• Články
  • Internet
  • Mapy
  • Recepty
Štvrtok, 25.4.2024Meniny má Marek
Bratislava

V Bostone zahynuli Číňanka, malý chlapček a zamilovaná žena

  • 10:08 17.04.2013
  • BOSTON
V Bostone zahynuli Číňanka, malý chlapček a zamilovaná žena

Explózie počas Bostonského maratónu si vyžiadali životy minimálne troch ľudí. Pravdepodobne najmladšou z obetí je iba osemročný chlapec Martin Richard.

Bomby na bostonskom maratóne vzali životy dvom ženám a dieťaťu. Médiá najnovšie priniesli bližšie správy o tretej obete. Tou je podľa neoficiálnych informácií študentka čínskej národnosti Lu Ling-c' z Bostonskej univerzity.

Čas.sk píše, že dcérinu smrť potvrdil reportérom jej otec. Lu sa mala zúčastniť maratónu ako diváčka spolu s dvoma priateľmi. Jedného explózie zranili a musel sa podrobiť operácii, druhému sa pri besnení nič nestalo.

Druhou obeťou najhoršej tragédie v USA od pádu Svetového obchodného centra v New Yorku v roku 2001 je 29-ročná Krystle Campbell z Medfordu.

Manažérka reštaurácie sa osudného maratónu zúčastnila takisto ako diváčka. Čakala na svojho aktívneho priateľa, ktorého chcela odfotiť pri prebehnutí cieľovým miestom. V čase explózie stála na nesprávnom mieste.

Jej mužskú polovičku čakalo namiesto radosti zo zvečneného momentu mŕtve telo priateľky a oči pre usedavý plač. Tragédia zdrvila Krystlininu rodinu, najťažšie to bral jej otec.

Osud sa kruto zahral aj so ženinou mamou, ktorej podľa britských médií zdravotníci oznámili, že Krystle je v stabilizovanom stave. V tom čase už bola mŕtva, lekári si ju zmýlili s jej kamarátkou.

Smrť si vzala život aj malého osemročného chlapca. Martin s matkou a tromi súrodencami stáli pri cieli a nedočkavo striehli na svojho otca Billa, ktorý bežal maratón. Potom sa ozvala explózia a za ňou ďalšia.

Obrazom: Maratón sa zmenil na peklo


Martin podľahol zraneniam na mieste, informuje o tom americký denník Boston Globe. Jeho matka Denise a jedna z Martinových sestier bojujú v nemocnici o život. Šesťročné dievčatko podľa televízie WHDH prišlo o ľavú nohu.

Ďalšia sestra a brat mali veľké šťastie, vyviazli bez zranení, dodáva Boston Globe.

Rodina Richardovcov žije na bostonskom predmestí Dorchester. Susedia i starostka sú z tragédie šokovaní, v pondelok večer sa viacerí stretli v miestnom podniku, aby si uctili Martinovu smrť.

Video: Záznam tašky, v ktorej zrejme bola ukrytá bomba

Americkým Bostonom v pondelok otriasli dva výbuchy v cieli maratónu. Zatiaľ hlásia tri obete a takmer 180 zranených. Najmladší zranený má dva roky. Asi 17 ľudí je v kritickom stave.

Pekelné hodiny po výbuchu si prežila aj Liz Nordenová, ktorá sa nevedela dovolať svojim dvom synom. Nakoniec 13 a 33-ročného potomka našla v rôznych nemocniciach. Obom amputovali jednu nohu, ktorú výbuch poškodil. "Ani v najhorších snoch som si nikdy nepredstavila, že by sa takéto niečo mohlo stať. Je mi zle," povedala pre Boston Globe zúfalá matka. Obaja synovia sedeli v čase výbuchu na pódiu pri rodine Billa Richarda.

Video: Explózie v cieli
Zdroj: WEBNOVINY
Najnovšie v kategóriiViac článkov
Poľsko vyčlení dva milióny eur pre WFP a UNRWA

Poľsko vyčlení dva milióny eur pre WFP a UNRWA

VČERA - 22:12Zahraničné

Poľsko poskytne finančnú pomoc vo výške dvoch miliónov dolárov pre dve humanitárne agentúry OSN, ktoré podporujú civilistov vo vojnou zmietanom Pásme Gazy.

Šéf TikToku plánuje na súde bojovať proti zákazu platformy v USA

Šéf TikToku plánuje na súde bojovať proti zákazu platformy v USA

VČERA - 22:12Zahraničné

Generálny riaditeľ sociálnej platformy TikTok Šou C' Čche prisľúbil podniknutie právnych krokov na zvrátenie zákona prijatého v Spojených štátoch, na základe ktorého bude možné túto populárnu aplikáciu v USA zakázať.

Španielsky premiér zvažuje rezignáciu v reakcii na vyšetrovanie svojej manželky

Španielsky premiér zvažuje rezignáciu v reakcii na vyšetrovanie svojej manželky

VČERA - 22:09Zahraničné

Španielsky premiér Pedro Sánchez v stredu uviedol, že zvažuje možné odstúpenie v reakcii na oznámenie súdu, ktorý začal vyšetrovanie premiérovej manželky na základe podozrení z korupcie.

Zelenskyj poďakoval Bidenovi za podpis zákona o pomoci pre Ukrajinu

Zelenskyj poďakoval Bidenovi za podpis zákona o pomoci pre Ukrajinu

VČERA - 22:09Zahraničné

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v stredu poďakoval svojmu americkému kolegovi Joeovi Bidenovi za podpis zákona, ktorý zahŕňa dôležitú pomoc pre Kyjev v hodnote 61 miliárd dolárov.

Dlho nezvestný obraz Gustava Klimta vydržali za 30 miliónov eur

Dlho nezvestný obraz Gustava Klimta vydržali za 30 miliónov eur

VČERA - 22:07Zahraničné

Za 30 miliónov eur vydržali v stredu vo Viedni portrét mladej ženy od Gustava Klimta s názvom Portrét slečny Lieserovej.