• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Piatok, 19.4.2024Meniny má Jela
11°Bratislava

Video: Chára a Višňovský bodovali, Hossa nedal nájazd

  • 11:39 21.04.2013
  • NEW YORK
Video: Chára a Višňovský bodovali, Hossa nedal nájazd

V sobotných súbojoch hokejovej NHL sa zo slovenského pohľadu darilo dvom najskúsenejším obrancom v súťaži.

Bostonský Zdeno Chára i newyorský Ľubomír Višňovský si obohatili kanadské bodovanie zhodne o dve asistencie.

Po sobote sú v oboch konferenciách známe už po štyri postupujúce mužstvá do play-off - vo východnej sa k trojici Pittsburgh, Montreal a Boston pridalo Toronto, ktoré sa do vyraďovacej časti kvalifikovalo prvýkrát od roku 2004.

Maple Leafs spečatili postup triumfom v Ottawe 4:1, na ktorom sa dvoma gólmi podieľal James van Riemsdyk a 49 úspešnými zásahmi brankár James Reimer. V západnej okrem Chicaga a Anaheimu sa v play-off predstavia aj Vancouver a obhajca Stanleyho pohára Los Angeles Kings.

Video: Dmitrij Kulikov poslal "bodyčekom" Stephena Giontu na striedačku
"Tučniaci" vyhrajú konferenciu

Kapitán Bruins Chára smútil po prehre s Pittsburghom 2:3, Penguins si zabezpečili celkový triumf vo Východnej konferencii a najvýhodnejšiu pozíciu v druhej časti sezóny.

Duel sa mal pôvodne uskutočniť už v piatok, no pre pátranie miestnej polície po podozrivých útočníkoch z bombového útoku na pondelkovom Bostonskom maratóne ho posunuli na neskorší termín.

Domáci hokejisti síce viedli gólom B. Marchanda, ale hostia otočili presnými zásahmi J. Jokinena, Iginlu a Letanga. Boston v závere už len skorigoval Seguinom. Zápas Bruins sledovalo opäť 17 565 divákov, čo bol už 150. vypredaný zápas v hale TD Garden za sebou.
"Ostrovania" sú bližšie k play-off

Bek Islanders Višňovský sa tešil z víťazstva na ľade Winnipegu 5:4 po samostatných nájazdoch, čo "ostrovanov" opäť o krôčik priblížilo k postupu do play-off.

"Síce je ešte stále základná časť, ale v kabíne to cítime inak. Bojujeme o miesto vo vyraďovacej časti a taká je aj atmosféra v tíme,“ povedal ofenzívny líder NY Islanders John Tavares, autor rozhodujúceho nájazdu.

Hostia mali na dosah víťazstvo v riadnom hracom čase, keď viedli 4:3, no dvojminútový trest Višňovského za nedovolené bránenie potrestal už po siedmich sekundách B. Little. "Odvolali brankára, vyhrali vhadzovanie a dali gól. Jets patria medzi najlepšie tímy, proti ktorým sme v tejto sezóne nastúpili,“ uviedol kouč Islanders Jack Capuano.

Video: Alexander Ovečkin strelil svoj 30. gól v sezóne

"Diablom" sa vrátil Kovaľčuk

Floride, hoci viedla 2:0, napokon nevyšiel duel v New Jersey, kde Panthers prehrali vysoko 2:6. Tomáš Kopecký bol na ľade až pri troch góloch do siete hostí.

Devils stále majú matematickú šancu na postup do play-off, preto mali o motiváciu postarané. "Ako keby sme sa zobudili trochu neskoro. Prvých päť alebo desať minút sme akoby neboli na ľade. Potom sme to zmenili, v druhej a tretej tretine sme jasne dominovali,“ poznamenal po zápase Patrik Eliáš, ktorý dosiahol prvé dva góly New Jersey v tomto stretnutí.

Do zostavy Devils sa po takmer mesačnej pauze zavinenej zranením ramena vrátil útočník Iľja Kovaľčuk, ale okrem troch striel si pripísal len jeden mínusový bod. "Cítil som sa dobre. Prvých pár striedaní som nebol nervózny, ale bolo badať zápasový deficit. Po prvých minútach som sa dostal do hry a bolo to v poriadku,“ povedal Kovaľčuk.
Chicago prehralo po nájazdoch

Chicagský Marián Hossa nepremenil proti Phoenixu svoj pokus v rozstrele, Blackhawks prehrali 2:3. V stretnutí nebodoval ani ďalší slovenský reprezentant v drese "jastrabov" Michal Handzuš.

Coyotes stále bojujú o postup do play-off a triumf nad Chicagom si veľmi cenia. "Bojujeme ako o život. Dva body zo Chicaga sú veľmi cenné a myslím si, že sme si ich zaslúžili,“ poznamenal po súboji autor rozhodujúceho nájazdu David Schlemko.

Detroit prehral vo Vancouveri 1:2 po samostatných nájazdoch a ešte viac si skomplikoval cestu za miestenkou vo vyraďovacej časti.

Red Wings v súčasnosti figurujú na 9. mieste bod za ôsmym Columbusom, ale majú o jeden zápas k dobru v porovnaní s Blue Jackets. Kým Detroit stále bojuje o predĺženie sezóny, Canucks v sobotu získali istotu postupu do play-off.

Sumáre sobotných stretnutí zámorskej hokejovej NHL:

Boston - Pittsburgh 2:3 (1:0, 0:1, 1:2)
Góly: 11. B. Marchand (CHÁRA, Rask), 60. Seguin (CHÁRA) - 26. J. Jokinen (Niskanen, T. Glass), 45. Iginla (J. Jokinen, Bennett), 49. Letang (J. Jokinen, Kunitz)

New Jersey - Florida 6:2 (1:2, 4:0, 1:0)
Góly: 15. Eliáš (Harrold, Brodeur), 23. Eliáš (Clarkson, Zajac), 31. Clarkson (Zajac, Ponikarovskij), 35. Ryan Carter (Bernier, S. Gionta), 38. S. Gionta (Ryan Carter), 51. Zubrus (Larsson, A. Greene) - 7. M. Goc (Fleischmann, B. Campbell), 8. B. Campbell (Weaver, Matthias)

Winnipeg - New York Islanders 4:5 po sam. nájazdoch (1:2, 2:1, 1:1 - 0:0, 0:1)
Góly: 11. Bogosian (Wheeler, Ladd), 31. Wellwood (E. Kane, J. Wright), 34. Wellwood (Clitsome), 58. Little (Ladd, Clitsome) - 5. Nielsen (Okposo, Bailey), 13. Bailey (Okposo, Nielsen), 30. M. Martin (Joensuu, VIŠŇOVSKÝ), 50. Grabner (McDonald, VIŠŇOVSKÝ), rozhodujúci sam. nájazd Tavares

Carolina - Philadelphia 3:5 (1:1, 1:2, 1:2)
Góly: 14. Skinner, 28. Faulk (Wallace, Westgarth), 43. E. Staal (Tlustý, Siomin) - 7. Voráček (Giroux), 22. Simmonds (Read), 29. Simmonds (Couturier, Read), 41. Simmonds (B. Schenn), 48. Read (Simmonds)

Montreal - Washington 1:5 (0:2, 0:2, 1:1)
Góly: 55. Pacioretty (Plekanec, Gorges) - 5. Ovečkin (Nicklas Bäckström), 6. Brouwer (Alzner, Ribeiro), 24. Brouwer (M. Johansson, Ribeiro), 28. Nicklas Bäckström (Ovečkin, Mike Green), 54. Ovečkin (Mike Green, Ribeiro)
Peter Budaj (Montreal) nechytal.

Ottawa - Toronto 1:4 (0:0, 1:2, 0:2)
Góly: 40. Silfverberg (Conacher) - 29. Van Riemsdyk (Franson, Kessel), 33. Van Riemsdyk (Kessel, Franson), 55. Kadri (Kuľomin), 59. Lupul

Chicago - Phoenix 2:3 po sam. nájazdoch (1:2, 1:0, 0:0 - 0:0, 0:1)
Góly: 12. Seabrook (Leddy, P. Kane), 34. Seabrook (P. Kane, Leddy) - 13. Klesla (Stone), 15. Vrbata (Klinkhammer), rozhodujúci sam. nájazd Schlemko

Vancouver - Detroit 2:1 po sam. nájazdoch (1:1, 0:0, 0:0 - 0:0, 1:0)
Góly: 13. Edler (Hamhuis, D. Roy), rozhodujúci sam. nájazd Lapierre - 20. Emmerton (Brunner)
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.