• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 25.4.2024Meniny má Marek
13°Bratislava

Podnikatelia Salmanovci čelili súdu, priviedli ich kukláči

  • 23:58 17.04.2013
  • BRATISLAVA
Podnikatelia Salmanovci čelili súdu, priviedli ich kukláči

Sudca Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici dnes nevyhovel prokurátorovi a nevzal do väzby veľkopodnikateľa Sergeja Salmanova a jeho syna Alexandra, stíhaných za podplácanie.

Prokurátorka Úradu špeciálnej prokuratúry podala voči verdiktu súdu sťažnosť, o ktorej rozhodne Najvyšší súd.

Prokuratúra žiadala väzbu z dôvodov, aby nemohli ovplyvňovať svedkov a pokračovať v trestnej činnosti. Rozhodovanie o vzatí do väzby trvalo od 15.30 hod. do 23:00.

Prokurátorka Dagmar Mištíková pre médiá uviedla, že sudca dal priestor pre oboch obvinených, aby sa mohli vyjadriť.

Médiá do budovy súdu nemali prístup. Pri odchode zo súdu otec a syn ani ich obhajcovia s médiami nekomunikovali.

Sergeja Salmanova a jeho syna Alexandra zadržala polícia v pondelok ráno. Vyšetrovateľ ich obvinil z trestného činu podplácania, za čo im hrozí až päťročné väzenie. Skutok mali spáchať tým, že sľúbili úplatok vo výške stotisíc eur. Keďže prípad je v štádiu vyšetrovania, polícia ani prokuratúra zatiaľ bližšie informácie neposkytla.

Veľkopodnikateľ Sergej Salmanov podľa medializovaných informácií vlastní niekoľko firiem, ktorých predmetom je okrem iného aj výroba alkoholu, prenájom nehnuteľností a výroba kozmetiky. Podľa portálu Topky.sk bol v minulosti obvinený z podvodu, keď údajne bezodplatne získal podiel v spoločnosti AB Kozmetika falošným podpisom podnikateľa Ľubomíra Somorovského.

So spomínaným podvodom pravdepodobne súvisela aj streľba pred luxusným bratislavským hotelom Kempinski spred roka a pol, pri ktorej údajne jeho syn Alexander Salmanov strieľal na auto podnikateľa Somorovského. Polícia ho vtedy obvinila z výtržníctva. Topky.sk uviedli, že ďalšou z káuz spájanou s rodinou Salmanovcov bol aj spor o podiel v Ski parku Ružomberok, ktorý sa strhol medzi Sergejom Salmanovom a Ľubomírom K., ktorého meno figurovalo na mafiánskych zoznamoch ako člena takáčovcov.

Podnikatelia údajne sľúbili úradníčke úplatok 290-tisíc

Dvojica podnikateľov dohadovala úplatok 290-tisíc eur pre štátnu úradníčku na videozázname, ktorého časť zverejnila v stredu vo svojom spravodajstve televízia Markíza.

Záznam je podľa televízie zo skrytej kamery z kancelárie podnikateľa Sergeja Salmanova z roku 2010. Na zázname je údajne aj so synom, oboch polícia v pondelok zadržala a obvinila z úplatkárstva. Na videu hovoria údajne o vratkách na daniach, teda o tom, čo má obvineným podnikateľom štát vrátiť.

Podnikateľ na videu hovorí, že o peniazoch nemá prehľad a že niektoré idú do technológií a vraj z toho nemá nič, no o chvíľu sa dostanú k celkovej sume tri milióny a z toho má byť pre štátnu úradníčku určených 290-tisíc eur. Úradníčka chce ísť za peniaze na dovolenku a kúpiť si auto, nakoniec sa dohodnú, že sumu rozdelia na dve časti.

Polícia pravosť tohto záznamu nevyvrátila. "K dôkazom, ktoré sú predmetom spisového materiálu, sa nie je možné vyjadrovať, preto nemôžeme autenticitu tohto záznamu ani potvrdiť, ani vyvrátiť," povedal televízii Markíza hovorca policajného prezídia Michal Slivka. Podnikatelia sa postavili dnes pred sudcu, ktorý rozhoduje o ich väzbe, dodala televízia.
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Susko: Ministerstvo nežiadalo Najvyšší súd o konkrétne spisy, iba záznamy o prerozdeľovaní

Susko: Ministerstvo nežiadalo Najvyšší súd o konkrétne spisy, iba záznamy o prerozdeľovaní

DNES - 14:43Domáce

Ministerstvo spravodlivosti SR žiadalo od Najvyššieho súdu SR iba záznamy o procese prerozdeľovania spisov cez informačný systém.

Vážna nehoda na diaľnici D1: Zrazili sa tri vozidlá

Vážna nehoda na diaľnici D1: Zrazili sa tri vozidlá

DNES - 14:06Domáce

Diaľnica je pre nehodu neprejazdná.

Pojednávanie v kauzách Donovaly a Báč zrušili, obžalovaným je aj Kočner

Pojednávanie v kauzách Donovaly a Báč zrušili, obžalovaným je aj Kočner

DNES - 13:09Domáce

Na banskobystrickom pracovisku Špecializovaného trestného súdu sa vo štvrtok mal začať proces v kauzách Donovaly a Báč, ktoré sa týkajú páchania ekonomickej trestnej činnosti.

KDH navrhuje garanciu bezplatného objednávania k lekárovi

KDH navrhuje garanciu bezplatného objednávania k lekárovi

DNES - 13:08Domáce

Kresťanskí demokrati chcú presadiť, aby sa na pacienta nemohli preniesť náklady spojené s manažmentom zdravotnej starostlivosti.

Vodič narazil do stromu, v dychu mu namerali viac ako 3 promile

Vodič narazil do stromu, v dychu mu namerali viac ako 3 promile

DNES - 12:35Domáce

Vodiča so zraneniami záchranári previezli do nemocnice.