s ktorým Chromík anketu vyhral, pochádza z jeho blogu s názvom "Prekrásny nový svet". V ňom okrem iného píše, "V prekrásnom novom svete si však homosexuáli nežiadajú len "práva", ale chcú zavrieť ústa ostatným. Budú rozhodovať o živote iných, ich povolaní, kariére a to sa vždy v histórii skončilo diktatúrami a (niekedy) aj masovým vraždením Teraz už viem, aká miera slobody a demokracie nás bude čakať v prekrásnom novom svete a preto radšej ostanem tu doma v našom svete, kde som. Vo svete, ktorý rešpektuje právo na súkromie homosexuálov, necháva im slobodu rozhodnúť sa, ako chcú svoj život viesť. Vo svete, ktorý ich nevyhadzuje z práce, preto, že sú homosexuáli, ani preto, že zastávajú registrované partnerstvá. Vo svete, ktorý trestá tých, ktorí by im chceli ubližovať a páchať na nich trestné činy".

Ako agentúru SITA informoval Peter Weisenbacher z Inštitútu ľudských práv (IĽP), Chromík v počte získaných hlasov predbehol vlaňajšieho víťaza, Konferenciu biskupov Slovenska (KBS) s výrokom o "kultúre smrti". Druhé miesto sa tento rok ušlo kňazovi Mariánovi Kuffovi za výrok: "tak to nie sú obyčajní vrahovia, ale ja hovorím, že to sú masoví vrahovia". Rímskokatolícky kňaz takto vysvetlil, ako vidí vzťah dvoch osôb rovnakého pohlavia.

Nominovaných bolo vyše sto poslancov

Na anticenu Homofób roka bolo nominovaných i 102 poslancov NR SR, ktorí do novely ústavy zakotvili vetu: "Manželstvo je jedinečný zväzok medzi mužom a ženou." Nominovaná bola aj tenistka Karin Habšudová. V reklame na referendum o rodine vysvetlila, čo pre ňu znamená rodina: "Rodina pre mňa znamená spolužitie, alebo vzťah, alebo zväzok, nejak, eh, dvoch ľudí a to jedného muža a jednej ženy."

Trofejou pre víťaza je štylizovaný piktogram, zdeformovaná tvár, ktorá v sebe ukrýva aj nápis 4 %, teda tradične chápaný podiel neheterosexuálnych osôb v populácii. V minulosti sa víťazmi ankety stali poslanec Štefan Kuffa za svoj výrok o topení gejov a Konferencia biskupov Slovenska s tvrdením, že ľudsko-právni aktivisti sú "aktéri kultúry smrti". Cenu si však odmietli prevziať.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

DNES - 7:57Domáce

Európska únia nemá možnosť a ani nesmie namietať proti výsledkom parlamentných volieb v členskej krajine zmenami v podpore formou eurofondov, tvrdí publicista Juraj Hrabko.

Prezidentka podporuje občiansku zbierku na muníciu pre Ukrajinu

Prezidentka podporuje občiansku zbierku na muníciu pre Ukrajinu

VČERA - 17:15Domáce

Prezidentka SR Zuzana Čaputová podporuje občiansku zbierku Munícia pre Ukrajinu.

Polícia začala v súvislosti s požiarom v Stropkove trestné stíhanie

Polícia začala v súvislosti s požiarom v Stropkove trestné stíhanie

VČERA - 12:57Domáce

Po stredajšom (17. 4.) požiari, ktorý zničil deväť obydlí, ostalo bez strechy nad hlavou 49 tamojších obyvateľov, z nich 29 detí.

SaS podá návrh na odvolanie Huliaka z postu predsedu výboru

SaS podá návrh na odvolanie Huliaka z postu predsedu výboru

VČERA - 12:44Domáce

Opozičná strana SaS podá na ďalšiu schôdzu parlamentu návrh na odvolanie Rudolfa Huliaka z postu predsedu výboru pre pôdohospodárstvo a životné prostredie.

Polícia vyšetruje lúpežné prepadnutie v rodinnom dome

Polícia vyšetruje lúpežné prepadnutie v rodinnom dome

VČERA - 11:42Domáce

Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre zločin lúpeže a prečin porušovania domovej slobody.