• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 28.3.2024Meniny má Soňa
Bratislava

Slováci porazili Čechov aj v odvete, Janus s čistým kontom

  • 21:55 20.04.2013
  • BRATISLAVA
Slováci porazili Čechov aj v odvete, Janus s čistým kontom

Slovenská hokejová reprezentácia zvíťazila aj v bratislavskej odvete v rámci Euro Ice Hockey Challenge nad výberom Česka. Po góloch Martina Barteka, Libora Hudáčka a Tomáša Surového zdolali Slováci veľkého rivala na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu 3:0.

Slovensko vyhralo nad Českom vôbec po prvý raz v histórii trikrát za sebou, keďže si s týmto súperom poradilo aj v helsinskom semifinále na vlaňajších majstrovstvách sveta. V 55. vzájomnom dueli dosiahol národný tím SR trináste víťazstvo.

V sobotu odohral Roman Kukumberg jubilejný 100. zápas v drese reprezentácie SR. Martin Bartek dosiahol v 24. reprezentačnom vystúpení deviaty gól, Libor Hudáček v 25. stretnutí piaty presný zásah a Surový v 89. štrnásty.

Brankár Jaroslav Janus vychytal premiérový shutout v národnom tíme. Na SR čaká pred majstrovstvami sveta ešte turnaj Slovakia Cup v Bratislave, na ktorom sa 25. apríla stretne o 19.00 h s Bieloruskom a o dva dni neskôr o 17.00 h s Nórskom.

Obrazom: Slovensko - Česko


Slovensko - Česko 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)

Góly: 22. Bartek (Surový, Ölvecký), 44. L. Hudáček (Kukumberg), 60. Surový (Bartek)
Vylúčení: 4:4 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Baluška, Jonák - Výleta, Šefčík (všetci SR), 9890 divákov

Zostavy:
Slovensko: Janus - Švarný, Sersen, Jurčina, Vydarený, K. Sloboda, V. Mihálik, Marek Ďaloga, Mezei - Šatan, Kukumberg, L. Hudáček - Miklík, Bližňák, Záborský - Bartek, Ölvecký, Surový - Marcel Haščák, A. Šťastný, M. Daňo
Česko: Salák - Čáslava, Nakládal, Mojžiš, J. Kolář, T. Voráček, Kubát, Trončinský, Krejčík - Irgl, J. Novotný, Sekáč - Hertl, Vrána, Vondrka - Gulaš, Pech, P. Koukal - T. Rachůnek, Roman, Svačina

I. tretina

Slováci, povzbudení výhrou v Prahe, začali podľa očakávania aktívne, ale z tlaku neprekonali brankára Saláka.

Česi postupne preberali iniciatívu a niekoľkokrát nebezpečne ohrozili Janusa. Oba tímy dobre korčuľovali, ale nevyhli sa ani slabším chvíľkam a problémom pri rozohrávke.

II. tretina

Na prelome tretín sa domáci ubránili presilovke pri vylúčení Mihálika a v 22. min udreli. Surový našiel ideálne pred bránkou Barteka, ktorý poslal puk do siete - 1:0. Gól ešte viac nabudil slovenský výber.

Aktívne hral najmä štvrtý útok a mladíci Daňo so Šťastným v kombinácii s Košičanom Haščákom boli pred českou bránkou veľmi nebezpeční. Daňo predviedol výborný ťah na bránku, ale nedokázal zasunúť puk pomedzi Salákove betóny, Šťastný zasa trafil konštrukciu bránky.

Úspechom sa neskončilo ani snaženie Hudáčka. Česi sa pred Janusa dostávali len na krátke chvíle, ich ataky boli nebezpečné. V 35. min Salák vychytal efektným pokusom bekhendový pokus Šatana. V závere druhej časti hry bola iniciatíva na českých hokejkách, ale Janus si držal čisté konto.

III. tretina

V 42. min sa rútil na českú bránku Bližňák, ale nezakončil presne. Česi boli v tých chvíľach bezzubí. V 44. min sa natlačil pred bránku Libor Hudáček, tiesnený Kolářom poslal len ľahkú strelu na Saláka, ktorému puk prešiel pomedzi betóny - 2:0. Po góle tvrdo pálil Bartek.

Na ľade pribudla nervozita a menšie šarvátky, vášne museli upokojovať rozhodcovia. Hra bola v tých chvíľach rozkúskovaná a hokejisti sa nevedeli dostať do tempa. V 52. min riešil Janus nepríjemné pokusy Irgla a Novotného.

V 56. min predviedol slovenský gólman ukážkový semafor po pokuse Kolářa spomedzi kruhov. Česi sa ešte v závere pokúsili urobiť niečo s výsledkom, ale slovenská defenzíva pracovala stopercentne. V záverečnej minúte pri power-play stanovil výsledok na konečných 3:0 do prázdnej bránky Surový.

Hlasy:

Vladimír Vůjtek (tréner SR): "Hrali sme dobre, s veľkým nasadením a dôrazom. Stále sa však vyskytujú aj chyby. Mali sme silného súpera, ktorý prispel ku kvalitnej úrovni zápasu. Podobný štýl hry ako dnes by sme chceli produkovať aj na šampionáte. Ešte ho musíme doladiť, občas nám to ešte škrípe. Je to však iba príprava, striedame hráčov v päťkách, chceli by sme to ustáliť. Víťazstvá sú pre psychiku mužstva veľmi dôležité. V porovnaní s vlaňajškom má mužstvo oveľa vyššie sebavedomie. Pred rokom hralo ustráchane, teraz vie podržať puk, vymyslieť akciu. Sme ďalej ako pred dvanástimi mesiacmi. Je vidieť, že ideme od zápasu k zápasu nahor."

Miroslav Šatan (kapitán SR): "Výsledkové očakávania som nemal. Veril som, že tieto zápasy poslúžia k tomu, aby sme sa zohrali a vyskúšali si isté herné veci pred šampionátom. Dnes to bolo ešte lepšie ako v Prahe. Svedčí o tom výsledok i predvedená hra. Šarvátky boli aj výsledkom frustrácie zo strany Čechov, skúšali ešte niečo vyprovokovať. Myslím, že sme tieto situácie zvládli, aj keď v prípravných zápasoch sú zbytočné."

Marko Daňo (útočník SR): "Diváci nás hnali dopredu a ja som si zápas poriadne užíval. Ľad po včerajšom koncerte nebol najlepší, v hale bolo veľmi teplo. V kabíne sme púšťali naplno klímu, aby nám nebolo príliš teplo. Napokon sme to nejako zvládli. Opäť som bol súčasťou štvrtej päťky, hrali sme s Andrejom našu hru, tak ako celú sezónu v Slovane. Išlo nám to celkom dobre, krútili sme sa v rohoch, robili sme Čechom vzadu vetry. Verím, že presvedčím trénera a pôjdem na šampionát."

Jaroslav Janus (brankár SR): "Zápasy s Čechmi sú vždy špecifické. Medzi oboma krajinami je veľká rivalita. Je vždy pekné vyhrať tieto stretnutia, aj v príprave. Uvidíme, ako nám to pôjde na šampionáte. Tento zápas nám však výrazne pomohol a dodal ešte viac sebavedomia."

Martin Bartek (útočník SR): "Som rád, že som v tíme a môžem hrať pred týmto skvelým publikom tieto zápasy. Zohrávame sa, mužstvo má silu a bude to ešte lepšie. Pri mojom góle výborne potiahol puk za bránku Olvo (Ölvecký - pozn.), dal na Tomáša Surového. Rozprávali sme sa, že keď bude mať Tomáš na ľavej strane puk, pošle ho na bránku. Nastrelil ho, ja som iba nastavil hokejku. Netrénovali sme to, iba sme si hovorili, kde by sme v danom momente chceli byť. Dnes nám to vyšlo."

Libor Hudáček (útočník SR): "Tréner nám hovoril, že sa zlepšujeme od zápasu k zápasu. Verím, že naša hra pôjde ešte hore a bude to ešte lepšie. Pri góle som iba sledoval puk, videl som, že Salák vybehol. Snažil som sa len pichnúť do puku a padlo mu to medzi nohy."
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

Futbalový šampionát v roku 2025 sa uskutoční na Slovensku

18:05 25.01.2023Športové

Majstrovstvá Európy futbalistov 21 rokov sa v roku 2025 uskutočnia na Slovensku. Rozhodol o tom Výkonný výbor Európskej futbalovej únie na stredajšom zasadnutí vo švajčiarskom Nyone.

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu:

Vlhová viedla po 1. kole obr. slalomu: "Veľmi ťažké podmienky"

11:35 10.12.2022Športové

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole sobotného obrovského slalomu Svetového pohára.

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

Verstappen vybojoval na záver sezóny F1 v Abú Zabí 15. víťazstvo

16:10 20.11.2022Športové

Holandský pretekár Max Verstappen z tímu Red Bull zvíťazil na Veľkej cene Abú Zabí, záverečných 22. pretekoch sezóny F1.

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

Vlhová priznala, že po tomto momente uvažovala o konci kariéry

16:21 15.11.2022Športové

"Cítila som sa úplne prázdna,“ uviedla Vlhová pre Blick.

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

Tragédia na zápase: Divák zomrel po páde na schodoch

8:36 03.10.2022Športové

Divák nedeľňajšieho zápasu amerického futbalu medzi tímami NFL Pittsburgh Steelers a New York Jets zomrel po páde na eskalátore na štadióne Acrisure.