• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 25.4.2024Meniny má Marek
Bratislava

Je to jednoducho fraška, hovorí Belousovová o situácii v SNS

  • 15:00 30.04.2013
  • BRATISLAVA
Je to jednoducho fraška, hovorí Belousovová o situácii v SNS

Predsedníčka strany Národ a Spravodlivosť (NAS) Anna Belousovová v rozhovore, ktorý zverejnila na svojich stránkach kritizuje SNS. Bývalá šéfka SNS, ale aj podpredsedníčka NR SR rozpráva o pomeroch v strane SNS.

"Keď analyzujem, to čo sa tam udialo, čo sa dialo v tejto strane predtým tak jednoznačne si myslím, že treba povedať ľuďom to, čo sa v médiách asi nedozvedia. A to je to, že je to jednoducho fraška," hovorí Belousovová.

Čítajte: Jána Slotu vyhodili z SNS, ohrozoval jej existenciu

"To, čo sa udialo, sa podľa môjho názoru udialo na želanie majiteľov Slovenska, to znamená tých kapitálových skupín, ktoré ovládajú slovenskú politickú scénu...", vysvetľuje politička. Podľa nej sa dá očakávať vzostup národných strán. „Pán Danko ale musel predtým, aby dostal peniaze od sponzorov splniť úlohu, zbaviť sa príťaže Slotu,“ pokračuje terajšia šéfka strany NAS.

Za kritiku strany vyhadzov

Slotov vyhadzov zo strany prirovnáva Belousovová k Jackovi rozprarovačovi, ktorého akoby pokutovali jazdou na červenú. "Ján Slota toho má na rováši podstatne viacej," pokračuje Belousovová s tým, že súčasný predseda SNS Slotu nikdy predtým nekritizoval. Za kritiku v strane si Belousovová podľa vlastných slov vyslúžila vyhadzov zo SNS. "Danko hlasoval za moje vylúčenie zo strany s tým, že podľa neho to bolo poškodzovanie mena strany na verejnosti". Už v tej dobe podľa slove predsedníčky NAS  prebiehali vyšetrovania v kauzách nástenkový tender či emisie. "Toto je pravá morálka pána Danka, ktorý sa teraz hrá na veľkého národniara," dodáva Belousovová.

Čítajte: Ján Slota má SNS v srdci, Danko smeruje do čiernej diery

Predsedníčka NAS pokračuje v kritike SNS, ktorá sa po voľbách minulý rok nedostala do parlamentu. Podobne sa do parlamentu nedostala ani strana NAS, ktorej predsedníčkou je Belousovová. Slotovi pol roka po voľbách nevyčítali podľa Belousovovej nič. „Ani prepad vo voľbách, ani to, že rozbil stranu, ani financie. Dokonca sám Danko Slotu navrhol na čestného predsedu.“ Šéfka NAS si myslí, že SNS „má byť nástrojom a slúžtičkou nejakých oligarchov“.

SNS Belousovovú nekomentuje

Info.sk požiadalo o vyjadrenie k slovám šéfky NAS aj stranu SNS. „Predseda SNS Andrej Danko reakciu pani Anny Belousovovej komentovať nebude,“ hovorí Zuzana Kohútková, tlačová tajomníčka SNS.

Slota v SNS skončil

Jána Slotu, dlhoročného predsedu SNS a donedávna aj čestného predsedu vyhodili zo SNS. Stalo sa tak uplynulú stredu 24.4.2013. Ešte v marci začala SNS disciplinárne konanie voči Slotovi kvoli nehospodárnemu nakladaniu s majetkom. Slota na stredajšie rokovanie predsedníctva neprišiel, aj keď bol jeho členom.

Ján Slota sa po októbrovom sneme Slovenskej národnej strany stal aktívnym čestným predsedom s poradným hlasom bez práva veta. Prvýkrát bol predsedom SNS v rokoch 1994 až 1999. Vtedy ho na sneme v súboji o predsednícke kreslo porazila Anna Belousovová. Následne založil Pravú SNS, ktorej predsedom bol do roku 2003. Vtedy sa opäť SNS zjednotila na čele so Slotom.

Zdroj: Info.sk, Webnoviny, Foto: Webnoviny
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur

Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur

DNES - 8:04Domáce

Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR.

Lyžiari sa vracajú na lyže, v Lomnickom sedle napadlo 20 centimetrov snehu

Lyžiari sa vracajú na lyže, v Lomnickom sedle napadlo 20 centimetrov snehu

DNES - 7:22Domáce

Lyžiari majú pred sebou ďalší víkend, ktorý môžu stráviť na lyžiach. Ochladenie a sneženie z uplynulých dní zabezpečili stále dobré podmienky na jarnú lyžovačku.

Pojednávanie s Kuffovcami bude pokračovať v júli

Pojednávanie s Kuffovcami bude pokračovať v júli

DNES - 7:11Domáce

Výpoveďou ďalšej svedkyne obžaloby v stredu v Kežmarku pokračoval súdny proces s Kuffovcami v kauze, ktorá súvisí s medializovanými informáciami o podvodoch s pôdou a útokmi na farmárov.

SHMÚ varuje: V týchto lokalitách hrozí sneh a mráz

SHMÚ varuje: V týchto lokalitách hrozí sneh a mráz

VČERA - 19:19Domáce

Najmä na severe môže od večera snežiť.

Polícia upozorňuje na medveďa v chatovej lokalite

Polícia upozorňuje na medveďa v chatovej lokalite

VČERA - 17:50Domáce

V okolí obce zaznamenali pohyb medveďa.